zvýšené otáčky za studena

Simos 2P
135M, 136M
Garazazahama - FK

zvýšené otáčky za studena

Příspěvek od Garazazahama - FK »

ahoj mam takový problém, myslím že už to tu někdo řešil ale nemůžu to najít, začíná být chladno a já si všim že mi motor ihned po nastartováni nahodí 850ot./min. A vím že když bylo auto o nějaký rok mladší pokaždé za studena chvíli drželo 1100ot./min. To mi ani tak nevadí ale mam obavy kvůli mazáni atd. Zkuste poradit čím to je? Jinak vše běží jak má..
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Re: zvýšené otáčky za studena

Příspěvek od Pawlick »

Vadný čidlo teploty?
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mě to zase kolísá, pravidelně od 800-1100 to kolísá a to i za tepla a mam 1.3BMM
Garazazahama - FK

Pawlick píše:Vadný čidlo teploty?
myslíš čislo teploty chl.kapaliny co je u termostatu?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jo. Pokud máš feldu 3/96+, máš tam předpokládám žlutý dvouokruhový čidlo - jeden okruh pro budík, druhej pro řj. Je možný že to tý řj ukazuje blbě. Jinak na diagnostice by to mělo ukázat, co to měří.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Garazazahama - FK

ok asi jedině co ukáže VAG
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Mám ten samý problém - hned po nastartování studeného motoru otáčky kolem 800. 1.3MPi.. Na VAGu bez chyb, proměřoval jsem zvlášť i to čidlo teploty a podle všeho je OK. Do teď jsem to neřešil, ale když už tu je to téma... ;)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

já po čipu od cimbu to mám tak že dřív když sem startoval za studena otáčky vyjeli tak na 2000 a hned spadli tak n 1000 a ted startuju a otáčky vyběhnou tak na 1400ot a spadnou asi na 900ot po zahrátí normal 750+-
Cahoun22 - FK

Příspěvek od Cahoun22 - FK »

To je normalni kdyz je motor studeny.
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

Chci se zeptat...u seriové jednotky kterou jsem jezdil loňskou zimu vždycky po nastartování než se motor ohřál se otáčky drželi tak na cca 1100 a pak spadli klasika na cca 800...letos mám jednotku od cimbu a ta jednotka i když je chladno jako kráva celou noc tak nastartuju a motor naskočí napoprvé ale točí to jen cca těch 800 otáček což je dost málo ...je uplně slyšet jak by ten motor chtěl víc otáček aby se netrápil...uvažuju že dám zpět tu seriovou jednotku...čidlo teploty na termostatu vyměněné cca 2 týdny zpět = žádná změna...škrtící klapka je v pořádku...otáčky drží i za studena nijak neskáčou...spotřeba taky nic extrémního takže lambdou to taky nebude...zapalovací lišta taky OK...VAG k dispozici nemám...ale když jsem feldu napíchl posledně cca 2000 km nazpět...žádná chyba tam nebyla...asi ta řídící jednotka bude nějaká vadná
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

to sem mel po výměně minulý rok taky,dal jsem cimbu,a divil jsem se v zimě že to má málo,a letos,třeba včera stalo auto v noci venku,-1 a volnoběh skoro 1000ot,pak to postupně pada až nekam cca po 3 min jizdy cca 750 ,mozna si to nejak sedlo,coz je asi blbost,ale taky me to zarazilo prvne
Invisible1988 - FK

Tak schválně...za chvíli budu odjíždět do práce...venku byla přes noc kosa jako prase...ted ve 4:50 teploměr ukazuje venku cca -2 auto je celý vomrzlý...jsem zvědavej jakej naskočí volnoběh...
Invisible1988 - FK

takže otáčky neočekávaně cca 800 a první vteřiny motor dost naříkal a kuckal jak kdyby měl zdechnout ale otáčky nespadli pod 800 a chlapec to nějak rozchodil...budu muset tu seriovou jednotku dát zpět co nejdřív..jen co seženu někoho kdo má VAG a kabel
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Já mám taky Cimbu jednotku a chová se v zimě jako seriovka... za studena drží těch asi 1100ot a po ohřátí klasika 750. Leda bys měl nějakou z jiné série? On cimbu asi nemění čip s programem ale jen paměť s tabulkama z kterých program bere hodnoty. Takže to nezávisí na Cimbu/Necimbu ale na verzi té jednotky jak ji udělala škodovka... aspon teda myslím no
Odpovědět