Co vyndat z motoru, aby auto nejelo
-
Sandra
Co vyndat z motoru, aby auto nejelo
V zimě jezdím autem tak 1x za 2-4 týdny, proto vyndávám baterii a nosím ji domů (za tak dlouhou dobu se v zimě venku vždycky vybije) . A protože mi bez baterie nejede alarm, tak mě to přivedlo na myšlenku, jak jednoduše zabezpečit auto. Zloději s sebou sice asi náhradní baterie nenosí, ale přesto (že by na moji Felicii někdo přijel s odtahovkou jaksi nepředpokládám:).
Co se dá vydnat z motoru/odkudkoliv, aby Felicie nenastartovala (něco rychlého, malého, jednoduchého)? Kablík nebo tak něco? Určitě to občas využiju i v létě a teď v zimě, když už budu vyndávat/zandávat baterii, tak mě těch pár minut šroubovní navíc nezabije a budu mít lepší pocit. (Jsem úplný úplný laik, tak budu velmi vděčná za popis pro blbce.)
Děláte to někdo? Má to smysl? Jak máte felicie zabezpečené?
Co se dá vydnat z motoru/odkudkoliv, aby Felicie nenastartovala (něco rychlého, malého, jednoduchého)? Kablík nebo tak něco? Určitě to občas využiju i v létě a teď v zimě, když už budu vyndávat/zandávat baterii, tak mě těch pár minut šroubovní navíc nezabije a budu mít lepší pocit. (Jsem úplný úplný laik, tak budu velmi vděčná za popis pro blbce.)
Děláte to někdo? Má to smysl? Jak máte felicie zabezpečené?
Re: Co vyndat z motoru, aby auto nejelo
Jestli máš mpi tak vytáhni svazek drátků od zapalovací lišty a pokud jednobod tak vytáhni nějakej kábl z rozdělovaču,to mě teď napadlo na rychlo,ale určo se tady rozvyne ooooooooobrovská
diskuze

Moje auto - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=26588
Díly na auta - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 68&t=26556
TELEFON: 774 61 30 60
Díly na auta - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 68&t=26556
TELEFON: 774 61 30 60
-
Sandra
Rex: Nechápu? Jakože mi tu někdo napíše, co vyndat, přečtou si to všichni zloději na světě, kteří mají zálusk na moji 100 let starou felicii, a až ji půjdou vykrást, tak si to přinesou s sebou?
Někdy čověk prostě parkuje na blbým místě (třeba když někdy jedu do Prahy a auto stojí celý den někde na kraji Prahy) a kupovat do felicie s hodnotou 20 000 zabezpečení za 10 000, to asi není to pravý ořechový.
Motor mám 1.3 LXI.
Někdy čověk prostě parkuje na blbým místě (třeba když někdy jedu do Prahy a auto stojí celý den někde na kraji Prahy) a kupovat do felicie s hodnotou 20 000 zabezpečení za 10 000, to asi není to pravý ořechový.
Motor mám 1.3 LXI.
-
Surmi - FK
maximalně bych odpojil palivove čerpadlo
znám případ kdy měl človek 3tajný vypínače na palivové čerpadlo 
-
jarda.vysocina - FK
Kamarád si kdysi "jen" povytáhl relé palivovýho čerpadala a nikdo s tím neodjel . Jednou málem ani on sám - zapoměl na to . Můžeš ho i úplně vyndat . Nebo pojistku . To nikdo nikdy zkoumat nebude a při zapnutém klíčku to poznáš . Jak jednoduché a z místa od volantu.
Jarda
Jarda
-
Sandra
Díky všem za tipy, jdu zkoumat, kde to vastně v autě najdu
a zítra jdu na to.
Když už vás tu mám, má smysl koupit si nějaké mechanické zabezpečení? Zámek na volant jsem pochopila, že je celkem na nic, co zámek na pedály Solex?
Když už vás tu mám, má smysl koupit si nějaké mechanické zabezpečení? Zámek na volant jsem pochopila, že je celkem na nic, co zámek na pedály Solex?
Vím, že známý vytahoval palec z rozdělovače. To je celkem jistota. Nebo to dělat třeba jako na 120-kách a to vzít si s sebou kabel, vedoucí z cívky do rozdělovače (ten co je na rozdělovači uprostřed).
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já bych třeba povytáhl konektor snímače polohy klikovky. Nebo se dá taky odpojit řídící jednotka a vzít sebou domu
Ale myslím, že u těch našich žihadel je to zbytečný. Kdo dneska krade feldy? 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Až se rozhodneš co vyndat, tak si přilep lístek na volant, aby jsi to nezapoměl vrátit, až namontuješ baterku 
Nedej bože když na jeden zapoměl.Surmi píše:maximalně bych odpojil palivove čerpadloznám případ kdy měl človek 3tajný vypínače na palivové čerpadlo
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Honza_t píše:Já bych třeba povytáhl konektor snímače polohy klikovky. Nebo se dá taky odpojit řídící jednotka a vzít sebou domuAle myslím, že u těch našich žihadel je to zbytečný. Kdo dneska krade feldy?
Aby ses nemílil tady unás se kradou i Feldy
-
Surmi - FK
Favo- On měl jeden v kufru otom vím
a pak mel jeden nekde ve středovým panelu a jeden nekde pod volantem
jo a na jeden jednou zapoměl
tak mi volal že mu nejede palivove čerpadlo no jako první jsem mu řekl ať si obejde všechny 3vypínače a také mel vypnutej vtom kufru ,takže se chytl dopasti sám
Yetti98- z feldy bych motor nevytahoval to pak rovnou můžou odnest kastli do sběru bo by to bylo moc lehké
Yetti98- z feldy bych motor nevytahoval to pak rovnou můžou odnest kastli do sběru bo by to bylo moc lehké
-
nebulus - FK
Kamarát bol policajt a raz našli ukradnuté auto, tuším favorit ( vtedy novšia škodovky ešte neboli ). Nadšený majiteľ si ho hneď chcel odviezť. Ale pri pohľade na auto utrpel šok, zostala prakticky iba karoséria
.
-
raduzo22 - FK
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
přesně takovouhle jsme v práci zkoušeli a bez klíče se nám jí podařilo odemknout zhruba do minuty 
-
gerrik - FK
Hoši, hoši, copak se dnes kradou feldy? Max. tak na poježdění. Jinak k autorovi: ty fakt pokaždy vyndávaš baterku?
To by mně mohlo políbit, stačí že ji vyndávam jednou za rok, svině jde blbě ven 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
U nás i starší auta (a jistě i jinde), ale vesměs jsou to takové ty krádeže na dojetí z hospody do vedlejší dědiny...Yetti98 píše:Aby ses nemílil tady unás se kradou i Feldy