Zimní clona přední masky

pokec o všem možném i nemožném
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Zimní clona přední masky

Příspěvek od Vlada320 »

Čus lidičky jen se chci zeptat jestli někdo z Vás ví jestli tuhle zimní clonu http://www.obautodily.cz/zimni_clona_pr ... rni-OFU020 někde v praze prodávaj přímo v obchodě.se mi nechce moc platit za poštovný. jsem si tam vždycky dával kus kartonu ale to už se mi hnusý a vždycky když to zmokne tak tam musim dávat novej ale tohle se mi moc líbí.jezdim spíš kratší trasy tak těch cca 30km.termostat i chlazení mám vše vpořádku, při mínus pěti stupních trvá tak 10km než se motor prohřeje tak bych to chtěl trochu zkrátit ten interval.aspoň se to rychlejc ohřeje a motoru ulehčim.díky moc vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní clona přední masky

Příspěvek od straca »

čau já dávám před chladič polykarbonátovou desku a funguje to ,spousta lidí ti řekne že je to zbyytečný že se o to postará termostat,ale ze skušenosti vím že je to znát,ale spíš když zakreješ chladič dole zanárazníkem tam se to chladí více,alespoň u staré tváře
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

to jsme taky koukal že to samí vyráběj na spodek na nárazník ale myslim si že bude stačit tohle.nebo kde se podle vás víc chladí auto tím spodkem nebo přední maskou?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

stará tvař určit víc dole a nová si myslím že taky (celkově se NF chladí asi lépe díky větší masce) ale dal bych to stejne na spodek
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

a k čomu je to dobré na felicii z 6 litrami vody v obehu? pochopím ešte pri škodovke ale tu ?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Suri, Felda JE Škodovka. :lol:
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

přesne tak je to škodovka
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

kucí, dejte si zpátky pořádný termostaty a je klid :)
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Já mám jenom správnej termostat a i když je pod nulou, tak mám tak po 2-3 km ohřáto - pokud někomu pomáhá zakrytí chladiče k rychlejšímu ohřátí tak bych spíš řešil termostat než nějaký clony
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

ono spíš de o to že se dřiv ohřeje motorovej prostor než o vodu
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

teplej motorovej prostor je dobrej k čemu?
Jestli je motoru zima tam mu pořiď čepici :lol:
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

tak skus požádat nějakého člena s HK at to koupí a pošle ti to poštou baliček tak max 40kč
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Mě taky hřeje krásně do 2km....clona se mi nelibí....
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Clona mi přijde jako přežitek :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Clonu nepoužívám. Mám dobrý termostat. :D Ale pokud uvažujete logicky: Když nejde do motorového prostoru chladný vzduch, zákonitě se musí motor a tím i chladící kapalina zahřát dříve. 8-) To znamená že dříve topí a dříve přestanou zamrzat okna. Já bych se těm co clonu používají nesmál. Myslím že hlavně na krátkě cesty do práce to nemůže být na škodu. (S malým š :lol: ) Kdybych nebyl lenivý, možná bych si nějakou clonu - přímo na chladič - na cesty do práce vyrobil. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

To já taky zdendo ,ale spíš za masku a ne před ní........... ;) něco podobního měl mého u fáčka z tvrdého plastu,dělájí se z něho zastěrky na traktory...
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Já clonu mít nemůžu. Sice se s teplotou nedostanu nad 70st, ale kdybych si něco takového pořídil tak bych to určitě na jaře zapomněl sundat a potom bych se strašně divil že se mi auto pořád přehřívá... :(
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

tak to máš ale špatnej termostat
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

A nejen to,víc ti i papká ne???
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Termostat mám sotva rok, tak snad nebude hned špatnej, ne? V létě 90st (občas i víc) není problém, ale teď v zimě jezdím kolem 70st.
A spotřeba taky není nejhorší, jezdím okolo 7l/100km (krátké trasy - 5km do práce)...
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

aha tak do 5Km je možny že se to ohřeje jen na 70st
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mně termostat běhá tak na 80%, auto se na 90°C ohřeje, ale trvá to déle a teplota taky ráda kolísá - stačí z kopce vyřadit apod. Proto dávám na zimu před chladič umakartovou desku. Trochu se to tím vylepší. Termostat mám snad třetí zimu a nechce se mi do něj zas investovat. Od jara do podzimu funguje 100%... Mimochodem jezdím 90% po dálnici, takže auto se chladí až až...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

fidllas píše:To já taky zdendo ,ale spíš za masku a ne před ní........... ;) .
Však já jsem taky psal že přímo na chladič. :)
Nonamed - FK

