Výměna uložení zadní nápravy.

Přední i zadní
Matador - FK

Výměna uložení zadní nápravy.

Příspěvek od Matador - FK »

Zdravím všechny škodováky.Mám dotaz? Měnil někdo z vás uložení zadní nápravy?(Jedná se o ty silentbloky) Chci vědět jak to jde a co je k tomu potřeba.Dekuji za informace.S pozdravem Matador
Sany_bmm - FK

Re: Výměna uložení zadní nápravy.

Příspěvek od Sany_bmm - FK »

Já se na to chystal, ale nakonec jsem to dal do servisu(v časovejch důvodů)a udělal jsem odbře. Servisák pak řikal, že kdyby nebyly tak špatný, tak by je tam nechal, protože se s tim drbal půl dne, oba šrouby zarezlý, tak je nakonec uřezal, ale mam kombi s regulátorem, a ten musí dolu kvůli šroubu, a jistě si každej dokáže představit, v jakym stavu jsou šrouby v Al kostce po 15letech denního provozu, ale nakonec to udělal. A to nemluvim o tom, dát nový silentbloky do nápravy... Ale jedinný štěstí bylo, že byly komplet nový trubky a hadice(ty jsem dělal 14dní před tim)jinak by do toho nešel. Takže, pokud nemáš zvedák, perfektně vybavenou dílnu a sklad dílů k ruce, tak bych obětoval nejaký peníze za práci a dal to servisu(me tam namontoval ze známosti moje silentbloky). Až si to v servisu zk..pokazej, tak si to zpraveji sami, doma by ti zbylo auto bez nápravy a brzd. ;)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

zase tak šílený to neni.

1) zvednout auto
2) vyndat pouze šroub který jde krz silentblok (případně přeříznout a pak dát novej) .... rozhodně nesundavat z kastle držák nápravy
3) svěsit jednu stranu nápravnice dolu (vypáčit velkym šroubovákem nebo tyčí)
4) vytlouct silentblok ven... osvědčilo se to s pomocí závitový tyče tak metr dlouhý, prostrčit tyč krz silentblok místo šroubu kerej ho drží v držáku nápravy, zajistit zezadu a na druhej konec co je venku nandat něco co taky zajistíš a přes to něco to vytlučeš. Já nasadil velkou težkou trubku kterou jsem to vyrážel ven. Šlo to dobře, tak 5 ran a silentblok byl venku.
5) novej silentblok namazat mydlinkovou vodou a nalisovat pomocí zavitový tyče.

na druhý straně stejnej postup.

A máš to hotový :thumleft:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Matador - FK

Příspěvek od Matador - FK »

Tak to se zdá snadný.Mockrát děkuju za info
Odpovědět