vrzání při točení volantu na místě

karoserie, narazniky, skla atd.
sword - FK

vrzání při točení volantu na místě

Příspěvek od sword - FK »

Dobrý den,prosím Vás nevíte jak odstranit vrzání asi uložení tlumiče, ale nejsem si jistý jest-li je to ten problé, a dělá mě to prí stání a točení volantem na levé straně mám feldu 1,3MPI. Při kontrole na STK nikde na žádnou vůli řízení nepřišli. Tak nevím . Měnil jsem i uložení tlumičů a je to stále stejné.Děkuji za rady
mikka

Re: vrzání při točení volantu na místě

Příspěvek od mikka »

S velkou pravděpodobností to vrže suchý kulový čep, buď čep řízení u kola, nebo kulový čep přímo v řízení.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vezmi Injekční stříkačku s jehlou. Natáhni do ní olej a postupně promaž čepy. Až to přestane vrzat, tak to dělal ten co jsi právě promazal.
Není to oprava, je to pouze způsob jak najít vrzající čep. Ono ale většinou nemá cenu nad tím bádat. Čepy stojí pár korun, oprava se dá udělat na heveru za hodinu.

Podle mé zkušenosti při točení volantem vrže čep řízení. Když to vrže při průjezdu přes nerovnosti, tak je to čep na ramenu.
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Dnes za mnou do dílny přijel šéf že mu něco vrže v kolech když zatáčí sice nemá Feldu ale VW Touareq lehl jsem pod auto vzal WD 40 prostříkal všechny čepy za kolama řekl jsem si o 680kč a poslal ho pryč a auto už nevrzalo(jsem celkem levný na to že je to VW co?)

Z toho vyplívá zkus udělat to samé co já a určitě budeš mít po problému :thumleft:
mikka

Příspěvek od mikka »

Za chvíli tam máš šéfa zpátky, že to zase vrže. Těš se!
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Pridám svoju skúsenosť. Všetci tu spomínajú čapy, ja som mal trocha iný problém. Na aute sa menili komplet brzdy vrátane hadíc. Miesto gumených mi v servise dali medené. Ťažšie sa ohýbajú, no a tu nastal problém. Od posilovača ich borci ohli málo a tak sa mi stalo, že sa mi tie hadice práve pri točení "miešali" do tyče riadenia ktorá je hneď za tým posilovačom. Akonáhle som točil, tak to tam chytalo o gumenú krytku ktorá je na tej tyči a ťahala tie hadice raz do jednej strany, raz do druhej (podľa zatáčania). Vydávalo to také nepríjemné škrípajúce zvuky. Tiež som x-krát premazal tlmiče, čapy a pod., no nakoniec som prišiel na to že stačilo len trošku viac ohnúť tieto hadice od posilovača a zrazu bolo po probléme :) Je to detail ktorého oprava, resp. skôr asi len úprava trvá pol minúty :) Netvrdím že je to zrovna tvoj problém, no tak som si na to spomenul keď som si prečítal názov tejto témy...
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Trošku to nechápu. K posilovači jde jedna jediná hadice a to gumová od sacího potrubí za motorem.

Myslím si, že píšeš o brzdových trubkách co jdou od hlavního brzdového válce k jednotlivým kolům. Ty jsou vždy kovové (železné, nikoli měděné). V podběhu trubka končí v držáku a gumovou hadicí je propojená s tělesem brzdiče.

Pravděpodobně ti tedy dřela špatně naohýbaná trubka o spojovací tyč řízení. To je ale velice nebezpečná závada a takový servis bych pomlouval kudy bych chodil.
sword - FK

Příspěvek od sword - FK »

Moc děkuji za rady až bude trochu počasí zkusím promazat čepy jest-li najdu který to dělá. Moc všem děkuji
Odpovědět