autozapalovač

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
hofik - FK

autozapalovač

Příspěvek od hofik - FK »

dobrý den ,mám dotaz jak zapojit autozapalovač ve feldě.původně tam byl ,ale někdo ho odpojil a ted nefunguje.dík.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Re: autozapalovač

Příspěvek od p.s. »

zapalovač je napojen na 15ku pujistku s hodinami a vnitřnim osvětlením
takže pokud ti zbytek chodí koukni se po konektoru od zapalovače možná je tam uvnitř někde pohozen
pokud bys ho nenašel je nejjednoduší si napětí natáhnout přes pojistkové pouzdro s 15A pojistkou s přívodu do pojistek a minus kamkoliv na kostru vozu
a pokud bys trval i na osvětlení tak já bych si ho natahl od parkovacích světel-třeba s kontrolky osvětlení ovladačů topeni :scratch:
mikka

Příspěvek od mikka »

+12V je na zapalovač (zásuvku) zapojený černým drátem na dvanáctipinovou svorkovnici pojistkovky BD (čtvrtá zprava), pin č. 10.
Kostra je zapojená hnědým drátem na propoj kostry v kabelovém svazku za přístrojovkou, který je pak ukostřen na kostřicím šroubku pod volantem. Tímto propojem je taky ukostřené podsvícení spínačů. Takže stačí kostru zásuvky zapalovače ukostřit na hnědý drát třeba na spínači výstražných světel, pin č. 7.
Podsvícení je možné taky zapojit třeba na spínač výstražných světel, pin č. 8, drát šedý/zelený.
A nezůstaly tam pod palubkou někde zaisolované původní dráty k zapalovači?
hofik - FK

Příspěvek od hofik - FK »

p.s. píše:zapalovač je napojen na 15ku pujistku s hodinami a vnitřnim osvětlením
takže pokud ti zbytek chodí koukni se po konektoru od zapalovače možná je tam uvnitř někde pohozen
pokud bys ho nenašel je nejjednoduší si napětí natáhnout přes pojistkové pouzdro s 15A pojistkou s přívodu do pojistek a minus kamkoliv na kostru vozu
a pokud bys trval i na osvětlení tak já bych si ho natahl od parkovacích světel-třeba s kontrolky osvětlení ovladačů topeni :scratch:
vnitřní osvětlení mě nefunguje ,analogové hodiny ano.za zapalovačem jsem našel dva dráty bez konektoru(barvu si ted nevzpomenu)je to zajimavé.už jsem se dotoho trochu zamotal
Sandal - FK

Příspěvek od Sandal - FK »

Potreboval by som poradiť.
Potrebujem zapojiť dva spotrebiče na autozapaľovač (45W + 5W = 50W) AZ.Kúpil som rozdvojku RD,na kábli aj s diagnostikou stavu autobatérie a dobíjania
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1
...a aby tých lediek nebolo málo,tak ešte k tomu svietia aj samotné otvory zástrčiek RD ;) .No proste hotový Las Vegas.
Aby mi nezavadzal kábel z AZ do RD,vymontoval som AZ a spojil som RD s AZ za palubovkou.Takto mi ale furt svietia ledky v RD.Aby som mohol RD vypnúť,namontoval som na káblik vypínač.Je to ale vypínač na 220V pre bežné bytové svietidlo.
Myslíte,že to takto môže byť? Trubičková postka v RD je 10A,ale vypínač je dimenzovaný na niejaký 1A,možno menej.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pak jsi celou RD degradoval na 1A zařízení.Pokud připojíš něco silnějšího pak pojistka vpohodě vydrží ale vypínač ti bude pěkně topit.
stony

Příspěvek od stony »

Nevíte někdo jak se má správně vyměnit autozapalovač ve felicii. Minule jsem to nějak páčil, ale nepodařilo se mi to vyndat. Co všechno se musí odmonotvat abych mohl vyměnit rozpadlý autozapalovač?
Budu si půčovat navigaci a nejde mi zapalovač.

PS: vnitřní světlo i hodiny mi fungují.....
Odpovědět