Homokineťák

Přední i zadní
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Homokineťák

Příspěvek od Honza_t »

Zdravím. Dneska si takhle jedu a najednou slyším takový rytmický bouchání od levýho kola. Za chvíli to začlo mlátit celkem brutálně a když zatočim vpravo tak je to jak když mi někdo desetikilovou palicí mlátí do kola. Dělá to i když jedu krokem (akorát samozřejmě menší frekvence) Myslím že je to homokinetický kloub, mám pravdu? A ještě jedna věc - Na internetu jsem našel homouš Meyle za 500 ale píšou že je do roku 97, je možný že jsou od 98 roku jiný (mám 2000)?
zdick - FK

Re: Homokineťák

Příspěvek od zdick - FK »

Čau Honzo, mě to začalo brutálně bušit včera (v pondělí) ráno.
Navíc se mi to objevuje dost nepravidelně - vezl jsem přítelkyni do práce a když jsem dojel na místo, měl jsem pocit že neujedu už ani metr. Než přijel kamarád na pomoc (cca 15 min), závada zmizela. Tak jsme to chvíli projížděli a objevovalo se to náhodně. Nakonec u mechanika se vyměnily obě přední ložiska, pravej čep řízení a ještě jedno zadní ložisko co bylo taky po smrti. Navíc jsem si nechal vyvážit zimní kola a už jsem přezul. Jenže asi po 20km se to bušení objevilo zas, mechanik říká že to teda bude určitě homokinetickej kloub.
Škube mi to taky doprava, když zatáčím vlevo tak úplně brutal, když jedu rovně tak o něco míň, ale pořád drasticky. Když zatáčím vpravo (ne na plnej rejd) tak celkem OK. Po tom, co jsem si přečetl několik diskuzí se zpověďmi o kousnutém kole nechci výměnu odkládat a zkusím uhnat mechanika na dnešek (auto musí každý den 15km do práce a zpátky). Až se rozední zkusím ještě prohlídnout kolo, vůli na poloose atd. Doufám že už to nebude stát moc a brzo se to opraví (zatím cca 2 400, na jeden homokloub počítám další 1 - 1,5k vč. práce :puker: ), ať můžu v klidu jezdit.

BTW, silnější bouchání se mi objevilo už asi před půl rokem, ale další den to přestalo, ani po 150km cestě z Prahy do Budějic se to znovu neobjevilo a tak jsem to pustil z hlavy. Teď to přišlo zpátky v pátek, ale jen slabě a hodně občas, v sobotu klid, v neděli auto stálo a v pondělí 10km klid a potom brutus.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

začlo mi to dělat to samý náhodný bouchání když říznu zatáčku tak to i škube volantem, poloosy vyměněný za 100% zdravý a dělá to furt ted mam obědnaný silentbloky a čepy na ramena tak po víkendu uvidim co s tim :twisted:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
zdick - FK

Dokážete mi prosím někdo říct, zda je tenhle homokinetický kloub opravdu origo?
Obrázek
Prý stejná fabrika, jen to nemá logo Škoda. Krabička je kromě týhle strany kolem dokola čistě bílá.Sehnal jsem si známýho v autodílech J+M (Sokolov), kde to mají za 815 Kč vč. DPH běžná prodejní cena, já to ještě dostal s velkou slevou, takže mě to i s prací vyšlo o dost levněji než samotný kloub z AutoKelly.

Klucí montážníci mi na heveru zjistili ještě hodně velkou vůli v obou tyčích řízení, ale nakonec se pustili do toho pravýho homokloubu (volant trhal doprava a bouchání šlo taky zprava). Stará manžeta na oko poškozená nebyla, jen velká spona byla nahnilá. Při sundavání se projevilo zpuchření a potrhala se hodně ochotně. Vazelína na kloubu nebyla skoro žádná. Foto starého kloubu zevnitř:
Obrázek

Tož, dal se nový kloub, nahodilo kolo a jel jsem trochu projet - po městě, po parkovišti a pak štreku do kopce v zátahu, celkem asi 20km a to velký buchání zatím nic. Ještě nejspíš nechám pro jistotu vyměnit i ten levý, v něm je vůle taky a drobnější ťukání se ještě občas ozve, ale příčiny jsou téměř jasné: přední tlumiče a řízení K.O.
Jinak překontrolovány silentbloky, spodní kulové čepy, čepy řízení, ... Rameno samo o sobě se ani nehne.

Ta ložiska - myslím že je dost dobře možné že odešla díky těm homokloubům. Snad už se to nevrátí.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Hoši, tak to se podržte! Hovno homokineťák! Ještě ten večer co jsem zakládal tohle téma jsem se šel podívat pod kolo jestli něco neuvidim. Nasadim klíč na kola vemu že povolim šroub a on byl povolenej :o ! tak nakonec byly povolený 3 na levým kole a 4 trochu míň na pravým... To fakt nechápu! Já, kterej jak debil utahuju šrouby dvakrát do kříže... prostě já to určitě dotáhl, navíc naposledy jsem měl kola dole měsíc zpátky... Od tý doby jsem zkoušel brutál rychlost (190), no to by mi upadly kola :salut: Tak nevím jestli se povolily samy, ale to bych teda chtěl vědět jak, nebo si to někdo připravil že mi ukradne elektrony s fungl gumama a někdo je vyrušil...

Naposledy jsem je nemohl povolit ani dvoumetrovou trubkou a ohnul sem dva klíče jak mi to tenkrát v pneuservisu dorvali, a teď se pro změnu stane tohle...

Tak záhada vyřešena, bouchání už není, ale bude mě to strašit ve spaní
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

ono není od věci koupit si bezpečáky na kola.....
zdick - FK

Jojo, v Porshe na pražský jsem kupoval sadu, myslím něco kolem 500-600. Není to dokonalá ochrana, ale rozhodně lepší než nic.
Odpovědět