vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
ellpaso - FK

vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)

Příspěvek od ellpaso - FK »

felina v nízkých otáčkách "chcípá " nebo spíš vynechává, motor beží otáčky spadnou, potom zase nabehne a takto pořad dokola, auto pod tvrdým plynem jede v pohodě, v nízkých otáčkách ale vynechává v čem by mohl byt problem ? popřipadě jaké by bylo řešení ? díky za odpoved ...
naj - FK

Re: vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)

Příspěvek od naj - FK »

Zkusím tipnout na škrticí klapku a to buď se přidírá a nebo vázne servomotorek na ní.Je pravda,že oska klapky je ,,mazána'' částečně vstřikovačem,ale v prostoru servomotorku s potenciometrem může být až moc sucho-vyčistit,prostříkat diavou.Další-nevynechává jeden válec ?,což by u svíčky se mohlo projevovat spíš při zatížení,ale ,,odcházející'' zap.kabel?Projíd všechny konektory a prostříkat kontoxem.Samozřejmě by bylo vhodné nejprve přečíst paměť závad.Toto je jenom střílení do luftu,na co bych se zaměřil až po přečtení paměti a pri 0 zápisu postupovat vylučovací metodou.Třeba se ozve někdo s řešením podobné závady.
hopula

Re: vynechávání motoru (felicia 1,3 jednobod, bmm)

Příspěvek od hopula »

Mé skušenosti VYNECHÁVÁNÍ MOTORU FELICIE 1.3 .Vše se stalo když jsem ve Vracově nabral na benzince palivo,na druhý den mě
začal na autě vynechávat při jízdě motor : popis-dobrý start ale jak vypne sytič tak pochvíli má motor tendenci zdechnout,při
jízdě motor vynechává ale reaguje na plyn no hrůza....
Nemohl jsem,dojít na to čím to je-následovala výměna palivového filtru,víko a palec rozdělovače a také jsem dal nové svíčky a
auto stále haprovalo,no už jsem nevěděl co dál.
Pak jsem ještě zkusil rozpojit vedení od lambda sondy na svorkovnici ÁHA A NAŠLA SE ZÁVADA-PŘI ODPOJENÍ SONDY SE VŠE VYŘEŠILO,MOTOR ZAČAL BEZ PROBLÉMŮ ŠLAPAT.

TAK JEŠTĚ VYMĚNÍM LAMBDU A DOUFÁM ŽE TO BUDE OK.
Odpovědět