Termostat je kolikrát napikaču už když ho vyndáváš z krabičky a ani o tom nevíš... Kupte si Wahler, pokud tam máte hliníkový domečky, a není co řešit. Stojí asi tak kilo a není potřeba řešit nějaký destičky před chladič, boha jeho :)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Hliníkový domečky bohužel nevedeme...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Nonamed píše: Kupte si Wahler a není potřeba řešit nějaký destičky před chladič, boha jeho :)
Kdyby jsi nečetl jen něco, věděl by jsi že termostat mám dobrý. :) Kdykoilv, ať v zimě nebo v létě je teplota 90 stupňů. Ale psal jsem že když nepůjde na motor studený vzduch, dříve se ohřeje. To je snad logické ne? 8-)
Nonamed - FK

Však já taky Zdendo neinzultoval tebe. Vím, že máš feldu ve stoprcentní kondici :) A logický to je, ale přijde mi to zbytečný
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

já myslím že ta clona je naprosto zbytečná. motor se ohřívá daleko rychleji než si myslíte. navíc mu jede jenom malý okruh. vy tu reptáte jak máte studené motory...nakopnu auto, nechám to chvíli vrčet a je to. pak už je to tomu motoru úplně jedno
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Já nereptám Rexi. :lol: CLONU NEMÁM. Jen říkám co je logické. A nikdo mně nepřesvědčí. 8-) Když budu foukat do polévky, vychladne dřív než když foukat nebudu. Ergo kladívko: foukání má vliv. :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zdendo je to tak, máš pravdu, já to mám 5 km do práce a cca v polovině cesty začíná vlažně foukat, když jsem dal vloni karton mezi masku a chladič, tak se to ohřálo o chlup dříve. Ovšem při delší jízdě to chtělo hlídat teploměr a vysvětluj to ženský :shock: Jelikož mám garáž, tak ráno nemusím ometat auto od sněhu nebo škrábat okna, tudíž nastartuju a jedu.
pepiv - FK

Příspěvek od pepiv - FK »

Rex píše:já myslím že ta clona je naprosto zbytečná. motor se ohřívá daleko rychleji než si myslíte. navíc mu jede jenom malý okruh. vy tu reptáte jak máte studené motory...nakopnu auto, nechám to chvíli vrčet a je to. pak už je to tomu motoru úplně jedno
Ty zahříváš motor na stojícím autě na volnoběh? Tak přesně takhle se TO DĚLAT NEMÁ! Auto se zahřívá jízdou.
Clona není zbytečná, od bodu mrazu dolů má praktický přínos, zvláště tehdy, když je auto navíc vybaveno LPG reduktorem, který taky porci tepla spapá.
Já jsem si ustřihnul kus hliníkového plechu ve tvaru obdelníka o výšce asi 12 cm, vyrazil do něj tři díry a na zimu ho dávám mezi ten plast a plech před chladičem (fixuju jedním šroubem 8 - je to náhrada za plastový čípek, který tam byl původně).
Když bylo -15 tak jsem ještě zalepil spodní dva průduchu v nárazníku.
New face má holt "velkou pusu". :salut:
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

mě se líbí jak mi někdo říká co se má a co ne. dělám to tak už 11 let a zkus si najít, že bych mě nějakou závadu s motorem, tak vychladni. a nejsem blb, abych vyjel z garáže a stopnul motor,prostě než pozamykám, zakurtuju děcka tak to brkoce na místě. ještě mi začni valit bulvy do hlavy, že dělám blbost, že vyndavám na zimu baterku z auta když nejezdím a fakt mě z tady toho klepne.

klidně si zalep celý předek, když myslíš že děláš dobře :pig:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

pepiv píše: Ty zahříváš motor na stojícím autě na volnoběh? Tak přesně takhle se TO DĚLAT NEMÁ! Auto se zahřívá jízdou.

:salut:
Já to taky dělám blbě. Nejdřív nastartuju auto, potom ometu sníh a nakonec oškrábu okna. Než to udělám, motor má někdy nebezpečnou provozní teplotu. A dělám to tak já vůl už čtyřicet dva let. :o
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

neboj, on vytáhne kopii provozní příručky jak se to má dělat....

holt jsme laici co nevíme jak to dělat, ale my potom v autě nemrzneme pokud ho i třeba ometáme, sedneme si totiž do tepla :lol: :lol:
Nonamed - FK

já jsem taky lajka, nastartuju auto a ometám. Aspoň se mi mezitím vyhřívá zadní okno a odmlžuje přední :)
Psykopath - FK

Příspěvek od Psykopath - FK »

A ja to delam nejvic blbe, kdyz jsem si poridil dalkovy start ;-)
n

Příspěvek od n »

Asi by si sa mal vátiť do školy. :)
favo

Příspěvek od favo »

