Hoří napájecí kabel

dotazy a rady na vše kolem hudby
xXxTRA - FK

Hoří napájecí kabel

Příspěvek od xXxTRA - FK »

mám menší problém :)

Subwoofer BOSS Phantom, 2 cívky, odpor 4ohm, 1150W RMS, 2300W MAX (papírově)

Živitel Magnat HOT ROD 4500 - 4-kanál, zapojení 2x můstek, 750W RMS 1500W MAX

Kapacitor 2F

plusový kabel průměr 35mm2, mínusový totéž...

jde o to, že pokud tomu "dám" :D tak se šíleně hřeje mínusový kabel u svorky na zesilovači, spoj jsem několikrát kontroloval, kontoloval jsem i zesilovač. do PCB je svorka šroubovaná a ještě pájená, odpor od svorky na cestu je 0ohm... přesto se to hřeje až smrdí :)

kde bude zrada a proč práve mínus?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: Hoří napájecí kabel

Příspěvek od RAIMMI »

a kde to máš ukostřený? Jinak zesilovač by měl být silnější jak SW, a né naopak...
xXxTRA - FK

já že by měl být silnější, ale vzhledem k ceně http://eshop.autokom-audio.cz/?p=produc ... DVC-2300-W tomu výkonu nevěřím... jinak od baterky je natažen plus, a druhá kostra na karoserii, k zesilovači je kostra vedena od šroubu co drží tu část bezpečtnostních pásu pod zadními sedačkami (přez zlaté oko, vše očištěno)
ale jde o to, že tam se nehřeje, jenom u zesilovače
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...problémem jen už je, že jsi na 2 cívkový SW zapojil 4ch zesilovač :roll: vhodnější by byl monoblok, který umí zatížení na 2ohmy.

...a teď to hlavní...dej sem foto jakým způsobem jsi připojil 35tku na terminály zesilovače...je to už dávno a nepamatuju si jaký má terminály
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

že to má 2 cívky jsem přhlídl no... jinak jak píše Fancar určitě hoď fotky, a kde ke karoserii?
xXxTRA - FK

k zesilovači je kostra vedena od šroubu co drží tu část bezpečtnostních pásu pod zadními sedačkami (přez zlaté oko, vše očištěno)
ale jde o to, že tam se nehřeje, jenom u zesilovače

ano, SW má 2 cívky, každá 4ohm

zesilovač je 4kanál, 1 a 2 kanál jsou v můstku na jednu cívku, 2 a 3 kanál taky v můstku na druhou cívku, tu nevidiím problém

fotku ted asi nedam, nemam fotak a telefon nokia 3410 :D napajeci svorky nejsou klasicke (sroubek, pod nim podlozka atd...) ale kulata dira a zvrchu imbus...kabel se do dirky vlezl natesno :)

porad nevim proc se tak hreje minusovy kabel a primo u zesilovace, asi to bude fakt v zesilovaci a zkouknu to znova, zaznamenal jsem dnes totiz ze to dnes prestalo hrat, pritlacil jsem na kabel a svorkovnici a uz to hralo zase dal...

opravdu vidite problem v zesilovaci, co se tyce mustkovani? hraje to pekne
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...v tom právě je problém,...a to zásadní.... :!: tím myslím v zapojení 4ch zesilovače na 2cívkový SW...do každé cívky ti jde jiný signál a cívky pak pracují nerovnoměrně.
Zahřívání ve spoji každopádně je způsobené přechodovým odporem...proto jsem se ptal na ten terminál....
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
xXxTRA - FK

dobra tedy, vymenim cely terminal.. dik za info
xXxTRA - FK

vyreseno, zesilovac jsem znova cely rozebral, odsal cin u terminalu, vysrouboval sroubky terminalu, vycislil, nasrouboval pri nahrovani zpatky a zalil cinem... je po problemu, jinak zesilovac krmim mono signalem takze tady problem nevidim...
Odpovědět