Prebijeni baterie
Prebijeni baterie
Ahoj, mam problem, mam feldi 1.3 mpi, rok vyroby 99, spatne dobiji nebo prebiji aleternator, na volnobeh, mi svetla sviti malo, sterace i ventilatory behaji pomalu, v otackach se to srovna, dnes ale zacla smrdet baterie, otevrel jsem kapotu, baterie nafokla a uvarena, vsiml jsem si ze mi praskly i zarovky ve svetlech, cim myslite ze by to mohlo byt? Je to regulatorem napeti?
meril jsem napeti za svorkach na volnobeh mi to hazelo 20 V. dekuju za rady.
meril jsem napeti za svorkach na volnobeh mi to hazelo 20 V. dekuju za rady.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prebijeni baterie
Pravdepodobne regulátor. Robilo mi to isté-praskli H4,smrdela baterka, vypinalo/zapinalo sa radio, fukare skoro nefukali...
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
regulátor napětí je KO .... normálně by tam mělo být něco okolo 14V max ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jsou regulatory vsechny stejne? v kelly maj jen jeden model, ve kodovce maj 2, kdyz jsem zkousel dat ze stary feldy tak to vubec nedobijelo, tak jsem tam vratil stary a vsechno v haji 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A není náhodou v háji i altík? Nechtělo by to demontovat a zkontrolovat všechno.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Regulátory jsou různé. Musíš si koupit regulátor podle typu alternátoru. Nejlépe vymontovat starý regulátor a vzít si ho sebou.
Rozhodně nekupuj čínské parodie na regulátory v AutoKelly.
Rozhodně nekupuj čínské parodie na regulátory v AutoKelly.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
ideal zrepasovat cely altik - nebo ho aspon cely promerit - diody a vinuti. Jestli mas ceskej magneton tak je to oprava za par korun (loziska uhlikynebo cely regulator) akorad je dobry stocit rotor na soustruhu.
-
klak
na 100 proc regulator hned k elektrikarovi je to takova bila myslim kostka na altiku z boku nebo kdyz to nechaš bude menit žarovky stale a motorky steracu dostanou zabratt cena okolo 300.kč :jocolor:
-
Standa
Prosím o radu .Odešel mi alternátor ( 90 A magneton 300 000 km poslední dobou stále nějaký menší problém a ted můstek diodový , dříve dával nový kroužky , atd. ) tak jsou koupil nový stejného typu Magneto za 2000 kč v mototechně k němu jsem koupil novou baterii se stříbrným vnitřkem ( ne olověný ) Autobaterie Varta Start-Stop - 12V, 65Ah P, s.p. 650A . Proto se ptám tyto baterie chtějí prý větší a stálý napětí přes nebo minimum 14.5 V prosím je to tak ?
Starý alernátor dával 14- 14,2 V ten nový alternátor , taky dává stejný hodnoty 14-14.2 V , ale pro baterii nového typu [color=#FF0000]je to asi málo a nebo by to stačilo [/color], tak jsem dal do buzení ted diodu tak dává ted nový alternátor 14.5- 14.7 . samožejmě vše se světly rozsvícenými .[b] Prosím o radu odborníky nebo lidy kteří něco mají podobného aby mi poradili jaký napětí by baterce vyhovovalo . Já jezdím 2- 3 km do práce každý den a v zimě nšky byli problémy s dobíjením . [/b]
Starý alernátor dával 14- 14,2 V ten nový alternátor , taky dává stejný hodnoty 14-14.2 V , ale pro baterii nového typu [color=#FF0000]je to asi málo a nebo by to stačilo [/color], tak jsem dal do buzení ted diodu tak dává ted nový alternátor 14.5- 14.7 . samožejmě vše se světly rozsvícenými .[b] Prosím o radu odborníky nebo lidy kteří něco mají podobného aby mi poradili jaký napětí by baterce vyhovovalo . Já jezdím 2- 3 km do práce každý den a v zimě nšky byli problémy s dobíjením . [/b]
Taky mi blbnul regulátor, po výměně za týden odešel altec...tak tam šel z fabie... 
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."