Kapacitor a audio

dotazy a rady na vše kolem hudby
Snowflake - FK

Kapacitor a audio

Příspěvek od Snowflake - FK »

Ahoj lidi, mám felicii combi a chtěl bych do ní udělat audio zástavbu do kufru. Moje představa je taková že bych zvednul podlahu. Do vzniklého prostoru bych umístil zesilovač a kapacitor, no a za zadní sedačky bych umístil box se dvěma subwoofery. Problém číslo jedna jak schovat dvě díry které mi zůstanou u zadních světel.
Problém číslo dvě, jaký odpor se používá jako předřadný pro první připojení kapacitoru na napětí. Někde sem ho potratil. Mám kapacitor 1 Farad od prosonicu. Kdyby jste mněl někdo nějaké hezké fotky audia (hlavně kufru ve feldě combi) prosím poslat na meil: x.xhans@seznam.cz. Díky moc Honza.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapacitor a audio

Příspěvek od Kova »

C. jako odpor použij žárovku (sufitku 12V) až když zhasne je k. nabytej. ;) -nabitej- :oops:
Naposledy upravil(a) Kova dne úte 08. bře 2011 22:39:45, celkem upraveno 2 x.
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Snowflake - FK

Tak mockrát díky, to sem přesně potřeboval vědět. Hnedle jdu na to.
Ronny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronny »

cau kdyby jsi chtel sw tak zrovna jeden prodavam.nebo mas zrovna duvod k tomu davat dvojitej sw?
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

kova...nejsem zrovna rejpavej ale tohle nejde prehlidnout :-D pro přiste, nabitej ;)
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

pardon drobet sem se sek :oops:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

hehe nic se nedeje, stava se :-D
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Co to bude za zes, že bude kapacitor???
Snowflake - FK

Zesík použiju REFLEXION VX360 2x75W RMS, nebo 1x180W RMS při zapojení do můstku.
Teda já se v tom nijak zvlášť neorientuju, ale měl sem za to že kapacitor se dává kvůli stabylizaci napájecího napětí (takže vždycky).
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

myslím že je kapacitor zde naprosto zbytečný,já bych ho viděl tak na zesíky 500rms a vejš ale sem ne,já mám 300rms v mustku zapojeno na SW bez kapacitoru a v pohodě.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Kapacitor je na stabilizaci napeti, baterie je ale tak tvrdy zdroj, ze stabilizovat nic nemusis. (Urcite ne u tohoto vykonu.)
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

straca píše:myslím že je kapacitor zde naprosto zbytečný,já bych ho viděl tak na zesíky 500rms a vejš ale sem ne,já mám 300rms v mustku zapojeno na SW bez kapacitoru a v pohodě.
..s tím slůvkem "naprosto" bych byl opatrný.Je jasné, že na zesilovač o max. výkonu 200W nepoužiju KAP, ale zvolím dobře dimenzovaný napájecí kabel.Každopádně použití vhodného kapacitoru (NE z Aukra) který má malý vnitřní odpor je pro každou sestavu přínosem ať už se jedná o 4ch pro reproduktory a nebo v konfiguraci s SW.
Pro různá doporučení a návrhy doporučuji sledovat i nějakou literaturu např. jako CAR&HIFI a pod. kde je problematika vždy popsána a vysvělená na základě zkoušek a měření.
Takže pokud budou 2xSW tak KAP určitě ANO :!: ale jak jsem se zmínil...žádný LOW-END :!:
Musí to jít ale ruku v ruce i se zdrojem proudu tzn. jak baterie, alternátor (jeho výkon) tak samotná kabeláž.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

přesně tak důležitý je hoodně právě napájení... což bývá hodně podceňováno, pak ani kapacitor nepomůže...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...ani 20F :D
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

to ne no :D
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Ješte když jsme u tech kabelů,kamarád má zesík se sw a zesík má 250W rms v můstku,má k němu natažený přímo od baterky+i- kabely o pruřezu 10mm2,a jištěno pojistkou 35A,na zesíku je pojistka 25A ,má dotaz stačí tyto kabely a jestli je jištění ok?
Odpovědět