Jste žabaři. Já nastartuji, za cca 20minut příjdu k autu a když je co ometat, tak to naštvaně ometu a jedu. Mám namotáno přes 300000km a auto pořád jede a celkem dobře. Pokud potřebujete dávat u feldy před masku dečku a podobně, tak si dejte do kupy chladící okruh a nebudete jí potřebovat. Toto už jen hraníčí s tím, že by někdo mohl vymyslet, jak zaslepit prostor pod motorem, aby mu tam nefoukalo spodem. Pokud se obáváte studedného vzduchu co projde přes chladič, tak mnohem efektivnější by bylo pořídit si saharu z feldy 1.6, která vám usměrní proud vzduchu vedle motoru nad převodovku. U 1.6 ky věřím, že to motoru trvá v zimě déle než se prohřeje, protože zahřát litunu a nebo hliník to je rozdíl, ale zrovna u 1.6ky jak jsem už psal clona na masce nic nevyřeší. Snad jen, že by vám šlo oto chránít chladič před proražením posypovým materiálem co je na silnicích. ;) I když nenastartuji předem, tak nechám motor běžet na volnoběh alespoň 30vteřin, aby se prohřála lambda sonda a teprve potom vyjíždím a vždy mi auto do 2km začne topit. Samo že né naplno, ale na ohřátí to stačí. A argumenty otom, jak se usazuje karbon při volnoběhu a podobně odmítám, protože ten z motoru vymetu tím, že se jej nebojím pořádně vytočit.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mě někdo kdysi dávno někdo říkal (JPP:D), že by se nemělo prohřejvat auto úplně do 90 stupňů, že pak je motor mnohem teplejší jak převodovka a to prej není úplně dobře. (tak a teď do mě:D)

Na druhou stranu, vždycky když přijdu k zasněženýmu autu, tak nastartuju a za dvě minuty nejdýl mám ometeno a nemlžej se mi skla atd. a smrk zatim neprotestuje :D
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak zaprvý auto na lpg mám a jak tu někdo psal ten reduktor toho tepla docela dost pohltí.na benzín jen nastartuju a hned přepínám na plyn.u toho lpg je lepší čím dřív j motor ohřátej tím líp.jezdim krátký trasy a co se týče těch rad ohledně chladícího okruhu tak pro jen řikám na rovinu že mám novej chladič,čidlo pro spínání větráku,čidlo pro budík a řídící jednotku, origo termostat a novou dva měsíce starou originál nemrznoucí směs.když ráno nastartuju pod barákem a ometu auto tak motor zdaleka není za ty tři minuty ohřátej.když jedu do druhý práce jako že skoro každej druhej den tak to znamená že ujedu asi cca 1km a najíždím na dálnici.tou dobou se už auto začíná ohřívat a ukazuje to něco málo pod sedmdestá stupňů ale jelikož najedu na dálnici tak se to začne vlivem studenýho vzduchu ze předu docela dost chladit a teplota začne lízt nahoru dost neochotě.když vyleze někam nad devadesát tak se otevře termostat a teplota letí dolů cca 2mm pod 90stupňů což znamená pro motor nenadálý a zbytečný výkyvy teploty a tohle se opakuje ještě párkrát a po ujetí nějakejch cca 10km je už teplota ustálená i při jízdě po dálnici devadesáti stupních což je vpořádku.ale mě jde o to že ty termostaty už jsme měl v autě asi čtyři a pokaždý nahovno a už mě to fakt nebaví řešit, pořád dokola,měl jsem tam i toho wahlera dvakrát jak tu někdo doporučoval a taky na p... a pak nějakej italskej celej ten domeček a taky naprd přitom stál skoro pět set.tak sjem pak koupil origo a stejně prostě teď v zimě ten termostat a vůbec chladící systém ve felicii není schopnej se ohřát na devadestá stupňů a tam už se držet ale musí prostě teplota lítat sem tam a to tomu motoru taky nedělá dobře.takže chci eliminovat to že se to bude při nájezdu na dálnici vlivem toho studenýho vzduchu zepředu dýl ohřívat a ještě aby pak takhle msuela kolísat zbytečně teplota.rozmlouvejte mi to jak chcete ale vše krom vodní pumpy mám na feldě co se chlazení týče nový a stejně je to naprd bohužel tomu asi trochu přispívá i ten rduktor lpg.zlatý starý bmw.to bylo starý 20let a termostat originál v něm fungoval jak měl a takhle tam teplota nekolísala.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jediný co potřebuju vědět kudy se felda s novo tváří chladí víc jestli spodem dírou v nárazníku nebo vrchem maskou a jestli někde neví o obchodě v praze kde bych to koupil osobně.díky
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

103457 - tak ešte u 1,6 a diesli možno to pochopím

ale 1,3 sa mne za 1,5km ohreje a za 2,5 má otvorený termostat , treba to mať len v poriadku a hotovo

Zdenko - ja som to skorej myslel pri š120 , tam je pravda že aj ked sa otvoril termostat motoru poriadne klesla teplota ale to sa felde nestane
pepiv - FK

Příspěvek od pepiv - FK »

pro ty, co zahřívají auto na místě na volnoběh: nemyslím si, že by v uživatelské příručce psali nesmysly !
pro ty, co nemají LPG: reduktor je taková věcička, v které se přeměňuje kapalný propan-butan na plynnou složku a při tomto procesu se spotřebuje pěkná porce tepelné enegie z chladícího okruhu.
pro ty, co zásadně odmítají vykrytí části chladiče pře náporem mrazivého vzduchu: srovnejte si plošnou velikost průduchů staré a nové tváře, zjistíte nezanedbatelný rozdíl!

