Zdravím všechny,
zrovna jsem si pořídil Felicii a řeším zimní pneu. V TP je totiž jediný rozměr a to 165/80 R13. V poznámce že ráfky mohou být z lehké slitiny, nic víc. Na autě jsou každopádně liťáky, obuté do 14". A teď: můžu si stáhnout ráfky (plechové) z favorita a obout na ně daný rozměr (který je takřka nesehnatelný), se kterým bych absolvoval STK atd. Nebo je možnost, když si objednám 14" zimní, nechat si je zapsat do TP? Prodejce k nim nabízí i typový list, který je k tomu třeba, tak bych se rád zeptal jak to probíhá, příp. kolik to stojí atd. Díky moc za opověď
Rozměry, alternativy, zápis do TP
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozměry, alternativy, zápis do TP
podobne tema uz tu je,tak prosim pouzivaj hledani...
A ted k tvemu dotazu: 165/70 r133 je velmi rozsireny rozmer a rozhodne neni problem jej sehat,dale disky z favorita maji zejmena u starsich favoritu jinou roztec (4x98 vs. novy a felda 4x100) a dalsi veci je,ze jsem jeste nevidel velkej technicak,kde by nebyl dole v poznamkach zapsanej alternativni rozmer... Co udelas je jen na tobe...
A jeste dodam,ze typovy list dostanes maximalne k novym rafkum,nikoliv ke gumam a ridi se doporucenim vyrobce daneho vozu,podle obvodu obuteho kola.
Zamykam,dekuji za pochopeni
A ted k tvemu dotazu: 165/70 r133 je velmi rozsireny rozmer a rozhodne neni problem jej sehat,dale disky z favorita maji zejmena u starsich favoritu jinou roztec (4x98 vs. novy a felda 4x100) a dalsi veci je,ze jsem jeste nevidel velkej technicak,kde by nebyl dole v poznamkach zapsanej alternativni rozmer... Co udelas je jen na tobe...
A jeste dodam,ze typovy list dostanes maximalne k novym rafkum,nikoliv ke gumam a ridi se doporucenim vyrobce daneho vozu,podle obvodu obuteho kola.
Zamykam,dekuji za pochopeni
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozměry, alternativy, zápis do TP
Jenom doplním, že disky z Favorita nebo Formana/Pick-upa, ač se správnou roztečí 4x100, legislativně nelze na Feldu použít. Opačně to povolené je..