Čiré přední světla
-
sisin - FK
Čiré přední světla
O čiré přední světla jsem se nikdy moc nezajímal,ale nějakou dobu jsem po nich letmo pokukoval.Dneska jsem na jedny narazil,ale nevím jestli je cena slušná a jestli to není nějaké šmejdprovedení.Četl jsem,že se ty skla lepí,ale nevím čím,aby to při trochu větším drncnutí neuletělo a neměl jsem z toho čiřé světla do slova a do písmene.Sice by to perfektně svítilo,ale asi by do toho dost teklo. Chce za obě 1100,- Váš názor? Díky
http://uloz.to/351660/349648132_3.jpg
http://uloz.to/351663/349648132_2.jpg
http://uloz.to/351669/349648132_1.jpg
http://uloz.to/351674/349648132.jpg
http://uloz.to/351660/349648132_3.jpg
http://uloz.to/351663/349648132_2.jpg
http://uloz.to/351669/349648132_1.jpg
http://uloz.to/351674/349648132.jpg
-
smazany clen - FK
Re: Čiré přední světla
Nazdar. Pokud je to co si myslim,jako ze asi je,tak se to tam nelepi,ale je to klasicky na spony.Ale byt tebou,tak se tomuhle veeelkym obloukem vyhnu,pac bys v noci nic nevidel.
-
sisin - FK
píše u toho,že je to lepené,tak myslíš nebrat? Jen tak pro zajímavost,proč bych neviděl? Ani když bych tam měl žárovky +30% a více?
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že světlo by nemělo žádný rozptyl, svítilo by jako bodovka a navíc u potkávaček by nemělo tu klasickou kresbu jak ti světla na pravou stranu svítí dál. 
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne sob 26. dub 2008 17:26:20, celkem upraveno 1 x.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Efekt pekny, ALE funkčnosť žiadna. Pokiaľ tam nedáš xenonové čočky tak na to rýchlo zabudni. 
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
A nebo speciální paraboly pro čirá skla. Ty paraboly jsou tak tvarované, že dělají rozptyl a směrování paprsků světla místo skel. Ale na Felicii je asi neseženeš.1.3MPi píše:Efekt pekny, ALE funkčnosť žiadna. Pokiaľ tam nedáš xenonové čočky tak na to rýchlo zabudni.
Na felicii je neseženeš na 100% a to co tam je na těch debilních malinkých fotkách jsou čiré kryty předních světel od firmy ELLRI stojí cca 1100,- a opravdu se lepí protože je to z tak chabrus slabýho plastu že by to ty spony zničili
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Je klidne kup a pohraj si s nima. Kdyz tam do nich das xenonovy cocky tak to bude svitit 10000krat lip nez vsechny feldy dohromady...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Líp než 10000 felicii jako mám já určitě ne 
Moje felda 1.4 MPi
-
smazany clen - FK
Pro zajimavost se podivej na rozdil mezi parabolou pro cira svetla a pro rozptylovaci sklo.I kdyby jsi tam dal źarovky s 100000000000000x vetsi svitivosti,bude ti to na prd,pac to bude delat jen uzky paprsek svetla,nema to co rozptylovat.Pokud chces za kazdou cenu ciry svetla,bud to udelej jak ja a prepachej si tam svetla z pola nebo si tam namontuj bixenonovou cocku,sice to nebude stat 1100,ale aspon neco uvidis.sisin píše:píše u toho,že je to lepené,tak myslíš nebrat? Jen tak pro zajímavost,proč bych neviděl? Ani když bych tam měl žárovky +30% a více?
-
smazany clen - FK
já ted namontoval xenony-čočky a když tam nedám originál sklo tak mám na regloskopu (ten přistroj na nastavování světel) tak mě to krásně kreslí jak má ten obraz a když tam dám sklo origo tak už ten obraz není tak ostrej a rozhodí to celej rozptyl té čočky ale v noci se stím jezdit dá... budu muset koupit taky čirou nebo nechat vybrousit origo skla jestli to někde dělaj... uvidíme ale je to mazzeeeec
ale bez xenonů bych na čirou optiku ani nemyslel
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz tam mas cocky tak tam musis dat cirou optiku. Jinak bez ni to sviti na nic jak rikas...
-
sisin - FK
Tak vám teda děkuji za názory a rady,no budu muset pořemýšlet co s tím.Asi to zatím nechám ve stavu uležení než se nějak rozhoupu,protože v tom nejezdím jenom já,ale vozím v tom dost často i děcka a večer bych rád něco viděl,když s nima jedu. A nebo dát na střechu rám z džípa a na něho nahodit třeba čtyri přídavné světla,to by to teda svítilo dost.

-
smazany clen - FK
ke xenonum ale musis jeste mit ostrikovace a automatickou regulaci sklonu,mimochodem....stef99 píše:Kdyz tam mas cocky tak tam musis dat cirou optiku. Jinak bez ni to sviti na nic jak rikas...
