Roztavená pojistka ventilátor topení
-
gerrik - FK
Roztavená pojistka ventilátor topení
Zdarec, dnes přestal fungovat ventilátor topení, tak jsem jako první věc kouknul na pojistky. POjistka č. 3 byla celá taková vytavená, ale asi funkční, radši jsem dal jinou, a nic. Trochu jsem s ní zahýbal a ventilátor se rozběhl. Tak jsem mezi tu 3 a 4 strči kus plastu, aby byla trochu vyosená a zatím ok. Jen mně nejde na rozum proč se tak roztavila, je to OK?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roztavená pojistka ventilátor topení
bude to asi zoxidovaný a byl tam přechodový odpor tím se to ohřívalo a tavilo očistit a popřihejbat kontakty,koukni i na konektory v pojistkovce jestli tam neni voda oxidace a zda sou nacvaklý jak maj 
-
gerrik - FK
Ok, to je možný, az na tu vodu. Je to suchý. Dá se ta pojístkovka rozebrat?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
dá ale je to docela pakárna jen bych očistil ty konektory a kouk zda nejsou ve štekrech uhnilí dráty 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a taky by to chtělo zkouknout motorek ventilátoru topení jestli není přidřenej , stav uhlíků , nosný desky uhlíků jestli není zauhlená a netáhne to do zkratu
-
gerrik - FK
tak problém přetrvává, motorek je ok, spiše bude problém v pojistkovce, poradí někdo jak rozebrat, příp. foto?
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
ked som rozoberal svokju poistkovku mal som problem vybrat vonku zadne konektory apritom je to pohoda na lavej strane mas packu tu posunies von a vsetky konektory povytahues von ide aj v pohode vybrat cela vonku. Len ju z boku ako keby vypacis a vylezie a potom zapadki okolo pouvolnujes plochym srubovakom a potom uz zaradom odelujes poschodia ciest medenych. Neda sa natom nic pokazit.