Rázový pneu-utahovák
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Rázový pneu-utahovák
Makáte s ním někdo?Jsem si pořídil ten obyčejnej za 1200kč a jsem celkem zklamanej z jeho síly.Podle výrobce má umět až 320 Nm ale nějak se mi to nezdá.Tlak mám kolem 8 atm a šrouby na kolech s ním nepovolím.Ještě mě napadá jestli za to nemůže slabá přívodní hadice...mám tu obyčejnou spirálovitou a dost možná nezvládá kvůli malému množství vzduchu který přes ní jde.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rázový pneu-utahovák
Množství vzduchu si myslím že až tak velkou roli nehraje.Já používám hadici s vnitřním průměrem 5mm a problémy nemám.Ale asi záleží podle utahováku.Já teď nedávno sehnal za dobrou cenu sice jetý ale OK od Usagu co nový stál kolem 6000 a jede jak ďas.Ale co jsem měl ten za 1200 jak říkáš tak taky nepovolil víc utažené kolo.Někdy pomohlo pomoct mu rukou,někdy ne.Ale 320NM je fakt moc.To nedá asi ani ten můj profi.A pozor.Zespod bývá štelování.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Půjč si klasický momentový klíč a zkus to po něm na kolik to utáhnul. Jestli to nebude sedět, tak reklamace. Množství vzduchu je samozřejmě důležité. Zkus to na krátké hadici jestli se něco změní. Normálně ale utahováky pracují na 10mm hadici o délce deseti metrů.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tomas....právě že to není moc těch 320 Nm.Profi který začínají na 4000 kč mají až 700 Nm (Metabo atd).Jojo,to štelování mám na max.On má nástup dobrej ale pak jakoby mu došel vzduch...začne klepat o poznání pomaleji.
Švára u kterýho jsem byl předevčírem měnit gumy má vzhledově i rozměrově stejný jako a normálně jsem s tím utahovákem v pohodě povolil šrouby který byly dotažený momenťákem.A tím mojím ani kulový.Právě že mi vrtá hlavou ta hadice...on má tu klasickou gumovou (vnitřní průměr tipuju na 6/8 mm) a já tu obyč. kroucenou plastovou.A to ještě vlastně dgraduje ta rychlospojka která má vnitřní průměr nějaký 3/4 mm.Schválně se ještě mrknu na kolik spadne tlak na kompresoru když ten utahovák maká.
Švára u kterýho jsem byl předevčírem měnit gumy má vzhledově i rozměrově stejný jako a normálně jsem s tím utahovákem v pohodě povolil šrouby který byly dotažený momenťákem.A tím mojím ani kulový.Právě že mi vrtá hlavou ta hadice...on má tu klasickou gumovou (vnitřní průměr tipuju na 6/8 mm) a já tu obyč. kroucenou plastovou.A to ještě vlastně dgraduje ta rychlospojka která má vnitřní průměr nějaký 3/4 mm.Schválně se ještě mrknu na kolik spadne tlak na kompresoru když ten utahovák maká.
-
smazany clen - FK
Cau.Hadica na to ma dost vliv.Ja mam levnej utahovak a fakci uplne v poho s 10 hadicou.
- stroby
- Kontaktovat uživatele:
Hlavní problém u toho utahováku je spotřeba vzduchu, utahováky začínají na nějakých 320l/min a aby to pracovalo tak k tomu už musí být pořádný kompresor. Takové ty malé co se prodávají okolo 3000,- až 5000,- to nemají šanci uživit, protože jejich plnící výkon je okolo 120l/min.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Možná zkus hadicu ale myslím že nepomůže...Já od těch levných nikdy zázraky nečekal a ten co jsem měl taky prostě nemakal.A kolikrát ani ten profi prostě nepovolí...A to že by měl málo vzduchu nehrozí.V práci máme kompresor orlík jako kráva,tlak taky kolem 8,hadici minimálně 8mm....A kolikrát nepovolí ani sám po sobě...
Jo co jsme měli jeden čas se dvouma kladivama...To byl jiná pohádka,ale zas co měl přitáhnout,tak většinou urval...
Jo co jsme měli jeden čas se dvouma kladivama...To byl jiná pohádka,ale zas co měl přitáhnout,tak většinou urval...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
V podstatě máš pravdu,ale to by musel kompresor běžet a nestačit dofoukávat.Mě se nafouká na tlak,vypne,normálně s utahovákem makám a stačí mu nafoukanej vzduch,kompresor se spustí až za chvilku,takže zas tolik vzduchu nesežere že by mu kompresor nestačil.stroby píše:Hlavní problém u toho utahováku je spotřeba vzduchu, utahováky začínají na nějakých 320l/min a aby to pracovalo tak k tomu už musí být pořádný kompresor. Takové ty malé co se prodávají okolo 3000,- až 5000,- to nemají šanci uživit, protože jejich plnící výkon je okolo 120l/min.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli právě to není výsledek tenké hadice. Nevím co máš za kompresor, ale jestli něco levného se supermarketu, tak to nemá šanci trvale utahovák utáhnout.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mám jednopíst obyč.....ten utahovák ale zas nemá takovou spotřebu vzduchu aby třeba povolením 1 šroubu udělal takovou ztrátu tlaku že by sepnul manostat a zapnul kompresor.
Já zkusím koupit tu silnější hadici a uvidí se.
Já zkusím koupit tu silnější hadici a uvidí se.