PS: vlada 320 určitě nemá nic špatně, zamyslete se taky nad tím, že nový chladič dokáže třeba chladit i o třetinu víc, než ty vaše staré, zanesené a zdeformované chladiče.
Nonamed - FK

když nový chladič tak pěkně chladí, co brání termostatu aby se přivřel a voda lítala víc v malým okruhu?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

pepiv: My máme zanesené staré ošklivé (etc etc.) chladiče, ale dobře fungující nové termostaty :lol: Což je daleko podstatnější - pokud termostat do chladiče nepustí teplou kapalinu z malýho okruhu tak nezáleží na výkonu chladiče ;)
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

pepiv píše:pro ty, co zahřívají auto na místě na volnoběh: nemyslím si, že by v uživatelské příručce psali nesmysly!
Dělat by se to nemělo, to máš pravdu... ale stejně to 99% lidí nedodržuje, takhle to funguje snad odjakživa a ještě jsem neslyšel, že by čistě kvůli tomuto někdo něco v motoru oddělal, tak z toho zkus prosímtě nedělat takovou tragédii :? Dyť o nic extra nejde (vykřičník na konci tomu opravdu na vážnosti nepřidá)...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

stejne to robím aj ja kým vyjdem z garáže a pozatváram , nechám vetrák na 4 nech mám čisté okno a hotovo , ozaj niesom idiot v mrazoch kvôli 5 minútam a 1dcl benzínu vypínať motor a ničiť baterku

navyše sa nič zlé nedeje pokiaľ to nerobíš dve hodiny v 30st a nebeží furt vetrák , krúti sa proste motor prevodovka a tým to hasne
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

pepiv píše:Clona není zbytečná, od bodu mrazu dolů má praktický přínos, zvláště tehdy, když je auto navíc vybaveno LPG reduktorem, který taky porci tepla spapá.
Já jsem si ustřihnul kus hliníkového plechu ve tvaru obdelníka o výšce asi 12 cm, vyrazil do něj tři díry a na zimu ho dávám mezi ten plast a plech před chladičem (fixuju jedním šroubem 8 - je to náhrada za plastový čípek, který tam byl původně).
Když bylo -15 tak jsem ještě zalepil spodní dva průduchu v nárazníku.
New face má holt "velkou pusu". :salut:
Právě, že u LPG to ohřívá déle a trvá než se to přepne na LPG. Mám starou tvář a tem se ta plastová krytka neprodává. Tak uvažuji o něčem podobném co máš ty. Navíc chci obalit hadice chladiče mirelonem. Jelikož jezdím přes zimu převážně krátké pojížďky, tak bych krytí bral.

O krytí chladiče se hodně diskutuje tady http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 3d9de10328
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Jura_Favorit píše: Dělat by se to nemělo, to máš pravdu... ale stejně to 99% lidí nedodržuje, takhle to funguje snad odjakživa a ještě jsem neslyšel, že by čistě kvůli tomuto někdo něco v motoru oddělal, tak z toho zkus prosímtě nedělat takovou tragédii :? Dyť o nic extra nejde (vykřičník na konci tomu opravdu na vážnosti nepřidá)...
Hezky řečeno. :D
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Na feldě dečku před chladič dávám a je to osvědčený.Termostat funguje na jedničku,ale dřív se to zahřeje.Co měl tata ducato tak to se bez dečky před chladičem nezahřálo ani po 20 km jízdě.Termostat ok-hadice k chladiči studené jak psí čumák.Plně souhlasím se Zdendou.Taky nastartuju,ometu,oškrábu a jedu.3-4 minuty křápe na volnoběh.Jestli to motoru ubere na životnosti je mi jedno.Su přesvědčený že mu taky.Ale prostě dřív zatopí.Já jedu cca 6 km z kopce na 4Q 50km-h celou dobu.Takže tomu nevrznu aby se to prohřálo.Tím spíš když je kluzko.Pokud někdo dečku před chladičem má tak asi ví proč.Vím že mne tu bude spousta lidí přemlouvat že mám na houby termostat,ale je OK a topí to po cca 4-5km.jezdím na LPG a to sežere tepla fakt dost.
Odpovědět