1.6 AEE - vibrace v nízkých otáčkách
-
Krkawec - FK
1.6 AEE - vibrace v nízkých otáčkách
Zdárek lidi. Abych to trošku upřesnil, tak mě felda po přidání plynu a zvlášť v nízkých otáčkách děsně vibruje, čím víc je auto zatížené, tím víc to dělá. Netuším vůbec, kde by mohl být problém, pokud by bylo něco s řízením, dělalo by to po celou dobu jízdy i na neutrál (to se chová auto úplně v pohodě). Problém je, jak už jsem napsal, když přidám plyn, v nižších otáčkách a zesiluje, s přibývajícím zatížením automobilu. Čím to může být, nevíte někdo? 
-
Hans - FK
Re: 1.6 AEE - vibrace v nízkých otáčkách
Myslím, že s motorem jezdíš v nevhodném pásmu otáček. Když jedu sám, jde jezdit i na 1500ot/min, ale radši jezdím od 2000ot/min nahoru. Pokud jezdíš zatížený 2500 až 3500ot/min se jeví jako ideální. Na spotřebu nehleď, jde spíš o styl jízdy než otáčky motoru.
-
Krkawec - FK
Tady nejde o otáčky, ale o ty vibrace. Dělá to klidně při 2 tis. Měl jsem 3 roky feldu 1.3 a takhle se nikdy nechovala.
-
Hans - FK
Tak to bude problém někde v řízení motoru nebo směsi. Zkus připojit diagnostiku, tím bych začal.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Těžko odhadovat, když nikdo netušíme jak přesně to vibruje.
Jestli jsou ty vibrace závislé na otáčkách motoru, tak překontroluj zavěšení motoru a prohlédni zda připevněné i veškeré příslušenství v motorovém prostoru. Podívej se i na výfukové potrubí, zda někde o něco netluče. To samé mechanizmus řazení. Motor a výfukové potrubí v zátěži mírně změní polohu a může to někde o něco klepat. Podívej se i na závaží na dlouhé poloose, zda není nějaké volné.
Jestli se vibrace liší i podle rychlosti jízdy, tak prohlédni přední nápravu.
Jestli jsou ty vibrace závislé na otáčkách motoru, tak překontroluj zavěšení motoru a prohlédni zda připevněné i veškeré příslušenství v motorovém prostoru. Podívej se i na výfukové potrubí, zda někde o něco netluče. To samé mechanizmus řazení. Motor a výfukové potrubí v zátěži mírně změní polohu a může to někde o něco klepat. Podívej se i na závaží na dlouhé poloose, zda není nějaké volné.
Jestli se vibrace liší i podle rychlosti jízdy, tak prohlédni přední nápravu.