Šlo by předělat elektroinstalaci tak, aby když zapnu dálková světla, tak se jenom rozsvítilo vlákno pro dálku, ale nezhaslo to potkávací? Mě totiž vadí, že jak spustím dálky, tak mi přijde málo nasvícený prostředek silnice - když zapnu jenom sv. houkačku tak mi to světlo plně vyhovuje - šlo by to nějak zapojit, nebo je to pro žárovky či kabely rychlá smrt?
Jiné zapojení pro H4
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Jiné zapojení pro H4
Ahoj. Možná to někoho už napadlo, možná tu to téma je...já ho ovšem nenašel
Šlo by předělat elektroinstalaci tak, aby když zapnu dálková světla, tak se jenom rozsvítilo vlákno pro dálku, ale nezhaslo to potkávací? Mě totiž vadí, že jak spustím dálky, tak mi přijde málo nasvícený prostředek silnice - když zapnu jenom sv. houkačku tak mi to světlo plně vyhovuje - šlo by to nějak zapojit, nebo je to pro žárovky či kabely rychlá smrt?
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jiné zapojení pro H4
zarovka to pry nevdrzi, zkouseli to kluci na fordech
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
ale prd,vydrzi,ja mam doma delane samo domo sviceni,a kdyz tam lusknu dalky,potkavacky sviti,takze to vydrzi...delal to tata,takze nevim,jak je to zapojeny,kazdopadne sviti obe vlakna a funguje to,jezdim s tim pres 4 roky... 
Pokud to vydrzi zarovka, tak to neni problem zapojit. Jednoduche by bylo to udelat tak, ze by lucas ovladal jen relatka. Tim by se vyresilo i caste opotrebeni lucase. Problem by jeste mohl nastat s mnohem rychlejsi degradaci paraboly... Proste zapojit to neni problem, jen je treba promyslet vsechno okolo...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Není to nic složité a ani lucas nebude zatěžovaný víc. Stačí to zapojit takhle:

Buď proklemuješ u lucase modrý vodič (vede na vývod 56) se žlutým vodičem (vede na vývod 56b) nebo tenhle propoj uděláš na releové desce - BA/9 a BB/10.
Spíš si myslím, že dostane na prdel žárovka, nebo parabolka, nebo oboje.
Vodiče mají průřez 1,5mm2, chtělo by to pohlídat zda se nebude hřát modrý vodič.

Buď proklemuješ u lucase modrý vodič (vede na vývod 56) se žlutým vodičem (vede na vývod 56b) nebo tenhle propoj uděláš na releové desce - BA/9 a BB/10.
Spíš si myslím, že dostane na prdel žárovka, nebo parabolka, nebo oboje.
Vodiče mají průřez 1,5mm2, chtělo by to pohlídat zda se nebude hřát modrý vodič.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Parabole se nebude líbit ta teplota od žárovek? Když budou svítit dálky, tak bude auto v pohybu, takže světla by měla být chlazena...a někdo používá 100W žárovky - i jim se vypaluje parabola?
-
Marty_pv - FK
smrcek: Nejvíc se chladí sklo světlometu, podle referencí z jiných fór to plast paraboly vydrží, trpí ale ta reflexní vrstva na parabole (vyšší teplotou dřív odejde a zmatní), kontakty, patice žárovky a přepínač světel pokud je spíná přímo
-
jarda.vysocina - FK
Taky jsem kdysi zkoušel - v klasické H4 se začnou již po několika dnech vlivem vysoké teploty a chvění deformovat držáky vláken a vlákna se začala pomalu prověšovat . Začala na mně blikat protijedoucí auta - oslňoval jsem a baňka začala matně černat .Žárovky jsem musel vyhodit .
Jarda
Jarda