95 1.3 BMM - nenastartuje

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
jajin111 - FK

95 1.3 BMM - nenastartuje

Příspěvek od jajin111 - FK »

Zdravím všechny příznivce, potřeboval bych po,moci s následujícím problémem, mám Felicii 95 1.3 Monotronic s následující závadou. Po delším odstavení jí nejde nastartovat asi po dvou hodinách v chladnym počasí nenastartuju, baterka dobrá, startér točí jak divej ale nenaskočí. Na roztlačení chytne okamžitě. Když nechytla, vyndal jsem svíčky, jiskra OK ale jsou suché. Palivové čerpadlo běží. Když to nechám odstavené jen chvíli tak občas naskočí po sešlápnutí plynu, když to nechám odstavené déle tak už ne. Na roztlačení vždy a hned. Za tepla v provozu chytá okamžitě. Děkuji za postřehy. Ještě jdu odpojit hadici do vstřikovacího zařízení a zkontroluju jestli tam jde benzín a dám vědět.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: 95 1.3 BMM - nenastartuje

Příspěvek od 103457 »

Zkus občas kouknout co už se zde řešilo a pokud nenajdeš řešení, pak se zeptej. ;)

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... nastartuje
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... nastartuje
jajin111 - FK

Drobná změna:

- na roztlačení už nenastartuje
- do vstřikovací jednotky jde benzínu ažaž
- dle DP při startování má bejt jasně viditelnej paprsek směsi dopadající na klapku, kterej nevidim
- pokračování zítra kontrolou elektroinstalace k ventilu atd. jen nerozumim tomu že by na to mohl mít vliv snímač otáček, protože v dílenský příručce nic takovýho neni, takže jestli tomu dobře rozumim, zbejvá mi vadnej vstřikovací ventil, nebo elektrická závada v elektroinstalaci k ventilu nebo špatná řídící jednotka
jajin111 - FK

Pokud by měl někdo typ jakým způsobem změřit napětí na svorkovnici vstřikovacího ventilu, nechť se podělí, nejsem si jist jestli to multimetrem naměřim, když je to v impulzech
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

to asi jedine osciloskopem, myslim ze nejjednodussi je sehnat si jinej monomotronic, odkud jsi?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já už si s tím motorem taky neim rady.jednou to běží parádně pak to nastartuju a běží to na volnoběh jak na tři válce možná hůř a ještě to má zvuk jak traktor ale když je to v otáčkách tak to běží normálně.jindy to zase nenatočím vůbec a nebo to chytne a hned chcípne a pod plynem to jde horko těžko udržet.prošel jsme už snad všechno na tom autě, imobilizer to nemá tak už nevím a teď jsme sehnal jinej motor komplet se vším funkční tak ho tam dám celej komplet a uvidíme.-stejně ten starej žere olej hrozně :( je to na pytel když koupíš auto po někom kdo se o něj vůbec nestaral.já mám na feldě nalítáno 240tisíc a jezdí pořád paráně,nemám s ní jedinej problém a oleje žere jen trošku kdežtok přítelkyně felda má jen 209tisíc a žere olej jak svině a problémy jsou s tím pořád.tady na foru jsem žádnou radu nenašel která by mi pomohla a když jsme chtěl pomoct a napsal nový téma protože to co tu je mi prostě nepomohlo tak mi to hned admin nějakej smazal s tím že mám pořádně hledat že už se to tu řešilo.přitom ničím co se tu už řešilo to není takže asi tak :) doufám že na to přijdeš a pak dej kdyžtak vědět.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nejdřív zjisti proč žere olej , nebo jestli jen ukapává
např , svíčky jak vypadají ? nezasírá se některá ? .............

v tom hledání je problém , že dříve pokud se někdo nepřihlašoval(přestal používat forum) byl vyřazen a sním zmizeli jeho příspěvky ,
pak to čtení u motoru 1,3bmm je 9stránek příspěvků sedí se u toho třeba 2hod nic se z toho nehodí ale přesto to tam je
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jde to stoprocentně vrchem přes gufera ventilů jelikož to auto jezdí pořád na lpg jenomže to moje felda taky.svíčky jsou nový.řikám na tom motoru je snad všechno nový včetně čidel,lambda sondy,jiná řídící jednotka,jinej vstřik i s klapkou.prostě už nevím.benzín to dává ale i tak radši teď tam zkusim dát jinou benzínovou pumpu a uvidíme.ale už na to nemám nervy a prostě tam dám ten jinej motor celej komplet se vším a bude.a ten starej rozeberu a zkusím se podívat co mu je.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

svíčky , sice nový , ale jsou po vytažení stejně opálený ? není některá černá ?

