Test benzinu v 1.6

MPi 1AV
AEE
dvbts - FK

Test benzinu v 1.6

Příspěvek od dvbts - FK »

Ahoj, jelikoz nalitam cca 8000 - 9000 km mesicne, rozhodl jsem se udelat mensi test dostupnych benzinu na trhu. Feldu jsem koupil v zari se 79 000 km a snazim se ji davat to nej. Kazdych 7 - 8 tkm menim olej (jedine Castrol Magnatec 10w-40), olejovy a vzduchov filtr. Ted mam neco kolem 104 tkm a zatim vse drzi. Ze zacatku jsem tankoval jen obycejnou 95 na Benzine i OMV - vse normal, ale zadny zazrak. A ted posledni mesic testuji premiove benziny. Verva 100, Carrera 100 a od Agipu. Cela Varrera 100 by mohla jit nekam Krom ceny jsem nic nepoznal.... Jezdil jsem na Carreru 100 mesic a pak natankoval plnou Vervy 100 a od ty doby bych nemenil. Motor celkove tissi, spotreba sla dolu a motoru se libi otacky. Takze nic jineho bych tam uz ani nedaval. Pockam tak 2 mesice a pak si zajedu na emise rpo srandu. Rad bych znal i zkusenosti ostatnich, co testovali premiova paliva. Nekdy si chci udelat vylet do Nemecka na Aralku.....asi snad nej ze vsech na trhu...tak uvidime
Jurka - FK

Re: Test benzinu v 1.6

Příspěvek od Jurka - FK »

Už sem o tom četl několikrát na různých fórech, že Verva 100 na Benzině je opravdu to nejlepší...Zítra taky mám vplánu natankovat plnou Vervy 100 a uvidíme... pak dám vědět jak to letí...
dvbts - FK

Ono to poznas tak po ujeti 3/4 nadrze.....z niceho nic prerazujes a to auto proste se rozleti......dal jsem i octavku 1.6 74 kw, fabku 1.4 16v uplne v pohode....driv ani nahodou.....ja na ni jezdim ted dva tydny a je to nadrz od nadrze lepsi
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

zas ztoho nedelej turbo :D bo svymi 55kw :D proti 74kW ,sice je octavka težší o nejake to kilo ale i tak kdyby tomu pořádně šlapl nemas šanci :D
dvbts - FK

Tak do 130 lita az az.....protoze je lehka a hlavne v ni skoro nic nevozim
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

Surmi píše:zas ztoho nedelej turbo :D bo svymi 55kw :D proti 74kW ,sice je octavka težší o nejake to kilo ale i tak kdyby tomu pořádně šlapl nemas šanci :D
věř, že dobře zajetá 1.6 ve feldě roztrhá do 100km/h 74 nebo 75kW 1.6 oktávku na kusy ;) do větší rychlosti sem to nezkoušel, nebylo bezpečně kde...s touhle motorizací se honim nejčastějc (má jí kamarád) a navíc jí máme jako služební, takže vim jak jede osobně

ale dávám za pravdu, že s tim benzínem to je jen placebo efekt :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 25. pro 2010 23:08:43, celkem upraveno 1 x.
dvbts - FK

jj...do 100 km/h jsem si jistej...nechci ti to vnucovat, ale ta Verva 100 je proste znat a dost....teda u me......nejsem sam, kdo sidli tento nazor....nejvic se to pozna tak po dvou plnych...
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Vsetko je to o kvalite benzinu a cidle klepania, ktory upravuje predsith, to aj chiptuning je len o predstihu, preto ide potom motor lepsie do otacok...Inac je to ten placebo efekt...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
dvbts - FK

Ja nechci nic rikat, ale obycejnou 95 a vervu poznam a to dost...jak spotreba, tak vykon....
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

PJDefort píše:věř, že dobře zajetá 1.6 ve feldě roztrhá do 100km/h 74 nebo 75kW 1.6 oktávku na kusy
Potvrzuji, taky jsme to zkoušeli ;)
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

roztrha aj ine auta :D 8-)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

dvbts píše:Ahoj, jelikoz nalitam cca 8000 - 9000 km mesicne, rozhodl jsem se udelat mensi test dostupnych benzinu na trhu. Feldu jsem koupil v zari se 79 000 km a snazim se ji davat to nej. Kazdych 7 - 8 tkm menim olej (jedine Castrol Magnatec 10w-40), olejovy a vzduchov filtr. Ted mam neco kolem 104 tkm a zatim vse drzi.
Nechápu u takového nájezdu, že to už dávno nemáš na lpg. Další věc je, že při tom nájezdu - feldou musíš být zřejmě masochista.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

