Záhada s vodou v kufru
- Aspire
- Kontaktovat uživatele:
Záhada s vodou v kufru
Ahoj potřebuju poradit, poslední dobou se mi záhadně objevuje vetší množství vody u rezervy v kufru. Páté dveře děravé nesou a v rezervě ty výčka drží a nejeví známky že by voda šla přes ně. Tuhle situaci jsem objevil když jsem otevřel kufr a na gumové podlaze jsem objevil loužičku
tak jsem jí nadzvedl a velké zhrození když pod ní úplně mokro, nějaká ta dřevěná deska KO plíseň a v rezervě voda.
To to vzniká za vlhka a deště ale i v situacích kdy auto stojí.
Neví někdo co to je? Jen doplním že pod tapecen na pátých dveří nemám tu fólii jestli to není třeba tím. Všem díky za rady 
Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Záhada s vodou v kufru
Taky jsem objevil vodu u rezervy, když jsem přezouval...ale ještě jsem nekoumal kudy se tam dostala 
-
Dave - FK
Může to týct kdesi kolem zadního světla, nevim kde, já s tim problém neměl (mě teče jen předem
), ale kamarád takhle přišel po tejdnu k plesnivýmu autu, vyřešil to opatláním světla silikonem (hrozná prasečina). Každopádně někde se to tady řešilo. Téma voda v interiéru nebo tak nějak a tam to někde najdeš.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
100% se to tu už xkrát řešilo... těsněním kolem 5. dveří, kolem zadních světel...
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se odjakživa řešilo tím, že se jeden zavře v autě a kouká, kudy to tam teče, když mu na auto druhej stříká hadicí. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Do jednoho auta mi zatékalo mezi těsněním pátých dveří a karoserií. Nikoli mezi těsněním a pátýma dveřma. Prostě to nahoře zatékalo pod těsnění dole vytékalo. Dělalo to loužičku na gumě.
Do druhého mi zatékalo prasklinou ve tmelu pod černou lištou na spoji střechy a zadního blatníku. Pořád bylo mokro v boční kapse v kufru (u kombíka) a protékalo to pod bočním plastem až pod koberec. Koberec byl na pohled suchý, ale v prolisech podlahy kufru jsem mohl klidně rybařit.
Do druhého mi zatékalo prasklinou ve tmelu pod černou lištou na spoji střechy a zadního blatníku. Pořád bylo mokro v boční kapse v kufru (u kombíka) a protékalo to pod bočním plastem až pod koberec. Koberec byl na pohled suchý, ale v prolisech podlahy kufru jsem mohl klidně rybařit.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
taky zkontroluj anténu
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj klucí tuhle neděli jsem to řešil měl jsem rybníček v rezervě a nevěděl odkud polejval jsem zadni okno se švárou a ja byl v kufru a ejhle furt nic a nakonec kap kap v rohu okna pod gumou po kapkách rovnou na gumu kolem dveří 5 tejch a nakonec se žlábek v ní naplnil a pak přes plast kolem kufru rovnou na koberec a do rezervé kola tam vody jak nas... a plesnivá deska tak jsem koupil gumu starou odřízl a je klid sežraný to není jen už guma nebyla dost gumová
Jedna z hlavních věcí je těsnění kolem zadních světel. Je to molitanový těsnění na nalepení za cca 60korun a je po problému, pokud teče tama. Světla odšroubujete, nalepíte těsnění a světla dáte zpět. Takhle kdysi teklo mě do kapes a následně do spodku k rezervě.
Nyní mi ale teče někudy horem. Jak tady píšete, pokud dojdu za deště, tak mám po otevření dveří loužičku dole na těsnění dveří-to by značilo, že teče někde kolem těsnění a stíká to potom po těsnění dolů a pak na koberec a k rezervě. Ale asi jinak než tam vlézt a nechat sprchovat auto t nejde, že? Co takhle prasklé těsnění, nateče jím do dutiny těsnění a dole ve spoji pak krásně do auta. Ale já toho asi mám víc naráz, protože mám pokapaný pravý místo, kde je u kombíka zadní reproduktor-to už nedokážu odhadnout, kudy tam kape?
Ví někdo, jak zjistit, zda dveře doléhají po celé délce těsnění u dveří? napadlo mě to těsnění něčím popatlat(nějaká vazelína) a po zavření a zvonu otrevření by yblo vidět, kde se obtistla a kde málo nebo vůbec. Zkoušel někdo něco takového?
Díky
Nyní mi ale teče někudy horem. Jak tady píšete, pokud dojdu za deště, tak mám po otevření dveří loužičku dole na těsnění dveří-to by značilo, že teče někde kolem těsnění a stíká to potom po těsnění dolů a pak na koberec a k rezervě. Ale asi jinak než tam vlézt a nechat sprchovat auto t nejde, že? Co takhle prasklé těsnění, nateče jím do dutiny těsnění a dole ve spoji pak krásně do auta. Ale já toho asi mám víc naráz, protože mám pokapaný pravý místo, kde je u kombíka zadní reproduktor-to už nedokážu odhadnout, kudy tam kape?
Ví někdo, jak zjistit, zda dveře doléhají po celé délce těsnění u dveří? napadlo mě to těsnění něčím popatlat(nějaká vazelína) a po zavření a zvonu otrevření by yblo vidět, kde se obtistla a kde málo nebo vůbec. Zkoušel někdo něco takového?
Díky
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
boční okno , spoj střechy pod gumou
Spoj střechy u toho rohu koulem i pod koncem střešní lišty jsem potřel bitumenem i okno zevnitř kolem karoserie a stále je to stejné. Akorát to neteklo hned. Polij jsem to 5litry vody a mokro se tam objevilo až tak za deset minut... Takže tam někde bude zrada a nevím kde. Těsnění kolem dveří i devře byly suché. Odpoledne oddělám komplet plasty a budu muset použít metodu sebe v kufru a druhé osoby polívající auto.
P.S. jak je náročné vyměnit to těsnění za tím bočním oknem u kombi kompletně?
P.S. jak je náročné vyměnit to těsnění za tím bočním oknem u kombi kompletně?
-
Tabor
Mě to teklo dírou na průchodku kabelů pátých dveří. Koupil jsem za 28 Kč novou a je sucho.
-
Basco
- Kontaktovat uživatele:
U te moji to teklo kolem těsnění okna na 5kach.Střikačku sem pod gumu naflákal silikon a je klid
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
me to delalo to,ze v kapse pood hrdlem nadrze byla dira ve vnitrnim podbehu...
mě teklo levym zadnim světlem. Tekla voda do rezervy a do levyho podběhu kterej diky tomu krasně proreznul až ven