Nelze vypnout světla

serbus - FK

Nelze vypnout světla

Příspěvek od serbus - FK »

Prosím o radu, má-li někdo zkušenost s následujícím problémem u Feldy 1,3 MPI Combi: Po zapnutí zapalování (nepravidelně, někdy až při nastartování), se automaticky zapnou parkovací světla včetně jejich kontrolek na palubovce, a to přestože jsou vypnuta. Nejdou vypnout. Zřejmě je někde nějaký zkrat mezi kabely, protože po standardním zapnutí spínačem svítí kontrolky přístrojovky trochu jasněji. Přepínání a vypínání klopená - dálková funguje. Měnil jsem relátka, zkoušel odpojovat jednotlivé světlomety - a nic. Když zkusím za jízdy světla vypnout, někdy zhasnou, ale za okamžik se zase samy rozsvítí. Dost mě to děsí, aby auto nevyhořelo. Na druhou stranu zase plně dodržuji požadavek denního svícení ...:-).
Nevíte někdo na co se podívat?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze vypnout světla

Příspěvek od 103457 »

První koukni do pojistkovky, tam občas nateče netěsným oknem a pak to dělá co popisuješ. Pokud to nebude ono, zkusil bych výměnu spínače na palubce. Pokud ani tam neuspěješ, pak autoelektrikář.
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

takze mas rele denniho sviceni? jake je tam relatko? jaky mas presne typ? ja jsem mel nejake homo domo vyroba aby po otoceni klicku se rozsvitila svetla, delalo to presne to co popisujes, pomohla vymena relatka, to stare se silene zahrivalo, zacinalo smrdet a az jsem ho vymenil tak pohoda :)
miskakov

Příspěvek od miskakov »

Dobrý také mam problém ze světlama a potřebuji nutně poradit :? Když zapnu baterii automaticky se mě zapnou světla a nejdou vypnou dokud baterii neodpojím.tak že nemužu jezdit.Fakt nechápu :scratch: Navíte někdo co s tím????Díky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Asi bych se zaměřil na kontrolu (možná i výměnu ) spínače světel. ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
miskakov

Příspěvek od miskakov »

Tož zkusíme to ;) Začlo mě to tak nějak blbnou všechno :salut: začlo to tak že jsem nastartovala, světla se zasla a otevřelo se mě levé el.okno které zatím nejde také nahoru :? Světla měli zpálenou pojistku tak jsem vyměnila:-))Ale auto už celkově nešlo nastartovat:-((tak se nabila baterie a ted to děla tohle že svítijou furt světla:-))no jako děs:-(((
serbus - FK

Příspěvek od serbus - FK »

lord_sef píše:takze mas rele denniho sviceni? jake je tam relatko? jaky mas presne typ? ja jsem mel nejake homo domo vyroba aby po otoceni klicku se rozsvitila svetla, delalo to presne to co popisujes, pomohla vymena relatka, to stare se silene zahrivalo, zacinalo smrdet a az jsem ho vymenil tak pohoda :)
Nee ... nemám relé denního svícení - proto je to pro mě záhada! Nezbyde mi asi než někde splašit "suchý dok" a jít po drátech. Podle mě se někde dostává na spínací kontakt relátka napětí. No 10 let a 320000 km - asi už má nárok... Pojistky jsou suché, relátka v pořádku - ještě zkusím ten vypínač.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

projistotu pokud mas lampicku v kufru zkontroluj jeji draty uz sem takhle videl ty dva draty normalne speceny do sebe izolace stekla dolu a pekne to blblo s elektrikou po aute - svetla , a jeste omrkni tu pruchodku nahore vlevo do patych dveri zda to tam nekde neskratuje mezi sebou apod.
Odpovědět