Klepe levé přední kolo.

Přední i zadní
Jirka001

Klepe levé přední kolo.

Příspěvek od Jirka001 »

Ahoj
Dnes jsem projel pravym kolem díru max 30 km/h a levé kolo začlo klepat. Když zatáčim doleva tak klepání zaniká ale když zatáčim doprava tak to klepe fest. Při jízdě rovně to klepe též. Je to závislé na otáčkách kola. Napadlo mě jestli to neni homokynetický kloub u kola ale ten už jsem vyloučil.
Zvedl jsem heverem levé přední kolo dovzduchu , když nastartuji zařadim 1 a pustim spojku tak kolo se roztočí a není nic slyšet. Na disku mám trochu obroušené závaží na vnitřní straně disku ale nevim o co by to mohlo chytat. Nemáte s tim někdo zkušenost nebo nějaký návrh čím by to mohlo být????
Jirka001

Re: Klepe levé přední kolo.

Příspěvek od Jirka001 »

Tak jsem to nahrál a zde je odkaz : http://uloz.to/5509014/hlas005.wav .
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Nejde mi to stahnout pac je plno ale tak proste tu stranu zvedni a se vsim zahybej nekde tam mas asi vuli tak ji musis citit.
JoS

Příspěvek od JoS »

Vím přesně,co to je.Utrhl se ti levý čep řízení(vevnitř)a jeho hlavice ti klepe do závaží na disku.Když zatočíš doprava,hlavice se oddálí a přestane to.Tento problém nastává hlavně u liťáků.Plecháče jsou užší a tam k tomu většinou nedochází.Vyměň si fajfku(čep řízení) a budeš mít pokoj.Raději vyměň na obou stranách,ať máš klid. :)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

kluci mam problem hybe se mi kolo,kotouc,je tam citelna vule do rizeni to nejde nepocituju to , jen to klepe,cim to?lozisko?1.3bmm...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to zvedni a zahybej se vsim a sahni treba na cip rizeni apod. jezis to jsou porad dotazy jak mame vedet kde se to hybe. Pokud to je na strdu ze rikas kotouc a kolo a tehlice drzi tak pak lozisko ko ale to bys mel slyset huceny za jizdy.
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

cepy jsou nove a auto bylo zdvizeny,jak bych vedel,ze se hybe kotouc,za jizdy to jde slyset pri odlehceni kola.
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

jo,... ale to, že se šroubek povolí, je fuk, on správně ani "utažený" nemá být, "slouží pouze k usazení kotouče do výchozí polohy".

to bobas:
na to, jestli máš správně dotažený kolo, se asi ptát nemusím? :alien:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

ne kolo jsem mel dole a hybal se samosttatny kotouc :-D
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

pokud se hýbe "samostatný" kotouč po demontování kola, jak si uvedl,... tak je to v pořádku, pokud tě to štve, že se hýbe, tak si jemně dotáhni šroubek jeho uchycení do náboje kola.

Jinak k tomu klepání, jak už ti psal kuladmin, musíš se vším zahýbat, zkusit vůle..., pokud to dělá při odlehčení kola, tak to muže být klidně horní uložení tlumičů..
buldozer3 - FK

Příspěvek od buldozer3 - FK »

Zdravím. Mám takovy problém.Při zatáčení doprava, a cesta je hrbolatá ,tak mi začne něco klepat na levé straně,( to klepáni jde od levého kola).Jak je zatáčka bez hrbolu tak je to v pohodě. Dělá to ale jenom na hrbolaté cestě. Po rovince, může byt i hrbolatá , nebo jak je zatáčka do leva i hrbolatá ,tak to nic nedělá. Před 14 dny jsem byl na STK a vše bylo v pořádku. Můžete mi prosím poradit co by to asi bylo za poruchu? Díky. Pavel
sak - FK

Příspěvek od sak - FK »

Mě to dělalo taky že na hrbolech to bouchalo tak jsem vyměnil čep na rameni a je po problému.
buldozer3 - FK

Příspěvek od buldozer3 - FK »

Měl jsi pravdu dělal to čep spodního ramene. Ten čep byl úplně vybitý. Nechápu jak jsem mohl 10.9 2010 projít na STK. Vyměnil jsem celé spodní rameno, a hned se ti i ztišilo. Tak zítra udělám i tu pravou stranu.
sak - FK

Příspěvek od sak - FK »

Jo tak to bude nejlepší vyměnit i druhou já to taky tak udělal při jednom,alespoň je na dlouhou dobu klid. :salut:
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj kluci. Tak mi začalo něco na nerovnostech klepat do volantu. Bohužel se z kabiny nedá poznat, z jaké to jde strany, tak jsem kouknul, jestli třeba neodešli čepy řízení. Ty jsou v pořádku a dokonce mám řízení od léta a je origo. No, ale zjistil jsem, že se hýbe levé přední kolo. Ne jakoby do stran, ale dopředu a dozadu. Když ho vezmu prostě, tak s ním můřu jakoby pohupovat ve směru jízdy a zase zpátky. Neměl jsem ho ještě dole, protože bych chtěl nejdřív vědět Vaše rady a poznatky. Jo a vypadá to, že kotouč se nehýbe s kolem. Poraďte prosim někdo ;-) Díky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

kdyby se hybalo jen kolo a ne kotouc tak by si mel jen povoleny srouby kola. Koukni na spodni cep na ramenu a nebo pak chytni pri zvedlem aute za pruzinu a zacloumej s ni jestli se hybe tak horni ulozeni.
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Tak jsem teď ráno po cestě domů zastavil a zkusil dotáhnout šrouby. Ani se nepohnuly, takže jimi to není. Zjistil jsem, že kotouč se hýbe i s kolem nakonec. Co by znamenalo, kdyby to bylo horní uložení? Teď jsem ještě přečetl na nějakém foru, kde měl někdo asi stejný problém (bouchalo mu něco vpředu) a někdo tam psal, že to může být i uložení stabilizátoru. To by se ale nehýbalo to kolo, ne? Díky
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Tak jsem dal auto na hever a zjistil,že to není uložení tlumiče,ale silentblok na levém rameni.
Odpovědět