Diesel na plyn

pokec o všem možném i nemožném
Novoja
Kontaktovat uživatele:

Diesel na plyn

Příspěvek od Novoja »

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli jde předělat diesel na plyn protože kamarád mi tvrdí že prej to jde (jedná se o Citroen c3 1,4 nafta) a u druhého auto to prej nejde (Ford Fusion 1,4 diesel) Podle mě to nejde ale nejsem si jisty. Jak by se udělala jiskra když se musí na naftu startovat (je pravda že žhavení tam bejt nemusí) a co vstřiky ty jsou jiny. PLS poraďte .
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Diesel na plyn

Příspěvek od Ivarek »

Já nevím,ale mě přijde rychlejší vyhledat si to googlem než psát dotaz sem......

http://autodily.lkauto.cz/dieselgas-sol ... t-do-300kw
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

JDE TO ALE JE TO MNOHEM NAKLADNĚJŠÍ NEŽ U BENZÍNU A NÁVRATNOST TAKY DELŠÍ.NAPIŠ TŘEBA NA GERA.CZ TAM TI ZODPOVÍ OTÁZKY
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Vasek

Příspěvek od Vasek »

jj, u náklaďáků/ autobusů se to dělá. U osobáků ani ne, tam by byla dlouhá návratnost investice. A dělá se to dvouma způsobama- buď se dává jiná hlava (pak to jezdí jen na plyn - často autobusy), nebo se do nasávanýho vzduchu přimíchává plyn a ten se pak zapaluje vstříknutím malé dávky nafty. Takovejhle motor pak umí jezdit buď na naftu, nebo na plyn s trochou nafty.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Novoja píše:Ahoj chtěl bych se zeptat jestli jde předělat diesel na plyn protože kamarád mi tvrdí že prej to jde (jedná se o Citroen c3 1,4 nafta) a u druhého auto to prej nejde (Ford Fusion 1,4 diesel) Podle mě to nejde ale nejsem si jisty. Jak by se udělala jiskra když se musí na naftu startovat (je pravda že žhavení tam bejt nemusí) a co vstřiky ty jsou jiny. PLS poraďte .
Nejvíc mě pobavilo, že u 1,4HDi(TDCi) v C3 to jde ale u toho samého 1,4TDCi(HDi) pod kapotou fusionu to nejde :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

no já se taky smál ale musel jsme potichu protože je to dobrej kamarád :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 13. úno 2012 16:36:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nesmíte zapomínat na to, že tyto úpravy musí být schválené. Podobně jako na LPG jsou "hromadně schválené přestavby" vázané na určité vozidlo a motor. Není-li tedy některé vozidlo hromadně schválené, tak do něj jednoduše přestavba udělat nejde. Majitel by musel žádat o schválení sám. Je tedy klidně možné že jedno auto schválené je a druhé se stejným motorem není.
Odpovědět