vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)
-
ellpaso - FK
vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)
felina v nízkých otáčkách "chcípá " nebo spíš vynechává, motor beží otáčky spadnou, potom zase nabehne a takto pořad dokola, auto pod tvrdým plynem jede v pohodě, v nízkých otáčkách ale vynechává v čem by mohl byt problem ? popřipadě jaké by bylo řešení ? díky za odpoved ...
-
naj - FK
Re: vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)
Zkusím tipnout na škrticí klapku a to buď se přidírá a nebo vázne servomotorek na ní.Je pravda,že oska klapky je ,,mazána'' částečně vstřikovačem,ale v prostoru servomotorku s potenciometrem může být až moc sucho-vyčistit,prostříkat diavou.Další-nevynechává jeden válec ?,což by u svíčky se mohlo projevovat spíš při zatížení,ale ,,odcházející'' zap.kabel?Projíd všechny konektory a prostříkat kontoxem.Samozřejmě by bylo vhodné nejprve přečíst paměť závad.Toto je jenom střílení do luftu,na co bych se zaměřil až po přečtení paměti a pri 0 zápisu postupovat vylučovací metodou.Třeba se ozve někdo s řešením podobné závady.
-
hopula
Re: vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)
Mé skušenosti VYNECHÁVÁNÍ MOTORU FELICIE 1.3 .Vše se stalo když jsem ve Vracově nabral na benzince palivo,na druhý den mě
začal na autě vynechávat při jízdě motor : popis-dobrý start ale jak vypne sytič tak pochvíli má motor tendenci zdechnout,při
jízdě motor vynechává ale reaguje na plyn no hrůza....
Nemohl jsem,dojít na to čím to je-následovala výměna palivového filtru,víko a palec rozdělovače a také jsem dal nové svíčky a
auto stále haprovalo,no už jsem nevěděl co dál.
Pak jsem ještě zkusil rozpojit vedení od lambda sondy na svorkovnici ÁHA A NAŠLA SE ZÁVADA-PŘI ODPOJENÍ SONDY SE VŠE VYŘEŠILO,MOTOR ZAČAL BEZ PROBLÉMŮ ŠLAPAT.
TAK JEŠTĚ VYMĚNÍM LAMBDU A DOUFÁM ŽE TO BUDE OK.
začal na autě vynechávat při jízdě motor : popis-dobrý start ale jak vypne sytič tak pochvíli má motor tendenci zdechnout,při
jízdě motor vynechává ale reaguje na plyn no hrůza....
Nemohl jsem,dojít na to čím to je-následovala výměna palivového filtru,víko a palec rozdělovače a také jsem dal nové svíčky a
auto stále haprovalo,no už jsem nevěděl co dál.
Pak jsem ještě zkusil rozpojit vedení od lambda sondy na svorkovnici ÁHA A NAŠLA SE ZÁVADA-PŘI ODPOJENÍ SONDY SE VŠE VYŘEŠILO,MOTOR ZAČAL BEZ PROBLÉMŮ ŠLAPAT.
TAK JEŠTĚ VYMĚNÍM LAMBDU A DOUFÁM ŽE TO BUDE OK.