Promáčknuté přední dveře

karoserie, narazniky, skla atd.
Svabek

Promáčknuté přední dveře

Příspěvek od Svabek »

Ahoj všichni,
stala se mi taková nemilá věc - nějakej "dobrák" :baseball: mi na parkovišti nacouval do pravých předních dveří a teď je mám odřený a promáčknutý. Viz. foto

Obrázek

Dveře jdou normálně otvírat a zavírat a sedí dobře, takže nějak hnutý nejsou.

O víkendu se chystám to spravit a tak bych měl na vás zkušené pár otázek:

1) Nemá někdo z vás s podobnou operací zkušenost? Myslím tím jestli na to není nějaká finta? Já se prostě chystám sundat zevnitř tapec a pokusit se ten plech "vybrnknout" zpět. A pokud "vybrnknutí" neklapne tak to prostě gumovou paličkou vyklepat.

2) Jak je na dveřích připevněná ta černá plastová (gumová?) lišta? Je nějak nacvaklá nebo přilepená? A pokud je přilepená jaký lepidlo je na to nejlíp použít? Jak ji nejlíp sundat abych neudělal víc škody než užitku?

Škrábance se chystám rozleštit a přestříkat normálně barvou ve spreji.

Díky za všechny rady !
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Re: Promáčknuté přední dveře

Příspěvek od MARWiN »

vybouchej to normálně i s tou lištou,já si přes to dal zevnitř prkýnko a gumovou palicí jsem do něj mydlil,ale je lepší dělat to ve 2 lidech kdy jeden mlátí a druhej drží dveře abys je nevylomil z pantů a a by nepružily,až bude srovnáno,stačí vzít nějakou leštěnkou,třeba tempo,jestli to nemáš metalízu
Svabek

Příspěvek od Svabek »

No metalízu mám, ale i tak to zkusím. Tu lištu jsem chtěl oddělávat proto, že kdybych musel stříkat větší plochu, tak právě pod tou lištou bych udělal hranici starý a nový barvy aby to tak nebilo do očí kdyby ty odstíny úplně neseděly. Ono to z tý fotky není moc vidět, ale promáčknutý je to hodně, tak snad mi ta barva nějak moc neodprejská až to budu vyklepávat.
Naposledy upravil(a) Svabek dne čtv 24. úno 2011 19:05:12, celkem upraveno 1 x.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

jako sundat se to dá,třeba starou krabičkou od magnetofonový kazety :D,ale zpátky už asi jedině nový,starý budou nepoužitelný myslím :scratch:
Svabek

Příspěvek od Svabek »

A jak tam ta lišta teda drží? Nacvaknutá nebo nalepená nebo nějak jinak?
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

nalepená ,to jsem zapomněl :D
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Ahoj,
tusim ze listy jsou nalepeny nejakou lepsi oboustrannou lepici paskou. Kamos je lepil zpatky nejakym cernym hnusem, mam pocit ze to byl polyuretanovy tmel...
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Ahoj. Nechci Ti kazit iluze ale také mi podobně nabořili dveře po poradě s klempířem jsem sehnal jiné i pojišťovák mi napsal do zápisu výměna. Lišta se dá znovu přilepit lepidlem na okna. Určitě dej vědět jak se Ti to povedlo.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Měl jsem podobně nabořené dveře. Zkoušel jsem to menším násilím a ni jsem s tím nehnul. Pomlátit jsem to nechtěl.
Měl jsem naražený i lem u zadního kola a to bych nesrovnal doma vůbec. Klempíř mi to za osm stovek perfektně srovnal.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

jo, někdy vymátit ty dveře není až taková sranda :) a až do toho budeš řezat, byť prknem, tak si dej bacha abys tam neobtiskl jeho hrany a neudělal tak víc škody než užitku :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Byt tebou kaslu ted na to a zacnu shanet jiny dvere ve stejne barve a vymenim kus za kus + nastrojeni. ;)
Jestli to je hodne tak mas stejne ten plech natazenej takze uz nemas sanci ti to udela boule ven ;)
Svabek

Příspěvek od Svabek »

Tak jsem se do toho včera pustil a řekl bych, že to šlo překvapivě dobře. Sundal jsem tapec, tu fólii co je pod ním a jen jsem dlaní zatlačil na plech zevnitř a ten "brnknul" zpátky. Na straně zámku tam zůstal drobnej propad, tak jsem vzal dřevněnej špalík a lehce jsem to vyklepal. Když člověk ví kde to hledat a pořádně se z určitýho úhlu podívá, tak je to pořád trochu vidět, ale jinak je to výborný. Na tu lištu jsem ani nešáhl. Asi jsem měl štěstí a bylo to "dobře" bouchlý že to šlo tak lehce. Plech nebyl nijak nataženej. Lak jsem rozleštil Tempem, ale i tak tam škrábance zůstaly. Ty zastříkám až se oteplí nad těch cca 20 °C (nemám vytápěnou garáž). Každopádně díky vám všem, kteří jste přispěli radou.

Tady je foto jak to dopadlo:

Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to mas pekny gratulace. Povedlo se ti to.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

no krásný :D gratulace :salut: u mně je to taky trošku pořád vidět,ale kdo to neví,tak si toho nevšimne,pokud to vyloženě nehledá
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

No paráda kdo umí ten umí :thumright: .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

To se Ti povedlo moc hezkýýý :D
Odpovědět