co snímač otáček ?

pokud je v nádrži málo benzínu (u plyn auta) a není odpojení čerpadla při lpg může odejít čerpadlo

na volnoběh 3v v otáčkách se zdá v poho = podpálený ventil

co zapalování ? trafo > kabely > palec(ten dokáže pěkně potrápit) > víčko
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

kdyby to bylo cokoli z toho co popisuješ tak ten motor neběží ani na plyn a nebo špatně ale na plyn to běží parádně akorát na benzín to dělá drahoty.omlouvám se ale to jsem asi nenapsal to je fakt.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

tak to začni pal čerpadlem
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Já bych zkusil vyměnit Hallův snímač
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak čerpadlo je jiný,snímač taky jinej a problém pořád stejnej :( to bude jak na mojí feldě.ta taky podobně zlobila a nakonec to belo někde v kabeláži, někde byl nějakej kabel zlomenej.zkusim vyměnit i tu kabeláž a uvidíme.už abych tam dal ten novej motor co mám připravenej. :x
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

me delal presne to same favorit BMM, za boha nechtel natocit kdyz byl studeny motor a chvili stal, nejhorsi to bylo, kdyz bylo venku destivo, vlhko atd... no a pomohlo radne serizeni ventilu, novy palec, nove vicko rozdelovace, kabely od rozdelovace, nove svicky a auto chytalo na poprve v jakemkoli pocasi kdykoliv...
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já mám zapalovací kabely nový,víčko taky, palec nní novej ale jinej a pořád stejný.a hlavně b to dělalo drahoty i na lpg což nedělá.dneska jsme zkusit odpojit komplet elektriku motorovou a připojil jsme tam jinou která není upravená na to lpg a pořád stejný.třetí klapku komplet se vstřikem jsme tam dal a nic.pumpa je tam jiná a zdá se že benzínu to tlačí pořád dost tak už fakt nevím.dám to do servisu a seru na to.už na to nemám nervy.takovejch peněz už to stálo a pořád na hovno. :evil: zlatý mpi
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

hele a co snímač teploty ?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

koupenej novej a mám ještě dva další na zkoušku sice starší ale beze změny.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak dneska změna.vyndal jsem palec rozdělovače,vyčistil ho,dotáhnul jsme tu kostru co je zezadu na motoru a ty co jsou na převodovce a nevím proč ale napadlo mě odpojit ten zmetek co je vedel řídící jednotky.je to nějakej ventil kterej skrz aktivní uhlí odvádí výpary z nádrže a když jsme ho odpojil tak motor z ničeho nic začal běžet.nastartovat jde normálně a i běží v pohodě.když ho připojím zpět tak se trochu změněj otáčky ale přijde mi že bez něho ten motor běží líp na volnoběh.co se může stát když chvíli budu jezdit s tímhle ventilem odpojeným a ještě jedna věc na co se chci zeptat, je možný že kdyby byl špatnej tak mi to tak upravovalo směs že ten motor nešel nastartovat a nedalo se s ním jet?díky moc za rady
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

No. Me kdyz v servisu nedali sponu na hadici od toho bazmeku, tak to taky skoro neslo nastartovat a kdyz to chytlo, tak se to celkem fest turovalo (mam MPI, takze to tam mohlo dosypat i benal...). Jo falesnej vzduch pod klapku je potvora. Ale tobe to prece jen vede do nadrze, kdyby ten ventil zustal viset, tak si naopak muzes nasat hodne bohatou smes (nicim nepodlozena uvaha od stolu). Mohlo by to asi nejake problemy zpusobit
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nevím až polevěj ty mrazy tak se na to ouknuvíc každopádně teď je ten ventil odpojenej a auto startuje a jezdí jak drak :?
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Ještě tak mě napadlo jestli je dobrá kapacita na baterce jestli má vůbec sílu roztočit startér kamoš měl též dobrou baterku, ale nedržela mu kapacitu na roztočení atartéru... tak musel kůpit new a pak už v poho ...
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Zdravim vsechny odborniky, mam nasledujici problem,po 3 mesicich jsem natocil auto,chytlo,dotankoval jsem ho,ujel asi 15km v pravo tocive zatacce jsem podradil za dva,auto jelo,pri vyjezdu jsem dal za tri,bylo to do mirneho kopce,z niceho nic to ztratilo vykon,zdechlo to...po opetovnem startovani jen toci starter,na roztlaceni nechytne,na roztazeni taky ne...kontroloval jsem cerpadlo,benzin to nasava,bzuci... Proste to toci jak cert,ale nechytne,imobilizer mam origo,spis me desi,ze se to stalo za jizdy :( jsem bezradny,zapalovaci civka je nova,otazkou je,muze to byt halluv snimac? popripade nestalo se to nekomu?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

