TRhání při přidání nebo ubírání plynu

MPi 1AV
AEE
Lump

TRhání při přidání nebo ubírání plynu

Příspěvek od Lump »

Neviem hladal som a podobnu temu tej mojej som nenasel.. Trapi ma problem s mojom 1.6kou.. ked pridam alebo uberiem trha mi motorom ako keby boli silentbloky zle.. ten problem mal kamarat na dieslovej (kombiku) ale tam bolo jasne ze je zly silentblok prevodovky.. Ja som ho pre istotu vymenil tiez.. vlastne aj ten spodny okruhly a aj stvorcovy.. stale to trha a uz ma to nebavi.. neviem kdce moze byt chyba.. ci niekde moze byt vôľa medzi poloosami alebo co.. vsimol som si na rampe ze na jednej poloosi mam taku mensi dierku v manzete ale myslim ze to by nemal sposobovat problem ktory ma trapi.. ten okruhly silentblok na motore som nemenil vyzera byt OK.. budem vdačny za každu radu ;)
PJDefort - FK

Re: Trhanie pri pridani a ubrazi plnu..

Příspěvek od PJDefort - FK »

tenhle problém mám od doby, co to auto mám...v silentech to nebude (taky sem měnil)...bude to něco v řízení motoru...jestli čidlo tlaku sání MAP nebo něco jinýho, to už nevim..ale to MAP čidlo je můj typ...kterej ale za 2000,- jen tak zkoušet nový nebudu :D
Lump

Příspěvek od Lump »

Fuha tak to si ma veru nepotesil :/
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

ale jake to je trhanie? Ze stebou cukne ked preradis a pustis rychlejsie spojku? Alebo ze pridavas odrazu, pustas plyn odrazu?
Ak je to tento problem, tak si proste musis zvyknut, ze to bude v vnutornych klboch, ze uz maju volu...Ja mam 253tkm a ta vola je tam uz znatelne vyssia, ale naucil som sa stym jazdit. Preradzujem jemne, jemne pridavam, jemne pustam plyn a pod :)
Mozes mat problem aj s niecim inym, davkovanim paliva, ze to proste trhne samo. Ked som odpojil cidlo tlaku, tak to trhanie bolo znatelne, pri ubrani a pridani plynu...Vysvetli to viac, ako to trha
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

dneska sem si vzal do auta VAG, Dílenskou příručku a projížděl všechny hodnoty z bloku hodnot...a věci jako časy vstřikování paliva, hodnoty z MAP senzoru no prostě všechno co se dá vyčíst, byly přesně podle referenčních čísel...takže nevim čim by to mohlo bejt :) každopádně poloosama aspoň v mym případě určitě ne..
mirekvsetin - FK

Příspěvek od mirekvsetin - FK »

Felda mi to taky dělala, mě pomohlo vymazat adaptační hodnoty a od té doby mi to už necuká .
Samozřejmě to může dělat spoustu jiných věcí:
jsou svíčky, kabely, palec, VN cívka, čidla, čerpadlo pal.,přetlak.ventil v liště atd.
JoS

Příspěvek od JoS »

Mě to taky dělá,co to auto mám.Dostal jsem zadarmo čidlo podtlaku z feldy.která měla 200 000 nalítáno a je to o 50% lepší,takže pravdu asi bude mít PJ Defort.To čidlo není jako u dieslů z odporového drátu z předpětím,které se chladí vzduchem,ale je složeno z membránky a piezzoelektrického čidla.To se časem unaví a nestačí reagovat na rychlé změny podtlaku.Pokud ještě k tomu máte drhnoucí spojkové lanko,tak je to horor. :lol:
Lump

Příspěvek od Lump »

Mne to proste cuka vtedy ked nahle pustim spojku a pridam nahle.. alebo ked nahle uberiem plyn.. ja som sa naucil s ty mjazdit ale aj tak je to na nervy.. a hlavbe ked idem niekde a soferuje niekto iny.. no masaker.. :) ja uz mam cez 310 tissic tak ta mby som asi musel hodne veci vymenit :) dam moju felininu do srotu aj ked som do nej investoval nemaly peniaz .)
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

vim že když odpojim baterku tak na tych 15 minut tak ně auto pojede krásně hladce ale ne dlouho,tak nevim co to može byt.
Janyses

Škube při podřazení

Příspěvek od Janyses »

Zdarec potřebuji radu 8-) (hledání jsem použil) při podřazení z 3 na 2 tak motor s převodovkou podivně škube
tak nevím lamela má 70 000t. možná bych to tipnul na silenblok, ale který a jestli vůbec
to je tim jo a cca 8 tis rozvody a pumpa tak žeby tam něco?
Nesetkal se stím někdo? Díky za radu.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: TRhání při přidání nebo ubírání plynu

Příspěvek od Atnarfus »

Chtělo by to podrobnější popis problému. Při přidání plynu to cukne autem, nebo několikrát zacuká... ?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

No jo, z 3 do 2 ked rychlejsie pustis spojku, tak to proste skubne...Mozes mat kludne vylietane silentbloky...Spojka ti tiez moze zacinat skubat...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

To mám na 1.3. Můj tip jsou dvě věci. Buď spojka (lamela je ze dvou částí spojených pružinami, ty maji vyrovnávat tyhle rázy a když se vymačkaj tak nefungujou (já mám spojku už za zenitem)) a nebo vnitřní homokineťáky (ty mám taky s řádnými vůlemi). A nebo (nejspíš) obojí.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

no... mě to zas u 1.3BMM škube když jedu z kopce se zařazeným kvaltem a brzdim (např 3000 otáček z kopce bez plynu s kvaltem a brždění na 2000ot).... při tom zpomalování to cuká autem, možná je to normální tak to neřešim a při brždění Vyřadim no... ale kdyby někdo věděl čím to je dejte vědět.
jinak když jedu bez plynu třeba na 2200ot a jemně se dotknu plynu tak auto trošku zaškube než se začne rozjíždět. to samý když jedu s jemnym plynem a lehounce pustim plyn. tak to taky zaškube než začne brzdit motor. Začalo mi to dělat i když jedu bez plynu třeba na jedničku nebo dvojku v kolonách. Auto sebou hází jak pominutý. tuším problém ve směsi nebo zapalování. Svíčky, kabely, víčko, palec, snímač otáček jsou nové a cívka vyndána z jinýho auta kde byla plně funkčí.
Janyses

Příspěvek od Janyses »

Tak včera jsem to rozpůlil a zjistil jsem, že v té talířové spojce
jsou ty konce obroušené a vydřené rýhy od přítlačného ložiska
nevíte čím to mohlo být všechno od Sachsu a najeto v klídku cca 80t
a na spojce normálně nestojím :lol:
Janyses

Příspěvek od Janyses »

Mozna jsem nato prisel proc byl ten pritlacak opotrebovany muze to byt tim
ze pedal spojky byl cca /zaroven/ s pedalem brzdy, ale pokud jsem seslapnul
spojku moc tak ze to bylo prilis pro pritlacak a proto asi vydrelo lozisko do pritlacaku
ryhy. Takze je dulezite sestelovat chd pedalu ze.
burningsoul - FK

Příspěvek od burningsoul - FK »

mam něco obdobného, pokud rychle stahnu nohu z plynu a současně nechám zařazeno, tak cely auto cukne, jak bych to prirovnal, jako by se najednou něco utnulo, napadá mě, jestli by to mohlo být táhlem ke škrtící klapce, když sundam nohu z plynu, tak tam neni plynuly zavreni, ale skokový. to je moje teorie, raději bych se poradil. :hlava:
Odpovědět