brzdi ,až blokuje levé přední kolo

lexxi - FK

brzdi ,až blokuje levé přední kolo

Příspěvek od lexxi - FK »

Ahoj,
Jsem tu poprvé a potřebuju jen radu.
Nedávno jsem jel do garaže a z ničeho nic mi volant tahl do leva.Dojel jsem ke garaži a koukám co to může bejt.A z levého kola se začlo hulit.
Brzdový kotouč byl vařící ,spíš zhavý.
Po vychladnutí jsem sundal kolo a koknul se jetli něco nenajdu.Brzdový třmen byl volný i destičky.Tak jsem znovu sešlapl brzdu a zkusil otočit kolem.A zde zrada.Nehnul se ani o píd.
Tak jsem sundal brzdový třmen a skontroloval valeček je v pohodě a volný.Nasadil zpět.Tak jsem koupil nový hlavní brzdový valec nasadil ovdušnil a hle ještě horší než před tím.Se to ani nehlo.
Tak prosím měl někdo takový problém a poradil ? v čem je zakopanej pes.
Je to Felina 1.9D 1996r
Děkuju předem všem
Radon - FK

Re: brzdi ,až blokuje levé přední kolo

Příspěvek od Radon - FK »

Hele pokud je pístek ok, totéž platí o vodících čepech, tak pak "jedině" brzdová hadice, tam kapalinu pustí, zpět už ne, takže "zůstane" přibrzděno. Stojí něco přes 70,- Kč ;)
lexxi - FK

Příspěvek od lexxi - FK »

Zkusím pak písnu.Zatím dík

Ps.aspoň bude nahradní valec :-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Hmm teda kupovat hned hlavni brzdovej valec byla blbost pac to by ti muselo brzdit i pravy zadni ;) A hlavne ten odchazi spis obracene ze nebrzdi a ne ze zustane brzdit ;)
A jinak souhlas s kolegou.
Ale je mi divny ze pises zes ten pistek zatlacit - opravdu jde treba sroubovakem zatlacit zpet nej az nadoraz???
A pak jeste kdyz je cely uvnitr plove ti ten trmen ? hybe se na tech vodicih cepech? A co brzdovka neni tam jeste original z vyroby? => takze uz peknej humus
harvi - FK

Příspěvek od harvi - FK »

mal som presne rovnaky problem, vymena piestika a HBV nepomohla. nakoniec to bola vadna hadica, nepustala kvapalinu nazad pri odbrzdeni.
encore - FK

Příspěvek od encore - FK »

Hmmm tak ja mam to same blokujou obě přední kola, pístky jdou krásně lehce, dneska vyměněny brzdové hadičky co jdou od kol , vyměněna brzdovka, odvzdušněno ale pořád stejné, po 5 ti km uplně vařící kola. Když to dam na zvedák tak nejde otáčet kolama ale třeba po 5 minutách už se to částečně uvolní. Šlápnu na brzdu a znova se to zabrzdí a nehnou se obě kola. Zadek je OK.
Odpovědět