fukanie do interieru

vybavení a úpravy interiéru atd.
HOBBI - FK

fukanie do interieru

Příspěvek od HOBBI - FK »

Zdravim vsetkych mam taky problem stredove kominy na felde mi funguju bez problemov ci teply alebo studeny vzduch...no problem je s prefukom po stranach na lavej aj pravej strane mi to totiz fukat nechce akurat ked dam na 4 stupen tak jemne citim ze vzduch tamadial prudi...poradte co stym dakujem...
Marty_pv - FK

Re: fukanie do interieru

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Tohle je konstrukční chyba - nic s tím asi neuděláš, boční výdechy v palubce nebudou nikdy foukat tak jako středový
HOBBI - FK

oto mi ani nejde aby to fukalo tak ako stredovy len som chcel vediet ci je to chyba mechanicka ktora sa da odstranit...ale ako som cital tak som natom s fukarmi este dobre oproti ostatnym :D
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Buď rád, na Citroene C15 tie bočné vývody boli podľa návodu zapojené iba na čerstvý vzduch ( rozumej studený ) :D
HOBBI - FK

heh ze v lete klima 4x4 otvorim 4fukare a 4 okna a klima je zapnuta :D
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Mě ty boční vůbec netopí, pomůže tak do poloviny zavřít ty prostřední.
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

Ja musím zavřít ty prostřední na palubce a pak to trochu fouká těmi bočními na dveře.
Foxi - FK

Příspěvek od Foxi - FK »

Tak nejak.
Pripadne jet aspon pul hodiny, pak se spetka tepleho vzduchu objevi i tech bocnich. :]

Osobne mi spis vadi, ze u spolujezdce fouka na zadni packy teply vzduch o dost vic nez u ridice.
Vadi mi to proto, ze jsem ridic. :)
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Len tak okrajovo som nahliadol do tejto témy, chcel by som sa opýtať či niekoho niekedy nenapadlo skúsiť tým bočným fukárom tak trocha "dopomôcť", napr. vraziť tam 12cm vetrák (napr. čo sa dávajú aj do PC...) + keby sa zapojil len na 7,5V aby nebol taký hlučný + spraviť nejaký spoločný spínač len pre tieto boky? Viem že teplý vzduch by to asi moc nevyriešilo kedže ho tam zo stredu moc nedorazí, ale na zarosené okná pomôže v podstate už len "prievan" vzduchu aj keď nie je zrovna horúci.
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Uz me to kdysi napadlo taky, jen jsem to zatim neresil. Nez tam davat vetrak jak do komplu, tak spis s nejaky se stranovym vydechem, neco jak se dava treba v komplech na graficke karty. Moc to ale nejde sehnat... a nebo pak proste vlozit do potrubi klasicke a klidne pripojit treba na 2-3 stupen na vetrak. Jen nevim, jak moc by to melo vliv, klasicky "pocitacovy" vetraky nedokazou udelat moc velky tlak ani podtlak, nepocitacovy jsou zase strasne drahy.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

No ja som uvažoval vložiť ho hneď za ofuky. Teraz mám z Octy, je tam priestor medzi nimi a palubkou. Ale aj na origo by sa to dalo možno dopasovať. Priestoru by tam malo byť dosť, len uchytenie si neviem presne predstaviť, musel by som do toho ešte počumieť :) Ono najjednoduchšie by bolo možno narvať nejaké 8cm priamo do palubky kde sa do nej akoby napája ten plastový čierny ofuk, len 8cm vetrak je malý a bolo by to asi hodne hlučné, navyše by to asi ani nemalo moc veľký efekt oproti tomu 12cm. Momentálne si ale aj tak nedokážem predstaviť akým tlakom by to dokázalo tlačiť ten vzduch z ofukov. Do PC som si dal 2x12cm vetraky dopredu a 2x12 do zadnej časti skrinky, predné sú zregulované na 7,5V zadné som nechal na 12V, skrinku som komplet vypchal nejakým materiálom na odhlučnenie a zlikvidoval som všetky nadbytočné otvory. Tým pádom som docielil efekt "podtlaku", takže sa tam nedrží teplý vzduch, je tam stále "prievan" a napriek toľkým vetrakom je to tiché. Lenže docieliť tohto výsledku v aute je takmer nemožné nakoľko sa tu jedná o úplne iné podmienky, trebalo by sa s tým vyhrať a pár vecí domyslieť (práve ten podtlak z potrubia, uchytenie vetrakov o palubku...), preto som nadhodil či sa tým už náhodou niekto nezaoberal.
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

tak včera když sem jel tak sem to zkoušel na 1vetráku to na krajích nefouka ,ale na 2 na 3 mě to fouká docela pěkně,i s otevřenýma středníma výdechama na plno ,asi mam nějakej atypickej rozvod :D :lol:
HOBBI - FK

neviem ci to bude pocasim ale nejako sa to umudrilo....stredovym sa to nevyrovna ale predsa nejaky ten vzduch na 2,3 mam takze trosku precistenie ohybnou kefkou sajrajt je von a docela dobre to fuka .D
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

jj je to seriový foukaj dobře i teplej vzduch ,jasny že ne tolik jako středový
Odpovědět