Záhada s vodou v kufru

vybavení a úpravy interiéru atd.
Aspire
Kontaktovat uživatele:

Záhada s vodou v kufru

Příspěvek od Aspire »

Ahoj potřebuju poradit, poslední dobou se mi záhadně objevuje vetší množství vody u rezervy v kufru. Páté dveře děravé nesou a v rezervě ty výčka drží a nejeví známky že by voda šla přes ně. Tuhle situaci jsem objevil když jsem otevřel kufr a na gumové podlaze jsem objevil loužičku :D tak jsem jí nadzvedl a velké zhrození když pod ní úplně mokro, nějaká ta dřevěná deska KO plíseň a v rezervě voda. :scratch: To to vzniká za vlhka a deště ale i v situacích kdy auto stojí. :| Neví někdo co to je? Jen doplním že pod tapecen na pátých dveří nemám tu fólii jestli to není třeba tím. Všem díky za rady ;)
Obrázek Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
Obrázek
:arrow: Můj povoz http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25353
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Záhada s vodou v kufru

Příspěvek od smrcek »

Taky jsem objevil vodu u rezervy, když jsem přezouval...ale ještě jsem nekoumal kudy se tam dostala ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Dave - FK

Příspěvek od Dave - FK »

Může to týct kdesi kolem zadního světla, nevim kde, já s tim problém neměl (mě teče jen předem :D ), ale kamarád takhle přišel po tejdnu k plesnivýmu autu, vyřešil to opatláním světla silikonem (hrozná prasečina). Každopádně někde se to tady řešilo. Téma voda v interiéru nebo tak nějak a tam to někde najdeš.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

100% se to tu už xkrát řešilo... těsněním kolem 5. dveří, kolem zadních světel...
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tohle se odjakživa řešilo tím, že se jeden zavře v autě a kouká, kudy to tam teče, když mu na auto druhej stříká hadicí. :geek:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Do jednoho auta mi zatékalo mezi těsněním pátých dveří a karoserií. Nikoli mezi těsněním a pátýma dveřma. Prostě to nahoře zatékalo pod těsnění dole vytékalo. Dělalo to loužičku na gumě.
Do druhého mi zatékalo prasklinou ve tmelu pod černou lištou na spoji střechy a zadního blatníku. Pořád bylo mokro v boční kapse v kufru (u kombíka) a protékalo to pod bočním plastem až pod koberec. Koberec byl na pohled suchý, ale v prolisech podlahy kufru jsem mohl klidně rybařit.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

taky zkontroluj anténu
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

Ahoj klucí tuhle neděli jsem to řešil měl jsem rybníček v rezervě a nevěděl odkud polejval jsem zadni okno se švárou a ja byl v kufru a ejhle furt nic a nakonec kap kap v rohu okna pod gumou po kapkách rovnou na gumu kolem dveří 5 tejch a nakonec se žlábek v ní naplnil a pak přes plast kolem kufru rovnou na koberec a do rezervé kola tam vody jak nas... a plesnivá deska tak jsem koupil gumu starou odřízl a je klid sežraný to není jen už guma nebyla dost gumová
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

Jedna z hlavních věcí je těsnění kolem zadních světel. Je to molitanový těsnění na nalepení za cca 60korun a je po problému, pokud teče tama. Světla odšroubujete, nalepíte těsnění a světla dáte zpět. Takhle kdysi teklo mě do kapes a následně do spodku k rezervě.
Nyní mi ale teče někudy horem. Jak tady píšete, pokud dojdu za deště, tak mám po otevření dveří loužičku dole na těsnění dveří-to by značilo, že teče někde kolem těsnění a stíká to potom po těsnění dolů a pak na koberec a k rezervě. Ale asi jinak než tam vlézt a nechat sprchovat auto t nejde, že? Co takhle prasklé těsnění, nateče jím do dutiny těsnění a dole ve spoji pak krásně do auta. Ale já toho asi mám víc naráz, protože mám pokapaný pravý místo, kde je u kombíka zadní reproduktor-to už nedokážu odhadnout, kudy tam kape?

Ví někdo, jak zjistit, zda dveře doléhají po celé délce těsnění u dveří? napadlo mě to těsnění něčím popatlat(nějaká vazelína) a po zavření a zvonu otrevření by yblo vidět, kde se obtistla a kde málo nebo vůbec. Zkoušel někdo něco takového?

Díky :hlava:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

boční okno , spoj střechy pod gumou
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

Spoj střechy u toho rohu koulem i pod koncem střešní lišty jsem potřel bitumenem i okno zevnitř kolem karoserie a stále je to stejné. Akorát to neteklo hned. Polij jsem to 5litry vody a mokro se tam objevilo až tak za deset minut... Takže tam někde bude zrada a nevím kde. Těsnění kolem dveří i devře byly suché. Odpoledne oddělám komplet plasty a budu muset použít metodu sebe v kufru a druhé osoby polívající auto.
P.S. jak je náročné vyměnit to těsnění za tím bočním oknem u kombi kompletně?
Tabor

Příspěvek od Tabor »

Mě to teklo dírou na průchodku kabelů pátých dveří. Koupil jsem za 28 Kč novou a je sucho.
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

U te moji to teklo kolem těsnění okna na 5kach.Střikačku sem pod gumu naflákal silikon a je klid
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

me to delalo to,ze v kapse pood hrdlem nadrze byla dira ve vnitrnim podbehu...
Velda

Příspěvek od Velda »

mě teklo levym zadnim světlem. Tekla voda do rezervy a do levyho podběhu kterej diky tomu krasně proreznul až ven :(
Odpovědět