Zdar, jsem tu nový a přečetl jsem tu toho opravdu moc, ale s mým problémem jsem nic nenašel. Omlouvám se tedy, ale musím v novém tématu.
Celá anabáze k objevu vadných rozvodů k repro se má tak. Vyřazuju Felicii 1995 a koupil jsem Felicii 1999. Je v perfektním stavu a nic nezlobí, nerezne. Ale při snaze přepojit autorádio jsem narazil.
Ve staré jsem měl rádio Philips, které má zezadu konektro jen s napájecími a stereo repro kablíky, celkem tedy jen 7 drátů. Nové auto jich má mraky, protože myslí i na zasouvání antény a 4 repro. Problém nové byl, že neměla ani rádio, ani repro, ale má v místě pro rádio přívod k anténě a kostku s ISO konektory. Reproduktory jsem teda přemontoval ze starého auta. Rádio jsem nakonec zapojil "nabastlením" drátů stejné barvy na stejnou (po pročtení diskuzí mi bylo jasné, co která barva je).
Skončilo to tak, že rádio se zapne, stanice je naladěna, ale repro ani ťuk. Nakonec jsem proměřoval napětí na konektorech k repru a nic, tak jsem měřil odpor na drátech mezi konektory ISO v té kostce vzadu (s vyndaným rádiem) a zjistil jsem nečekanou věc. Nulový odpor a tedy v pořádku jsou jen jeden vodič u každého reproduktoru. V pravém mám dobře zapojený jen mínusový drát a u levého u řidiče jen plusový. Druhý drát vypadá, jakoby byl někde přerušený.
Budu pochopitelně zítra pokračovat tím, že půjdu po těch drátech a zkontroluju, zda jsou opravdu v pořádku, ale zrovna že by u levého i pravého předního vždy jeden nebyl v pořádku se mi pravda zas tak nezná. Vzhledem k tomu, že jsem to proměřoval bez napětí, tj. jenom měřákem jsem měřil jejich odpor, zdá se, že chyba nebude v nabastleném konektoru ke starému rádiu.
Setkal se někdo s tímto problémem? Kde na Jablonecku/Liberecku bych sehnal někoho na pomoc, když si to sám nezvládnu dohledat? Dráty vedou zpoza dveří nějakým sloupkem u nohou a pak nahoře za palubkou?
edit 19h: tak se asi budu muset smířit s tím, že může být vadný z každé strany jeden drát, nebo konektory v tý kostce za rádiem, protože teď jsem to testl s přímým výstupem na repro pomocí dvou drátků a hrálo to.
Divné dráty k repro
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Divné dráty k repro
Zapojení autorádia do ISO konektoru máš tady :
http://feliciaklub.cz/navody/zapojeni-autoradia.html
jinak jsem z Liberce a případně by nebyl problém se na to mrknout
http://feliciaklub.cz/navody/zapojeni-autoradia.html
jinak jsem z Liberce a případně by nebyl problém se na to mrknout
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná