Odvzdušnění chladící kapaliny u 1.6MPi

MPi 1AV
AEE
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Odvzdušnění chladící kapaliny u 1.6MPi

Příspěvek od MaxKiller »

Čau felďáci mám 2 měsíce novou feldu, je to 1.6MPi a mám problém. Když jsem koupil auto tak jsem samozřejmě vyměnil vše co se dalo. Rozvody, veškerý náplně ale měl jsem problém že se mi neohříval motor a když se ohřál na místě a rozjel jsem se a vlivem rychlosti se to ochlazovalo a zjistil jsem že chladič se ohříval hned z motorem tak jsem usoudil že je termostat v háji. Tak jsem ho vyměnil a vše se zdálo v pohodě ale mám přesně opačný problém teď se to zase přehřívá jediné řešení je jet s zapnutým topením na plno což fakt nejde.... u mé bývalé 1.3 BMM jsem vždy po výměně kapaliny to odvzdušnil přes čidlo ale tady nevím přesně jak u 1.3 je čidlo nahoru na termostatu ale tady je dolů, takže nevím jestli se to neodvzdušňuje nějak jinak. Díky za rady a odpovědi.... Díky Max :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvzdušnění chladící kapaliny u 1.6MPi

Příspěvek od 103457 »

Ahoj Maxi, vítám v klubu.
1,6-ka se nemusí odvzdušňovat, stačí se projet a motor vytočit nad 3 tisíce otáček, systém se natlakuje a odvzdušní. Hlavní problém u tebe vidím ten, že jsi vyměnil pouze termostat a nikoliv hrdlo termostatu, budeš tam mít propíchlou příčku a termostat ti neotvírá. Vyměň i to hrdlo a bude po problému. ;)
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 8e390c297b
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Většina zde prodávaných termostatů jsou šmejdy a sehnat něco funkčního se rovná výhře v loterii. Určitě nemáš problém s odvzdušněním. Problém je nefunkční termostat.
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Díky moc za rady zkusím vyměnit to hrdlo a uvidí se doufám že tam ten termostat dám dobře už jsem viděl že se dal trošku blbě a už byli problémy. Zatím díky kdyžtak sem ještě napíšu. Max :D
skady - FK

Příspěvek od skady - FK »

já řeším taky problém. První otevření je ok ale pak to jde do dupy
kažné další otevření je později a později až to téměř vyvře. Tak daleko jsem to sice zajít nenechal, vždy jsem to uchladil trošku přes topení. Stalo se to někomu? Nutno dodat že mi to dělá až po výměně termostatu a víčka, starý měl opačné vlastnosti
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Přečti si tohle.... taky sem se s tím natrápil...a utratil peněz než sem přišel v čem je problém třeba ti to pomůže http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 22&t=21931
Odpovědět