1,6 aee uprava hlavy

MPi 1AV
AEE
johnyM128 - FK

1,6 aee uprava hlavy

Příspěvek od johnyM128 - FK »

ahoj!

auticko lieta pekne ale chcelo by to trošku ešte :D

momentálne mam šport filter, zvody 4-2-1, kat off, vyfuk 1,9d stred zadok... v dohladnej dobe planujem chip a odlahceny zotrvak..... momentalne motor začal žrať olej, takze a/go terajšieho motora b/splašim druhy motor...

auto je urcene na bezne jazdenie ale raz začas ho rad preženiem a trochu "pozávodím" :D :D :D

Vačku velmi nechcem dávať - jednak cena - doladenie - a chcem ťah v širšom spektre otáčok... nechcem zvyšovať ani kompresiu - životnosť motora

ak by niekto vedel poradiť ako upraviť hlavu resp. ako spravia výkon na kitových feldách kde neviem ako naberu 110kw a 180nm budem mu povdačný :D
1. úprava hlavy - má význam, čo to spraví - úprava spalovacieho priestoru, prípadne výmena seriovych ventilov za ventily s väčším priemerom?
2. zvačšenie výfukových kanálov aby boli mali rovnaký priemer ako na zvodoch /sériové tesnenie a hlava ma menši priemer ako zvody/, ako vyrobiť tesnenie na mieru /seriove je male.../
3. vymena piestov

diiiiiiky moc :D
jezek
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,6 aee uprava hlavy

Příspěvek od jezek »

Kitové motory jsou upravené komplet (hlava, vačka, ŘJ, ventily...)

Od kdy "správná" vačka ruší tah v širokém spektru otáček? :shock: Civilní vačka tahne (na 1.3) od cca 1500 do 5500rpm (to je málo? )

Pokud se hlava udělá správně tak životnost motoru snížíš v tak malých mezích, že dřív ti uhnije sedačka pod zadkem :lol:

1. na větší ventily budeš určitě potřebovat přizpůsobenou ŘJ jinak ti to bude celkem na nic a využití velkých ventilů bych pojil spíš už k motoru s úpravenou hlavou a vačkou
3. za co?

Kdyžtak ať mě opravte pokud plácam nesmysly :salut:
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Nez bych se do neceho takoveho poustel, nejdriv bych si co-to o problematice nastudoval, zabrani to pozdejsimu zklamani z vynalozenych penez a neuspokojiveho vysledku :)

1. jinou vacku na 1,6 urcite ano, serie je zoufalost, s tim ovsem ruku v roce musis zvysit statickou kompresi, abys dostal dynamickou kompresi zpet do rozumnych mezi. Zivotnosti bych se nebal, pokud budes dost mazat, nemuze se tomu nic stat, nanejvys ti praskne klika, to je ovsem zalezitost mezi nebem a zami, na kterou smrtelnik nema zadny vliv :D

2.uprava hlavy ano, ale nechal bych ji udelat nekomu, kdo vi, co dela a proc to dela, aby se ti nestalo, ze skoncis s hlavou, ktera ma krasny velky ventily, kanaly jak diru do p*dele, ty budes o 10 litru lehci, ale auto ne a ne jet.
Vyfukove kanaly to same - ten schod tam u velkych svodu neni jen tak pro srandu kralikum, ma zabranit reverzi vyfukovych plynu do spalovaku a saciho kanalu pri strihu ventilu v nizkych otackach. Kdyz ho odstranis, muzes zkazit proudeni v obou smerech.

3. kdyz uz to budes rozebirat, nech snizit blok a srovnat nove pisty tak, abys dostal vysku antidetonacni sterbiny do nejakych roumnych mezi. Kdyz uz nic, umozni ti to jezdit na obyc benzin i s vic upravenym motorem a ziskas nejake to procento tociveho momentu navic.

Atd. atd., chce to proste postupovat metodicky a s rozmyslem, ne za nakoupim veci, co mi zrovna padnou do oka, nasroubuju to na auto, a uvidim, co to udela :)
johnyM128 - FK

Příspěvek od johnyM128 - FK »

:D rozhodne sa nechystam hola hola upravovat a nakupovat vo velkom : Dnajskôr zistím čo sa oplatí čo nie a hlavne čo má pre môj štýl jazdenia význam :D

ak som Ta dobre pochopil, pri vymene vačky je dobré znížit hlavu alebo iným spôsobom zvýšiť kompresiu?
úprava hlavy - jasne ze si to nebudem robit sam :D

cimbu píšu: 74 kw 160nm pri zvodoch, chip, vačka a úprava hlavy.... čo myslia pod tou úpravou hlavy?
ps: potešil si ma s tymi zvodmi že j eto vlastne teraz dobre ako je :D inac jazdim hlavne na lpg takze oktánové číslo je vysoké :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 01. zář 2010 17:06:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Odpovědět