Zaseklý plyn

Simos 2P
135M, 136M
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Zaseklý plyn

Příspěvek od miroussm »

Ahoj, procházel jsem témata, ale nic jsem o tom nenašel, ani nevím přesně kam to zařadit. Každopádně dnes se mi to stalo poprvé, zasekával se mi plyn. Normálně mně jde plynový pedál z lehka, teď šel zlehka do půlky, pak jsem musel víc přitlačit abych ho zmačknul až nadoraz. Když jsem pak sundal nohu z plynu, zrvalo třeba 5 sekund než se sám vrátil, auto samo jelo, skoro jak tempomat :) no ale při sešlápnutí spojky to řvalo naprázdno. Když se auto ohřálo, bylo to v pořádku. Tak nevím teď, jestli to mám nějak radši řešit nebo ne, mohlo to být jen zimou? ale bylo asi -2 a ani ted v -15 mi to nedělalo. Může to být trochu nebezpečný :)
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
keenworth - FK

Re: Zaseklý plyn

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak trochu nebezpečný to fakt být může :D taky se mi to stalo. Ale já si to udělal vlastní blbostí, když jsem při montáži vrchního krytu na motor špatně protáhl kabel ke škrtící klapce a zadrhávalo se mi o to to plastový kolečko na klapce, kde je plynový lanko.
Tvůj problém tipuju, že máš něco u plynového pedálu, shrnutý koberec nebo něco podobného. Popřípadě WDčkem nic nepokazíš, když to někde prostříkáš ;)
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Taky mám stejný problém...
Když sešlápnu plynový pedál až na podlahu tak se sekne třeba na 2-3s....Trošku mě to štve, jde mi hlavně o to, aby se mi ta "hranice seknutí" neposouvala blíž a blíž.
Nemáte někdo nějaký typ, kde to máznout?
Díval jsem se na pedál tak letmo, a moc jsem nevykoumal jestli jde rozebrat, nebo jak tam drží....
Nebo bude chyba někde v lanku co vede ke klapce? Děkuji :)
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Plynovy pedal ide celkom lahko demontovat. Drzi ho taka spona, tazko sa popisuje len ju podpacis srobovakom a vytiahnes von. Potom uz pedal len stiahnes z osky. Ak to budes robit namaz ho urcite niecim inym ako WD. Najlepsie napr biela vazelina.

No v com je problem zistis lahko skus odpojit lanko od klapky a otvarat ju rukou, ked nebude zadrhavat ani nic tak v nej problem nebude. Potom skus tahat za lanko v motorom priestore malo by to ist lahko a mal by is pocut jak ti pedal trieska o doraz. :D Ale myslim, ze ak ti to zadrhava tak rychlo objavis v com je problem, lebo tmk nieje nic zlozite len lanko pedal a klapka. Nic viac nic menej :D
Odpovědět