čerpadlo bzučí , to nestačí , musí taky tlačit benzí n , tak to zkus ,
koukal jsi pod víko rozdělovače ?
snímač to být může ,
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Koukal,palec je v poradku,cerplo jsem odpojil a tlaci benzin...jinak pres startovaci sprej do sani to taky nechytne ani nema tendenci chytnout...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

zkus vyměnit ten snímač
zkontroluj pojistky č 1 a 20
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Jo na to jsem zapomel,ty jsem kontroloval,vsechny...
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Možná bych mrknul na svíčky a ty vysokonapěťovej modul co je tam vedla rozdělovače a změřil bych kapacitu baterky
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Baterka je v poradku a regulator je tam dany na podzim novy...jinak benzim tam jde,ale nehaze jiskru,dneska jsem prave vymenil snimac otacek a bez odezvy...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

immo , nebo řj
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Tak buď zkusit vyčistit a promazat rozdělovač (taky mě to teda tedkom čeká) :-) no a pak už leda ta zapalovací cívka když nehážou jirku ty svíčky ... jinak už nevím :cry:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Immo blokne cerpadlo ne? prave ze z motoraku po castejsim pokusu startnout uz jde citit benzin,tim jsem usoudil,ze imo ne...zitra budu mit druhou feldu,tak se bude prehazovat :(
Sany_bmm - FK

Příspěvek od Sany_bmm - FK »

pokud čerpadlo bzučí, neznamená to, že dotlačí benzin až ke vstřiku, měl jsem stejnej problém, čerpadlo bzučelo, ale ze vstřiku sem tam kapka, Problem byl u ucpanejch sejtkách čerpadla, ono samo o sobě mělo síly dost, ale nemohlo přes sejtka nasát potřebný množství. Takže sundat vzduch. filtr a at ti někdo zastartuje, na klapku musí STŘÍKAT benzin a to docela dost, bez problému to je viditelný, pokud ne, problem je v čepradle nebo pal. filtru (nebo vstřikovači) -> vyndat a vyčistit. Pokud je tohle ok, tak další jsou svíčky, jiskra je? POkud ne, tak bych zkusil sundat prostřední kabel z rozdělovače, dát do něj svíčku, položit ji někam na kostru a zastartovat, musí dávat jiskru, pokud to bude ok, tak hledat dále, rozdělovač, kabely, svíčky... chce to jit postupně. Neni možný, aby to nechytlo, třeba i jen na chvilku, pokud je jiskra a benzin.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 09. bře 2012 15:19:25, celkem upraveno 1 x.
Sany_bmm - FK

satik píše:Tak buď zkusit vyčistit a promazat rozdělovač (taky mě to teda tedkom čeká) :-) no a pak už leda ta zapalovací cívka když nehážou jirku ty svíčky ... jinak už nevím :cry:

Prosimtě, jak a co se maže na rozdělovači? (nemyslim, to nijak sarkasticky) za posledních ca 95tis jsem jednou měnil víčko a palec, ale nikdy jsem nikam nedal ani kapku oleje, tak abych to případně napravil.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

chtělo by to číst co bylo napsáno , ....................NEHÁŽE JISKRU .......................

i rozdělovač se maže , není nic lepšího než přestřiženej kolík rozdělovače , omletí hřídelky a při demontáži spadnutí šnekového kola do motoru
Sany_bmm - FK

to že se maže jsem taky zjistil, ale kde, a jak? to by mě zajímalo... každopádně, je to mimo tema, ale jednu odpověd snad admini prominou, kdyžtak spíše SZ...
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Takze 4 mesice stara civka se rozesrala za jizdy, sehnana jina a auto jede... ;)
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Elektronika je stále nevyspitatelní :d
Pavlik1 - FK

Příspěvek od Pavlik1 - FK »

Mám problém pří nastartování to dělá zvláští zvuk chr chr tady přidám video co stím mám dělat ?? http://www.youtube.com/watch?v=Uk2Uo9-YwAw.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

to video k tomu asi nepatří , nebo jo ?????????????
musíš zjistit odkud to jde , nejspíš startér
vše už tu je i několikrát popsáno , takže hledat
Pavlik1 - FK

Příspěvek od Pavlik1 - FK »

Né to video k tomu nepatří to jsem tu dal jenom přiklad co mi dělá felicie :) :).
Jinak je zabít co sní udělali !!.
Odpovědět