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Proc bych mel mit ke xenonum ostrikovace? co to je za blbost? a automatickou regulaci taky nemusis mit. muzes to nechat jako obyc na serizovani rucne a kdyz si to seridis aby svitili trosicku niz tak to nikoho oslnovat nebude jen tak mimochodem
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Blbost to není, podle zákona by to správně mělo být, ale zas ty zákony moc nehroťte...
Podle zákona bys nesměl mít defakto žádný kola, spojlery, vejfuky, folie... 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
No mozna to el naklapeni ale k cemu ostrikovace?
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Protože třeba v zimě ve vánici uvidíš prdlajs, protože xenony ti nevyhřejou sklo světlometu. 
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Aha...ale soused ma Pasika uz par let a je tejden po technicky a nema je tam. A xenony od vyroby ma
-
smazany clen - FK
aha... a vsechny auta s xenonama z vyroby,maj ostrikovace a regulaci svetel podle zatizeni predni napravy jentak pro prdel,vid?stef99 píše:Proc bych mel mit ke xenonum ostrikovace? co to je za blbost? a automatickou regulaci taky nemusis mit. muzes to nechat jako obyc na serizovani rucne a kdyz si to seridis aby svitili trosicku niz tak to nikoho oslnovat nebude jen tak mimochodem
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze tedka sem ti poslal obrazek na aute ktery to nema
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevim, ale dle mě tam budou spíš dodatečně...

Ale jinak zkrátka ve vyhlášce je to a basta.
Tady jsem našel celkem zajímavou diskuzi, ale zákon tam napsanej není. http://www.ford-puma.cz/modules.php?nam ... ic&p=14248

Ale jinak zkrátka ve vyhlášce je to a basta.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
libovej pasik...
Ja se nehadam muze to bejt ve vyhlasce. Ale nesnazim se nikomu vnutit ze ke xenonum musim mit ostrikovace a regulaci. Myslim ze tady jezdi dost lidi bez ostrikovacu. A policajtum to nevadi
Ja se nehadam muze to bejt ve vyhlasce. Ale nesnazim se nikomu vnutit ze ke xenonum musim mit ostrikovace a regulaci. Myslim ze tady jezdi dost lidi bez ostrikovacu. A policajtum to nevadi
-
smazany clen - FK
vsechny auta (obzvlast ty s parohama ve znaku to maji,mam to kazdej den na heveru) to maji. Nehlede na to ze uz to nemusi byt jak to sjelo z linky.
-
smazany clen - FK
Je jedno co pojicajtum vadi nebo nevadi.Ja ti jenom rikam,ze dneska uz si neobjednas auto s xenonama,ktery nema ostrikovace s regulaci. To co si lidi pachaji potom je druha vec.stef99 píše:libovej pasik...
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
nj on to koupil takhle od jedny stary pani ktera to mela novy...a pochybuju ze si to tam 60leta pani ktera zije se svym manzelem davali specialne domontovat. Ale je mi to celkem jedno. Ostrikovace fakt neplanuju ptze je to na felde osklivy a s tou elektrikou se srat nebudu. Pokud funguje ta origo a seridis si to trochu niz tak neoslnujes
-
smazany clen - FK
jenomze tahle regulace ti to steluje furt,staci prohoupnuti a oslnujes hned.A byt oslnen xenonama neni moc prijemny...
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
no tak dneska uz to maj auta to netvrdim. Ale nerikej ze musis mit ke xenomun ostrikovace a el naklapeni. Mel bys to mit ale nemusis
-
smazany clen - FK
Musis. Me je celkem sumak jestli to mas nebo ne,ale na technicky jim to jedno nebude.Uvidis.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U novejch rozhodně, myslim, že auto do r.v. 1998 naklápění ani ostřikovače mít nemusí, po tom roce musí. Někde jsem to četl.
Jinak se pánové nehádejte kvůli hloupostem.
Jinak se pánové nehádejte kvůli hloupostem.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
na technickou to sundam. Pri silnicni kontrole jim to nevadi. A pokud mas auto na podvozku tak se mi neprohloupne....
-
smazany clen - FK
takze pokud budu mit auto 97 a prece si je tam napacham,tak to nemusim mit? Mimochodem jak dlouho se xenony pouzivaji?
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
No a ja mam auto "skoro" vyrobeny pred 97 takze to tam mit nemusim
jak dlouho netusim
jak dlouho netusim
-
smazany clen - FK
tak to by me teda bavilo,furt to prehazovat a drncat i po jednom kaminku kvuli neprohoupnuti,to fakt ne...
-
smazany clen - FK
ja mam pocit,ze to plati pro vsechny,pac xenony se tak dlouho nepouzivaj,teda tak hromadne jak dnes
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Škury píše:Protože třeba v zimě ve vánici uvidíš prdlajs, protože xenony ti nevyhřejou sklo světlometu.
Mám Bixenony. Sklo vyhřejí a sníh na nich taje.