dvbts :
Dám na Tebe a zkusim plnou Vervy 100 vzít.
Jestli to poznám, dám vědět.
Jinak musim konstatovat že Octa 1.6 neni soupeř s jakymkoli benzinem. :)
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

lukydm píše:Vsetko je to o kvalite benzinu a cidle klepania, ktory upravuje predsith, to aj chiptuning je len o predstihu, preto ide potom motor lepsie do otacok...Inac je to ten placebo efekt...
Chceš říct, že "poštelováním" utahovacího momentu čidla klepání můžu vyhonit (nebo taky ztratit) nějaké ty % výkonu? Samozřejmě na úkor klepání v určitém pracovním režimu.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

ka-spel: mě by spíš nebavilo každý měsíc měnit olej :)
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

na vervu taky slysim samou chvali,osobne ji taky budu zkouset az budu mit vymenenej motor v aute,ale jako menit kazdy 3 tydny olej a najezdit ve felde 9000km mesicne to bych se na to vy*ral...
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Mexikan píše: Chceš říct, že "poštelováním" utahovacího momentu čidla klepání můžu vyhonit (nebo taky ztratit) nějaké ty % výkonu? Samozřejmě na úkor klepání v určitém pracovním režimu.
Tak nad tymto som nepremyslal, ale nieco sa stym da asi robit...ALe zeby mi klepal motor vtedy, ked nema, tak to radsej nebudem riskovat :) Najprv je potrebne mat dobre nastaveny rozdelovac...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mít tak šílený nájezd kilometrů, tak by měnil olej po 15k km. Možná po 20. Zkracovat interval výměny oleje na motoru, který prakticky nevychladne, je hovadina a vyhazování peněz.

Jestli je šílenství najezdit více než 100k km za rok ve Felicii, to neřeším, každého to problém.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nonamed píše:ka-spel: mě by spíš nebavilo každý měsíc měnit olej :)
No to je fakt, že při takovém nájezdu je měnit po 7 tis. volovina. To bych tam raději dával kvalitnější olej (Mobil 0W40, 5W50) a měnil po 15 tis.
Já měním po 7 tis. taky, ale to ročně najedu cca 11-12 tis. a převážně krátké couračky po městě, takže olej dostane zabrat podstatně víc.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
dvbts - FK

Ja to nalitam hlavne po Praze. Perina z toho jsou pak dalnice, takze proto tak casta vymena. Do lpg zatim jit nechci. Motor byl delan na benzin a nechci pokouset a mit pak treba problemy a jezdit na serizovani. Takhle motor slape uplne jak hodinky, tak zatim nehodlam menit. Spotreba je taky na sllusne urovni do 7 l/100 km kdyz popojizdim a na dalku 5,5 - 6 l/100 km. Kdyz to honim a zavodim s kazdym, tak max 6,5 l/100 km. S obyc 95 to b\lo o 0,5 - 1 l/100 km vyssi.
dvbts - FK

Ted jsem se jeste donutil opravit si kabely od denniho sviceni, ktere jsem si pred mesicem prefiknul a spotreba by mela jit jeste nepatrne dolu. Kdyz mam denni sviceni, tak mam za jizdy napeti 14,2 V.....pri klasickej halogenovejch potkavackach 13,8 V..tak tohle se musi taky nekde projevit
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

dvbts: honit to a závodit s každým a mít max. 6.5 litru? To závodíš s cyklistama? :lol:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

:lol: :lol: :lol:

já měl teda u 1.6tky při závodění spotřebu 10l
dvbts - FK

Nechapu, ale vic si nevezme.....na klasickou 95 si vzala takhle o litr vic....ale po minimalne desiti nadrzich to slo dolu
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Já se ani s lepšíma benzínama nedostal pod 7 dlouhodobě. No a když jsem tomu krmil, raději jsem to vědět ani nechtěl :D
dvbts - FK

Tak u me je to nastesti zatim tak, jak jsem uvedl. Kazdejch 7 - 8 tkm olej s filtrama a posdlednich 10000 km jen Verva 100 a vysledek je takovy, jaky je.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Zacina mi tohle tema pripadat jako vtipy a kuriozity :-D
Jinak verva je fajn, ale nezapominejte ze je to porad jen 98ka
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

musim potvrdit, verva 100 je supr - tišší motor, trochu víc to jede, menší spotřeba, vyšší cena :D Když jsem zkusil carrerra 100, tak to jelo míň jak N95 :x
dvbts - FK

Verva 100 je bohuzel asi nej, co na nasem trhu je....kdyby ten benzin byl o nicem, tak nevyhazuju 2 Kc/l, kdyz ji natankuju mesicne nejakych 600 - 700 l.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Já jezdil průměr za 6 litrů s klidnou nohou a s nohou na podlaze tak 8l. A v tomto počasí, ve městě tak 10l.Tož nevím jak to počítáš a nebo kde já dělal chybu :scratch:
dvbts - FK

Tezko rict, ja vsechno predcasne menim, kupuju to nej, tak potom to dava svuj vysledek. Navic motor je v super stavu, ma malo najeto, olej vubec netzere
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

dvbts píše:Verva 100 je bohuzel asi nej, co na nasem trhu je....kdyby ten benzin byl o nicem, tak nevyhazuju 2 Kc/l, kdyz ji natankuju mesicne nejakych 600 - 700 l.

