Moje zkušenost ze včerejšího výborně začínajícího dne se skvělými plány:
Vezl jsem přítelkyni k nám do vesnice, kde se pořádalo ochotnické divadelní představení Sněhurky. V úterý došlo na 1200 diváků, což je absolutní rekord návštěvnosti hned po 1100 divácích na Noci na Karlštějně. Na tomto představení jsem fotil, tak jseme si to nijak neužili, proto jsme se domluvili, že pojedem i ve středu a tady začíná mé středeční story...
Čekám na přítelkyni na odpočívadle u hřbitova, vyrážíme a po 500 metrech následuje 90° levotočivá zatáčka a ještě k tomu strmá. Tuto zatáčku znám, protože je hrozně zrádná a bouráků je tam už dost. Proto si to ženu 30tkou a hned po najetí do zatáčky vidím šíleně rychlého cyklisty co nezvládne brzdící manévr a sklouzně do mého pruhu rovnou pod auto. No řeknu vám, že první šok byl, kdy jsem si přál abych ho hlavně nepřejel, naštěstí jsem srazil jen jeho kolo a on pouze narazil již do zastavenýho auta. Ale byla to taková rána, že se od auta odrazil na bok...
Naštěstí hned po vylezení z auta jsem podle cyklistovýho pohybu ke krajnici zjistil, že to nebude tak vážné. Ciklista měl naštěstí "pouze" pochroumaná žebra, roztrhlou nohu a pár dalších oděrek. Byl jsem překvapený ochotou kolemjedoucích pomocí níchž byla zavolána záchranka a rozmístěn výstražný trojúhelník, mohl jsem se tak věnovat cyklistovi.
Cyklista mě vysvětlil, že nechtěl brzdit za ním jedoucí auta, více jak 90° zatáčku neznal a ještě k tomu, když jel z kopce to nedokázal ubrzdit. Zadní brzda mu nefungovala tak jak má, proto úlekem prudce zabrzdil přední, tím se dostal do smyku a sjel přímo pod kola mého auta. Cyklista neměl helmu a jel bosej!! Proto taky roztrhlá šlapka nohy... Hlavu měl naštěstí bez šrámů a komunikace byla taky bezproblémů.
Uklidnil jsem se potom, co dojela policie a jeden z nich byl můj známý. Potvrdil mě, že je tady viník jasnej, takže můžu být v klidu. Vyšetřování trvalo úmornou hodinu na pečícím slunku! A ještě k tomu otravovali nějací lidé od statistiky nehod! Prý párotázek... 8 listů A4 po obou stranách popsaných!! I policisté říkali, proč si vybrali zrovna nás, asi kvuli tomu, že jsem byl hlášenej jako mladík řídící červenou Felicii
Auto utrpělo prasknutí nárazníku zespodu, rozbitou mlhovkou a pochroumanou registračkou. Takže naštěstí nic vážnýho, policisté odhadli škodu na 5000, a na kolo 20 000!
Tak to bude asi tak vše, cobych prozatím řekl k tomuto tématu. A na závěr: jezděte předvídatelně a nijak zbytečně rychle, nikdy nevíte, který blbec nasedne do auta nebo na sedlo kola!! Proto asi slova instruktora autoškoly "Každej cyklista nebo chodec je absolutní blbec".