Jde ohnout těhlice?

Přední i zadní
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Jde ohnout těhlice?

Příspěvek od Vlada320 »

Mám takovej dotaz, měl jsem před asi týdnem bouračku.o obrubník jsem dá se říct urazil kolo, liťák v háji pneu taky, ohlý rameno, prasklej spodní čep na ramení, ohlá tyčka řízení, ohlá poloosa, ohlý uložení stabíku, prasklej kotouč, urvaný uložení tlumiče.prostě vše na levý straně v hájí.zdá se že to schytala jen náprava na tý levý straně, řízení je v cajku, nosníky s miskama kde jsou uložený tlumiče taky a i nápravnice jako taková je v pohodě ale na co se chci zeptat.zatím jsem to jen odstrojil a dal jsem tam nový rameno, podotýkám že jsem koupil všechny díly na přední nápravu na obě strany fungl nový, ale co jsem neřešil tak těhlice.a o co mi jde.když jsem tam dal to rameno tak mám krásně kolo zase zpátky kde má být i co jsem tak proměřoval tak je na svým místě, předtím jsem měl kolo stranš vzadu a když jsem zatáčel tak se mi kousalo o podběh, ale káměn úrazu je v tom že mi přijde že kolo na pravý straně mám lehce do A a tohle kolo na levý straně je spíš skoro rovně.přijde mi že je to jen nepatrně ale zdá se mi že i tak to jde okem vidět že to pravý kolo je víc do A.je mi jasný že může po týhle ráně bejt ohlej i tlumič což možná bude a je možný že jakmile ho dám novej tak to bude v cajku ale i tak se chci zeptat zda je možný že je ohlá těhlice?je to možný aby se ohla tak že mi změnila odklon toho kola a nebo se stane že je to takovej matroš že spíš praskne?pokud je možný že se dá ohnout tak pak není co řešit a seženu ještě těhlici jinou.zaím jsem z toho docela nešťastnej ale doufám a věřim tomu že to dám do kupy ale řek jsem si že když už tu nápravu budu dělat tak tam dám vše nový takže taková generálka trochu ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde ohnout těhlice?

Příspěvek od Dedla »

Jasně,těhlice se po nějaký ráně může ohnout.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

hm takže bude ohnutá.rána to byla dost velká a pochybuju že zůstala v pohodě :cry: ach jo
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Uz jsem taky ohnul tehlici, takze to jde. A pri tom tvojem popisu bych se tomu ani nedivil.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

nejdřív se podívej na ten tlumič, vyndanej je hned a jestli bude ohnutej je taky lehce zjistitelný.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

já když jsem tenkrát píchnul kolo o obrubník tak jsem taky měnit těhlici pač byla trošku přiohlá ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já to stejně ještě budu rozdělávat tak se na to kouknu pořádně a trochu to přoměřím co kde ještě je hnutý.zatím jsem tam dával jen to rameno co to udělá tak uvidíme.pak dám vědět jak jsme dopadl ale v týhle zimě co se najednou udělala se to dělá blbe před barákem a ještě k tomu je člověk pořád v práci a času na to je málo tak to vidim až tak koncem měsíce že by to bylo.aspoň ušetřim za ježdění autem :)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak jen píšu že těhlice byla trošku hnutá.sehnal jsem jinou z vrakáče za 200kč a dnešním dnem mám autíčko plně pojízdný, karoserie hnutá není, náprava je vpořádku, geometri taky akorát mi zjistili že na jednom předním kole mám trršku jinej odklon o 0,5stupně což je prej dobrý a nemám to řešit že to nevadí.kdyby to bylo víc tak je to horší ale u týhle nápravy je to prý zanedbatelný.tak už jen sehnat klpemíře co mi srovná ten trefenej a promáčklej práh a koupím rovnou oba přední blatníky a mám hotovo. ;)
Odpovědět