Zaseklý plyn
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Zaseklý plyn
Ahoj, procházel jsem témata, ale nic jsem o tom nenašel, ani nevím přesně kam to zařadit. Každopádně dnes se mi to stalo poprvé, zasekával se mi plyn. Normálně mně jde plynový pedál z lehka, teď šel zlehka do půlky, pak jsem musel víc přitlačit abych ho zmačknul až nadoraz. Když jsem pak sundal nohu z plynu, zrvalo třeba 5 sekund než se sám vrátil, auto samo jelo, skoro jak tempomat
no ale při sešlápnutí spojky to řvalo naprázdno. Když se auto ohřálo, bylo to v pořádku. Tak nevím teď, jestli to mám nějak radši řešit nebo ne, mohlo to být jen zimou? ale bylo asi -2 a ani ted v -15 mi to nedělalo. Může to být trochu nebezpečný 
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
-
keenworth - FK
Re: Zaseklý plyn
Tak trochu nebezpečný to fakt být může
taky se mi to stalo. Ale já si to udělal vlastní blbostí, když jsem při montáži vrchního krytu na motor špatně protáhl kabel ke škrtící klapce a zadrhávalo se mi o to to plastový kolečko na klapce, kde je plynový lanko.
Tvůj problém tipuju, že máš něco u plynového pedálu, shrnutý koberec nebo něco podobného. Popřípadě WDčkem nic nepokazíš, když to někde prostříkáš
Tvůj problém tipuju, že máš něco u plynového pedálu, shrnutý koberec nebo něco podobného. Popřípadě WDčkem nic nepokazíš, když to někde prostříkáš
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám stejný problém...
Když sešlápnu plynový pedál až na podlahu tak se sekne třeba na 2-3s....Trošku mě to štve, jde mi hlavně o to, aby se mi ta "hranice seknutí" neposouvala blíž a blíž.
Nemáte někdo nějaký typ, kde to máznout?
Díval jsem se na pedál tak letmo, a moc jsem nevykoumal jestli jde rozebrat, nebo jak tam drží....
Nebo bude chyba někde v lanku co vede ke klapce? Děkuji
Když sešlápnu plynový pedál až na podlahu tak se sekne třeba na 2-3s....Trošku mě to štve, jde mi hlavně o to, aby se mi ta "hranice seknutí" neposouvala blíž a blíž.
Nemáte někdo nějaký typ, kde to máznout?
Díval jsem se na pedál tak letmo, a moc jsem nevykoumal jestli jde rozebrat, nebo jak tam drží....
Nebo bude chyba někde v lanku co vede ke klapce? Děkuji
-
Romiiken
- Kontaktovat uživatele:
Plynovy pedal ide celkom lahko demontovat. Drzi ho taka spona, tazko sa popisuje len ju podpacis srobovakom a vytiahnes von. Potom uz pedal len stiahnes z osky. Ak to budes robit namaz ho urcite niecim inym ako WD. Najlepsie napr biela vazelina.
No v com je problem zistis lahko skus odpojit lanko od klapky a otvarat ju rukou, ked nebude zadrhavat ani nic tak v nej problem nebude. Potom skus tahat za lanko v motorom priestore malo by to ist lahko a mal by is pocut jak ti pedal trieska o doraz.
Ale myslim, ze ak ti to zadrhava tak rychlo objavis v com je problem, lebo tmk nieje nic zlozite len lanko pedal a klapka. Nic viac nic menej 
No v com je problem zistis lahko skus odpojit lanko od klapky a otvarat ju rukou, ked nebude zadrhavat ani nic tak v nej problem nebude. Potom skus tahat za lanko v motorom priestore malo by to ist lahko a mal by is pocut jak ti pedal trieska o doraz.