jaká prevodovka je lepší?

vše okolo převodovek
kadel - FK

jaká prevodovka je lepší?

Příspěvek od kadel - FK »

jaká prevodovka je lepší,mám dvě podle toho co sem se tu dočetl tak jedna je s označením SP1 tzn, ze má stálej převod 3,579 a druhou ta je NB4 a ta má 4,118 vubec nevim jaky to je rozdíl na ježděni :alien: snad mi tady v tomhle udelá nekdo jasno :idea: díky
Marty_pv - FK

Re: jaká prevodovka je lepší?

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Magická koule je v opravně :D takže netuším jakej motor máš
SP je stálej převod a určuje jak "krátká" nebo "dlouhá" ta převodovka bude (delší kvalty = větší maximálka a menší dynamika, kratší kvalty = živější auto, nižší maximálka)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

:D moje magická koule říká že má 1.3, schválně jestli se trefila :D

No myslím že lepší je ta kratší, dynamika slušná a nikoho nespomaluješ, ale budeš trošku víc točit
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na tohle ti nikdo spolehlivě neodpoví. Jestli bydlíš v kopcích a jezdíš převážně po okreskách, tak je lepší kratší převodovka. Jestli bydlíš v polabí, jezdíš v autě sám, chceš dosahovat co možná nejmenší spotřeby, tak je lepší delší převodovka.
kadel - FK

no jasně že 1,3 bmm 50kw takže ta sp1 je kratší tak tu tam nacpu a díky :thumright:
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Jo tak to máš přesně obráceně, SP 3,579 je z 1.9 a je to úplně nejdelší špajzka co je :D Jestli chceš krátkou tak dej převodovku se SP 4,118
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

ak chceš ešte viac dynamiky môžeš prehodiť SP z favoritu kombi/pickup (neviem či všetky ročníky), tie majú SP 4,167
kadel - FK

no ta SP1 je z formana van plus 1,3bmm a ta druhá NB4 z karburatorového facka urcite chci dynamiku nez maximalku jezdim hodne po praze a tam mi je maximalka :puker: jeste se podivam s jakou vlastne vubec jezdim ted :cyclops:
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

To sis to trochu popletl... SP 3,579 a 4,118 ve Favoritu ani Formanovi nikdy nebyly... tedy alespoň ne z výroby. Tam byly buď SP 3,895 nebo 4,167. A i kdyby je někdo přehodil tak bych chtěl vidět, který trouba by do VanPlus dal vůbec tu nějdelší převodovku navíc z 1,9.
kadel - FK

no ja sem ji z van plusa jen demontoval a je to teda divny majitel rikal ze je origo ale bylo to nepojízdné sedelo to podle roku tak sem ho vzal celeho,kdyz sem mel ja van plusa tak nevim co tam bylo za prevodovku ale gumy hořely 1 i 2 a jezdil 180km/h tahal super :lol:
kadel - FK

poznám na obalu te prevodovky jestli je to opravdu z toho diesela? :scratch:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Poznáš. 1.6 a 1.9D má zesílenou převodovku. Když si stáhneš servisní příručku, tak jsou tam obrázky s vyznačením rozdílů.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

prosimvás, jelikož jsem tupě zíral na zasviněnou převodovku a marně hledal čísla, tak se obrátím na vás, abych zjistil jstli mám převodovku krátkou nebo dlouhou...

na 4-ty rychlostni stupen pri 2000rpm si to chvata 50km/h (presne) coz by ukazalo asi na kratkou? ale vim ze kratka ma problem dat stovku, jakmile ale trojku vytocim do omezovace tak mam 110km/h .

odhadnete to prosim, nebo si mam zitra ocelakem zkraslovat spajzku? :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Drátěnej kartáč a očisti plošku pod lankem spojky.
Obrázek
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

xXxTRA píše:prosimvás, jelikož jsem tupě zíral na zasviněnou převodovku a marně hledal čísla, tak se obrátím na vás, abych zjistil jstli mám převodovku krátkou nebo dlouhou...

na 4-ty rychlostni stupen pri 2000rpm si to chvata 50km/h (presne) coz by ukazalo asi na kratkou? ale vim ze kratka ma problem dat stovku, jakmile ale trojku vytocim do omezovace tak mam 110km/h .

odhadnete to prosim, nebo si mam zitra ocelakem zkraslovat spajzku? :)

Musis dat udaje na 5. a 3000 otacek.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
RedmeX - FK

Kratka na 5.
90 km/h -- 2500 ot.
100 -- 3000
110 -- 3500 atď.

4 a 2000 ot. je cca 50, takže by si mal mať krátku...
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

potvrzuju, na 5-ku dam stovku pri 3000rpm

ale ted budu hazet jinou prevodovku z favorita, ten da na trojku 80... tak uvidime
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Max na 3jku 80km/h?To je extremě kratka.Ja nevim já mám feldu 6/97 a na 5ku pri 3000ot.jedu nějakejch 110km/h
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Tiež mám 6/97 1.3MPi 50kW a pri 3tis ot mám 107 tacho
marek.v - FK

Příspěvek od marek.v - FK »

Chcel by som poprosiť o radu. Mám feliciu 1.3MPi 40Kw r.v.2000. Na ďalší rok cez leto ju prestavám minimálne na 50Kw ale skôr to vyzerá na úpravy ME na 60Kw.
No tých 50Kw Kw je istých. Zaujímalo by ma čo by ste odporúčali, vymeniť prevodovku na krátku s 1.3 MPi 50Kw alebo ponechať dlhú pôvodnú 40Kw? Osobne sa skôr prikláňam k tej krátkej s 50Kw. A ešte jedna vec, keby som už teraz nasadil krátku prevodovku s 50Kw na môj 40Kw motor??? Nebol by to problém?
Ďakuje za rady
RedmeX - FK

ide o to, ako auto používaš. Ak je tvojím cieľom maximálna dynamika, tak určite kratšiu prevodovku. Ak chceš čo najlepšiu spotrebu pri presunoch na dlhé vzdialenosti, tak to je dlhšia prevodovka lepšia... Prevodovky u všetkých felicií sú zámenné a rovnaké, líšia sa len kolečkami resp. len stálym prevodom u motorov 1.3.
marek.v - FK

Příspěvek od marek.v - FK »

takže môžem použit kratku s 50kw felície, nebude to problem
Odpovědět