Skrtici klapka nereaguje-vyriesene

Simos 2P
135M, 136M
mlhosi

Skrtici klapka nereaguje-vyriesene

Příspěvek od mlhosi »

prosim o radu do srtiacej klapky nejde napajanie aspon teda podla vypisu zavad. Nevie mi niekto poradit ako by som to zistil ci to napetie tam naozaj nie je alebo ako by som zmeral tu skrtiacu klaku. Dik
Naposledy upravil(a) mlhosi dne stř 05. led 2011 15:54:50, celkem upraveno 1 x.
robin1 - FK

Re: Skrtici klapka nereaguje

Příspěvek od robin1 - FK »

Postup na kontrolu škrtiacej klapky máš v dielenskej príručke.

Odpojíš konektor od klapky, zapneš zapaľovanie a meriaš na konektore napätie.
Medzi kontaktami A a B min. 4,5V.
Medzi kontaktami B a D min. 4,5V.
Medzi kontaktami B a C min. 4,5V.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 27. pro 2010 15:24:08, celkem upraveno 1 x.
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

A ktore su to kontakty som laik a chcem sa naucit ako to vyriesit. Dikl
robin1 - FK

Akože ktoré? Veď som ti ich napísal a podľa obrázku ich identifikuješ.
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Dik za radu no teraz by som potreboval ktore su to kontakty na riadiacej jednotke a skontrolovat ci to napetie ide uz s nej. Diky moc za radu
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Problem vyrieseny. Dakujem za rady
robin1 - FK

A kde bola chyba?
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

problem bol v tom ze som neved ktore su to kontakty na tej RJ tak som to nasiel a teraz som zistil ze uz s tej Rj nejde napetie tych 4,5V na tu skrtiacu klapku akurat medzi B a C kntaktmi sme namerali 12V, skusali sme zapojit inu RJ a tam to bolo to iste, neviete mi prosim niekto poradit cim to moze bit. Dik
robin1 - FK

Myslím, že ste zle merali. 12V napätie do klapky nejde.

Neviem, či sa ti zobrazil obrázok, čo som sem včera dal. Mne dnes nie, tak som ho nahral na iný server.
Zmeraj to ešte raz, no nie na riadiacej jednotke, ale na konektore, ktorý ide do klapky.
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

skusali sme to aj na konektore na kabli ktory ide do skrtiacej klapky a nic sme tam nenamerali akurat medzi tymi dvoma kontaktmi tych 12V. Dost ma to zaraza ze to iste bolo aj na tej druhe RJ
robin1 - FK

Dá sa to auto naštartovať?
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Ano uplne v pohode len to ma strasne velke otacky 1600ot.A prave ta skrtiaca klapka nejde nastavit hlasi to v chybach ze je bez napetia alebo zablokovana.A prave to napetie co tam ma bit nie je
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Mam este taky dotaz tu RJ co sme skusali ked sme namontovali tak sme nemohli nastartovat motor nakolko mam v aute immobilizer nemoze to bit aj koli tomu ze sme tam nenamerali ziadne napetie. keby sa dal odpojit ten immobilizer tak by sa to dalo mozno lepsie odskusat
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Este mam dotaz na robina v elektrickom schemate prirucky na opravu felicie su kontakty oznacene cislicami potom teda ake pismeno na konektorepatri k akej cislici mam v tom akysi bordellebo tych 4.5V som zmeral na kontaktoch cislo 4,5,6,7 tak potom nie su to nahodou tie kontakty A,B,C,D. Dik za odpoved
robin1 - FK

Píšeš, že si to napätie "zmeral" na kontaktoch 4,5,6,7. Znamená to, že to napätie tam bolo, alebo nie?

Keďže auto sa dá normálne naštartovať, to znamená, že riadiaca jednotka to 4,5V napätie vyrobí, pretože ním je napájaný (okrem iných čidiel) aj snímač otáčok. Keby tento snímač nemal napájanie, tak nenaštartuješ.

Čo sa týka priradenia písmen k číselnému označeniu v schéme, na 99% to bude takto:

Obrázek

Pre istotu si to over aj podľa farby jednotlivých káblov.

Kontakt č.1 = A = žltý
Kontakt č.2 = B = červenožltý
Kontakt č.3 = C = žltočierny
Kontakt č.4 = D = hnedobiely

Čiže meriaš medzi kontaktami 1 a 2, potom 2 a 3, a nakoniec 2 a 4.
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

To ešte neviem ci to napetie je na tej mojej jednotke, merali sme to na tej druhej a tam to bolo len sme to nemohli nastartovat lebo to ma imobilizer a nemame k tomu kluc. Akurat ma zaraza to ze na diagnostike to hlasi ze do skrtiacej klapky nejde napetie. A este taka otazka je mozne odpojit alebo nejako zrusit ten imobilizer? Čip mam v kluci. Dik
mlhosi

Příspěvek od mlhosi »

Tak som to teraz zmeral tie napetia a vsteky su tam dal som to na Vag a v chybach mi napisalo ze je klapka blokovana alebo bez napetia. No pri nastartovanom motore mi to napisalo ze ja skrat v ovladaci klapky. Uz som menil tri krat tu klapku, dva krat za starsiu ale na doporucenie servisu som kupil novu.Ale vzdy to napisalo tuto chybu i teraz pri tej novej co ma dost zaraza. Nemoze to bit aj chyba niekde v kabloch? Ja uz neviem co s tym strkam do toho stale peniaze a vysledok ziadny. Dik
mlhosi

Skrtiaca klapka skrat

Příspěvek od mlhosi »

Prosim moze mi niekto poradit ako zmerat skrtiacu klapku ci nahodou nie je v nej skrat? Na diagnostike mi to pise ze je tam skrat ale to uz je na tretej klapke co mi to pise a tato je uplne nova. Dik. Jedna sa o 1.3 MPI
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 28. pro 2010 21:59:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: lebo ozaj nie je nutné pre dve isté veci založiť dve témy
mlhosi

Re: Skrtici klapka nereaguje-vyriesene

Příspěvek od mlhosi »

Vadna riadiaca jednotka vymena za inu reset a zakladne nastavenie a auto ide ako hodinky. Dakujem vsetkym za rady hlavne robinovi1.Dik
Tommy35 - FK

Re: Skrtici klapka nereaguje-vyriesene

Příspěvek od Tommy35 - FK »

Mám podobný problém klapka se při zapnutí klíčku nenastavuje. auto šlape jak má na kontaktech jsem naměřil na některých 11,59 na některým 4,5-4,9 a na posledních třech nulu. Porovnával jsem to napětí s jinou felicií Mpi a hodnoty se zdály až na měnší odchylky stejný. Klapku jsem měnil a tou to není. Otázka tedy zní je vadná Ř.j ?? Díky za odpovědi
Odpovědět