Kurna co dělaš ,že projedeš tolik benoše za 20 000kč???
dvbts - FK

kuryrni sluzby, montaze satelitu pro severni a stredni Cechy, pojistovnictvi.
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Tak to potom jo....ona si na benoš musí sama vydělat...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To ještě stihneš i něco dělat, mimo řízení auta? Když vezmu svou běžnou průměrnou rychlost v pracovních dnech, tak 9000km představuje 180 hodin v autě.
dvbts - FK

jj...tak u kuryra pri praci....to je tak 300 km denne a dopoledne satelity, o vikendech satelity....ono se to pekne nascita....sel bych do plynu, ale to svezeni s benzinem a plynem je neporovnatelne:D
PJDefort - FK

kamarád má ve feldě sekvenční CNG a nepřijde mi že by byl nějakej propastnej rozdíl ve výkonu při jízdě na CNG...s LPG zkušenosti ve feldě nemám když nepočítám autoškolácký BMM což byla lemra že bych brečel :D každopádně v tvym případě bych šel buď do plynu nebo do nějaký funglovky už :)
dvbts - FK

no to mas u me tezky...mam dve auta a v lete bych chtel treti a felda je proste pracant:)
dvbts - FK

zatim me jeste nikde nenechala, ale budu ted resit ze zacatku tydne stredni dil vejfuku, pak prezout zimaky na lity a vyvazit a budu menit svicky a zkontrolovat celej podvozek.....dostava ted zabrat.....a dale potrebuji opravit budik s dennim pocitadlem:( to me stve nejvic a sam se do toho hrabat nechci:(
Nonamed - FK

Ti nevím božka, se sekvenčním vstřikem LPG to jede furt stejně :) A když tam máš vstřik kapalný fáze plynu, tak to nejenže stejně jede, ale bere to plynu téměř stejně jako benzínu. A to se vyplatí Horste! :)
dvbts - FK

Tak mi doporuc, od koho si to nechat udelat a za kolik?
dvbts - FK

Feldu prodavat nechci a ted mam natocenejch nejakych cca 105 000 km
PJDefort - FK

u 1,6 se musí použít sekvenční vstřikování, takže bych cenu montáže viděl na cca 25-30 tisíc kč...podle toho odkud jsi a kde si to necháš udělat že...
dvbts - FK

ustecky kraj, ale klidne zajedu jinam.....musi to byt kvalita a slapat jak ma
PJDefort - FK

tak například tady co sem zadal tak do googlu, jsem taky ze severních čech a kamarád si myslím že konkrétně u nich (zeptám se až dorazí) nechal do Octavie RS montovat to Stagg 300+ a bylo to fakt bezproblémový

http://www.prestavba-lpg.cz/sluzby/
dvbts - FK

jako urcite budu moc vdecnej za doporuceni.....tech co to montujou je hafo, ale jde me o spolehlivost....nerad bych pak mel s tim problemy
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Záleží kdo ti financuje palivo. Jestli ty sám, tak bych určitě nebazíroval na tom jak to jede, ale hlavně bych koukal ušetřit ty desetitisíce co LPG dokáže ušetřit.

I když Feldu za dva roky zahodíš, tak bude třicetitisícová investice do LPG několikrát zaplacená. Víc jak dva roky nemůže Felicie tento provoz vydržet. My jsme služební 1.6ku nechali zlikvidovat při 190k km. Byla to troska.
favo

Příspěvek od favo »

Já mám teda jen 1.3 MPi ale nemůžu si na Careru 100 stěžovat. Já na ní teda jezdím protože na BA95 mi to prostě nejede a klepe motor, ale Carera 100 funguje dobře, to spíš jsem slyšel nadávky na onu Vervu, že kromě ceny na ní nic extra není. Schválně někdy zkusím a uvidím.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

u lpg můžu jedině doporučit http://www.lpg-autogascentrum.cz/
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Nonamed - FK

AGC strakonice je taková česká stálice v oboru LPG :)
Odpovědět