Výměna uložení zadní nápravy.
-
Matador - FK
Výměna uložení zadní nápravy.
Zdravím všechny škodováky.Mám dotaz? Měnil někdo z vás uložení zadní nápravy?(Jedná se o ty silentbloky) Chci vědět jak to jde a co je k tomu potřeba.Dekuji za informace.S pozdravem Matador
-
Sany_bmm - FK
Re: Výměna uložení zadní nápravy.
Já se na to chystal, ale nakonec jsem to dal do servisu(v časovejch důvodů)a udělal jsem odbře. Servisák pak řikal, že kdyby nebyly tak špatný, tak by je tam nechal, protože se s tim drbal půl dne, oba šrouby zarezlý, tak je nakonec uřezal, ale mam kombi s regulátorem, a ten musí dolu kvůli šroubu, a jistě si každej dokáže představit, v jakym stavu jsou šrouby v Al kostce po 15letech denního provozu, ale nakonec to udělal. A to nemluvim o tom, dát nový silentbloky do nápravy... Ale jedinný štěstí bylo, že byly komplet nový trubky a hadice(ty jsem dělal 14dní před tim)jinak by do toho nešel. Takže, pokud nemáš zvedák, perfektně vybavenou dílnu a sklad dílů k ruce, tak bych obětoval nejaký peníze za práci a dal to servisu(me tam namontoval ze známosti moje silentbloky). Až si to v servisu zk..pokazej, tak si to zpraveji sami, doma by ti zbylo auto bez nápravy a brzd. 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna uložení zadní nápravy.
zase tak šílený to neni.
1) zvednout auto
2) vyndat pouze šroub který jde krz silentblok (případně přeříznout a pak dát novej) .... rozhodně nesundavat z kastle držák nápravy
3) svěsit jednu stranu nápravnice dolu (vypáčit velkym šroubovákem nebo tyčí)
4) vytlouct silentblok ven... osvědčilo se to s pomocí závitový tyče tak metr dlouhý, prostrčit tyč krz silentblok místo šroubu kerej ho drží v držáku nápravy, zajistit zezadu a na druhej konec co je venku nandat něco co taky zajistíš a přes to něco to vytlučeš. Já nasadil velkou težkou trubku kterou jsem to vyrážel ven. Šlo to dobře, tak 5 ran a silentblok byl venku.
5) novej silentblok namazat mydlinkovou vodou a nalisovat pomocí zavitový tyče.
na druhý straně stejnej postup.
A máš to hotový
1) zvednout auto
2) vyndat pouze šroub který jde krz silentblok (případně přeříznout a pak dát novej) .... rozhodně nesundavat z kastle držák nápravy
3) svěsit jednu stranu nápravnice dolu (vypáčit velkym šroubovákem nebo tyčí)
4) vytlouct silentblok ven... osvědčilo se to s pomocí závitový tyče tak metr dlouhý, prostrčit tyč krz silentblok místo šroubu kerej ho drží v držáku nápravy, zajistit zezadu a na druhej konec co je venku nandat něco co taky zajistíš a přes to něco to vytlučeš. Já nasadil velkou težkou trubku kterou jsem to vyrážel ven. Šlo to dobře, tak 5 ran a silentblok byl venku.
5) novej silentblok namazat mydlinkovou vodou a nalisovat pomocí zavitový tyče.
na druhý straně stejnej postup.
A máš to hotový
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang