za studena chrasti, po seslapnuti spojky prestane

vše okolo převodovek
6host - FK

za studena chrasti, po seslapnuti spojky prestane

Příspěvek od 6host - FK »

zdravim,
kdyz nastartuju studenej motor, tak od +10 stupnu a niz ,dam neutral, nebo kldine i jakoukoli rychlost, a pustim spojku(se seslapnutou spojkou chrasteni prestane, tak se ozyva chrasteni, ze zacatku 5min a ted uz chrasti klidne i 10min, ale je to ruzne.jen se chci ubezpecit jestli je to spojkove lozisko, jakoze asi ano , jak dlouho zkuseni odhaduji ze jeste vydrzi? kdyz se s tim chvili jede tak chrasteni prestane

dal bych k tomu mel dotaz, kdyz se moc utahne spojkove lanko, je mozne tim neumyslne docilit toho, ze se spojkove lozisko toci i kdyz spojka neni seslapnuta a tim jde velice rychle do kopru?
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: za studena chrasti, po seslapnuti spojky prestane

Příspěvek od straca »

je to spojkové ložisko,mě to dělá ,zatím při teplotách 0 a nižších,u techto převodovek to není nic neočekávaného a co se týče životnosti tak ještě vydrží.A to s tím lankem si myslím že je nesmysl.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

známej mi řikal, že prej je to synchron 5. stupně.. že prej nějak odcházely. Ale tim ložiskem to může bejt taky. To jde pomalu do kopru. :lol:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

spojkovým ložiskem je to minimálně ale není to ani tak synchron ale ložisko na pětkovým kole
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

Raceman píše:spojkovým ložiskem je to minimálně ale není to ani tak synchron ale ložisko na pětkovým kole

přesně tak už několik známích po komplet vyměně spojky a ložiska to chrastění nepřestalo a u dvou aut se udělalo 5 kolečko a klid
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
goodFela - FK

a nebo ložisko.. já věděl, že něco kolem tý pětky to bude..
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Spojkové ložisko je trvale v záběru. Štelováním lanka se nedá jeho životnost ovlivnit.

Chrastění na neutrál při nesešlápnuté spojce způsobuje některé ložisko v převodovce. Zkus bez sešlápnutí spojky tlačit řadící páku do polohy kde je pětka. Jestli to přestane máš velkou šanci že je chyba v ložisku pětkového kola. To jde vyměnit bez demontáže převodovky z auta.
goodFela - FK

fakt? nekecej.. Já myslel, že musíš rozloupnout převodovku. Víš jak na to? Když koukam, že ty ložiska moc nevydrží. Moje fela má 70k a ještě po důchodci, takže jí moc nehonili..
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pětkové soukolí je pod bočním víkem převodovky. Demontáž tu byla opakovaně probírána v jiných vláknech.

Převodovku Felicie zdědila z Favorita a je to snad nejhorší část auta. Alespoň na 1.6 a 1.9D mohli dát něco koncernového. Já mám najeto 130k km. Dvojka už sem tam chroupne přes zuby, po zahřátí převodovka trochu poklapává. Jinak ale řadí na Felicii nevídaně dobře.
Spoustu převodovek si lidi odrovnají tím, že jezdí bez oleje, nebo s deset let starým olejem.
goodFela - FK

ok.. tak trochu zagooglim. S tou převodovkou to podělali no.. Ta moje bez oleje nejezdila. Auto bylo každej rok na prohlídce v servise. Zajímavý, že to ložisko nevyměnili. Toho se nedá nevšimnout...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pravidelný servis nic neznamená, když se vybodnou na výměnu oleje. I ve značkovém servisu mne přesvědčovali, že náplň v převodovce je celoživotní - ano je tam až do konce života té převodovky.
Nevím proč, ale mechanici co znám strašně neradi opravují převodovky. Nejraději je mění. Zrovna teď švagrovi začala pětka na Felici blbnout. Nedal si poradit a v servisu mu vyměnili celou převodovku.

Googlit nemusíš, je to tady na klubu. Kolega Urna nám podrobně popsal demontáž celé převodovky.
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

no to mam radost :), ale tak nevadi, mam vydelanou trojku, uz mi piska, a koupeny dve prevodovky na repas, tak aspon nebudu muset kupovat spojkovou sadu, oleje mam dost, je tam davanej nedavno novej, predtim ho tam uz trochu chybelo, to vim urcite, takze to byl asi zacatek konce petky. vo nekdo jaky loziska v prevodovce nejcasteji odchazeji, ktery se vyplateji pri go vymenit nebo radsi vsechny? diky
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak mě to dělá dva roky a doted sem myslel že je to spojkový ložiško... Jelikož ale to přestane po pokusu dát tam pětku bez spojky, tak to bude asi to pětkový kolečko :O
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Trochu se prifarim. Taky mi klepe prevodovka na volnobeh, taky to podle vseho dela 5tkove kolo. Kdyz uz bych do toho lezl. Je mozne beztrestne vymenit 5tkove soukoli na kratke prevodovce (na 5tku pri 3000ot jedu 100km/h) za jine, aby ta 5tka byla o kousek delsi?
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

To 5 kolo to z 60 procent nedělá! i když se to utáhne tak to dělá stejně je to vevnitř v tý převodovce. chce to udělat rozborku a zborku a apk kvalitní olej! A stejně by se to muselo vyměnit vnitřek celej(ložiska páky přesuvníky) a potom možná by to nechrastilo. ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tipuju na ložisko předlohové hřídele.....viď Michale? ;)

BTW....v týhle souvislosti budu mít pro Tebe asi v létě kšeft.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Jo přesně tak chlape :) Většinou stačí vyměnit to na předlohové hřídeli. Ale řikám, je lepší vyměnit všechny a víš co tam máš ;)
To není problém :) ;) To se domluvíme a provedeme to ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Faust píše:přesně tak už několik známích po komplet vyměně spojky a ložiska to chrastění nepřestalo a u dvou aut se udělalo 5 kolečko a klid
To bude přesně můj případ. Spojka komplet nová, najeto na ní 16 tis.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

URNA píše:To 5 kolo to z 60 procent nedělá! i když se to utáhne tak to dělá stejně je to vevnitř v tý převodovce. chce to udělat rozborku a zborku a apk kvalitní olej! A stejně by se to muselo vyměnit vnitřek celej(ložiska páky přesuvníky) a potom možná by to nechrastilo. ;)
Na kolik ta sranda příjde?
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No rozborko zborka plus komplet přetěsnění je kolem 1500,-Kč ;)
.........
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

A jak je to časově. Dá se to stihnou za den?
100bubu - FK

Příspěvek od 100bubu - FK »

mne robilo to iste ale vymena za kvalitny oleja bolo po problemu. dal som SHELL ako je v priručke
martinjonas.wz.cz - FK

Příspěvek od martinjonas.wz.cz - FK »

Zdravim, taky mi neco chrci (asi v prevodovce). Ja zmacknu spojku, prestane a to i pri pokusu o zarazeni petky. K tomu mi litaji otacky (klapa cistena a nastavena) a tece asi pres stresni okno :-) Co drive :-)
Odpovědět