-
smazany clen - FK
Tak jsem se proklikal na nejakou diskusi o xenonech, a verte nebo ne, vysokotlake ostrikovace a automaticka el.regulace nakolonu je povinna.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
to me taky ale nechtel sem to rikatZdenda19895 píše:
Mám Bixenony. Sklo vyhřejí a sníh na nich taje.
to je mozny ja se nehadam ze ne...
-
vanplus - FK
no jestli ti ten podvozek vyrovná třeba půl metru prohluben tak potom neprohoupne...nebo retardéry...stef99 píše:na technickou to sundam. Pri silnicni kontrole jim to nevadi. A pokud mas auto na podvozku tak se mi neprohloupne....
-
vanplus - FK
kamarád má to samý...a neni to třeba tak jako že záleží jakou to auto má výbavu?stef99 píše:Aha...ale soused ma Pasika uz par let a je tejden po technicky a nema je tam. A xenony od vyroby ma
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Asi před čtrnácti dny jsem byl na STK.
U světel se mě jen zeptali co to mám za žárovky. Řekl jsem že mám HID přestavbovou sadu BIxenon H4. Pak už je jen zajímalo jak jsou světla seřízené. Ještě chtěli certifikát od Soietky. Líbilo se jim el. naklápění světel. Nakonec mi řekli že auto je v perfektním stavu.
Záleží na koho natrefíš. Asi před měsícem mě stavěli policajti kvůli vysoké rychlosti. Přitom mě zkontrolovali auto a řekli že je v pořádku.
(Jinak, za rychlost 1000 Kč a 2 body
)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
Sigy - FK
Kde jsi byl na STK? u hypernovy nebo za policajty? či mimo fm?Zdenda19895 píše:Asi před čtrnácti dny jsem byl na STK.U světel se mě jen zeptali co to mám za žárovky. Řekl jsem že mám HID přestavbovou sadu BIxenon H4. Pak už je jen zajímalo jak jsou světla seřízené. Ještě chtěli certifikát od Soietky. Líbilo se jim el. naklápění světel. Nakonec mi řekli že auto je v perfektním stavu.
![]()
![]()
Záleží na koho natrefíš. Asi před měsícem mě stavěli policajti kvůli vysoké rychlosti. Přitom mě zkontrolovali auto a řekli že je v pořádku.
(Jinak, za rychlost 1000 Kč a 2 body
)
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
STK u Hypernovy, chytili mě u Přerova.Sigy píše: Kde jsi byl na STK? u hypernovy nebo za policajty? či mimo fm?a kde tě chytli?
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
Sigy - FK
Byl jsem na exkurzi v obou a u hypernovy byli přijemní naproti od těch druhých... aha já myslel, že se činila zdejší červená octávkaZdenda19895 píše: STK u Hypernovy, chytili mě u Přerova.
-
Snehulak - FK
tak možná jsem se jen přehlídl, ale co sem koukal na e-shopy tak jsou sady i tím el. čidlem na nápravy.
jinak jsem se na to ptal maníka co to tu montuje do aut a bylo mi řečeno že to potřeba není žo tohle musí být u bixenonu či co. tak nevím

jinak jsem se na to ptal maníka co to tu montuje do aut a bylo mi řečeno že to potřeba není žo tohle musí být u bixenonu či co. tak nevím
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Kde jsi to viděl? To jsem asi přehlídl zase já, ty čidla. Ještě by jsi ale potřeboval serva k těm čidlům a někoho kdo by Ti to schválil.Snehulak píše:tak možná jsem se jen přehlídl, ale co sem koukal na e-shopy tak jsou sady i tím el. čidlem na nápravy.
jinak jsem se na to ptal maníka co to tu montuje do aut a bylo mi řečeno že to potřeba není žo tohle musí být u bixenonu či co. tak nevím![]()
![]()
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Regulace má určité zpoždění, takže při prohoupnutí oslňuje taky.turbomouse píše:jenomze tahle regulace ti to steluje furt,staci prohoupnuti a oslnujes hned.A byt oslnen xenonama neni moc prijemny...
-
Snehulak - FK
tak tenhle názor sdílím. je s nima líp vidět proto prostě na autě budou. seřídí se to tak že nebudou oslňovat a hotovoZdenda19895 píše: Regulace má určité zpoždění, takže při prohoupnutí oslňuje taky.Druhá věc je, že pro Felicii nejsou Xenony ani Bixenony schválené a s tím nic nenaděláme.
Přesto je BUDU POUŽÍVAT Světla mám dobře seřízené, přesto je ještě snižuji na jedničku. Vím že neoslňují, několikrát jsem proti nim jel když jsme si s dcerou vyměnili auta a za téměř rok co s nimi jezdím na mě ještě nikdo neblikl. Což se nedá říct o polovině aut s Halogenama, které jezdí s neseřízenými světly a oslňují jako prasata.
jinak tam kde sem to zahlídl nevím, ale kouknu do mé historie