Ložisko u vozíku

pokec o všem možném i nemožném
ondrej256 - FK

Ložisko u vozíku

Příspěvek od ondrej256 - FK »

Zdravím, potřeboval bych poradit. Jezdím občas s vozikem a začalo se stupňovat hučení od kol z vozíku, jediné co tam může být špatné je ložisko, nic jiného tam není, tak sem sundal z vozíku kolo a nevím jak to dál rozebrat, vyklepnout mě to nijak nejde, Matka tam taky žádná není. Máte s tím někdo zkušenost? můžete mě nějak poradit? Popřípadě kde můžu objednat nové ložisko, nebo jde to nějak opravit?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Ložisko u vozíku

Příspěvek od 103457 »

Nikdo ti takto neporadí, jelikož vozíků, respektive náprav na vozíky je mraky. Musíš to minimálne nafotit, nejlepší by bylo když napíšeš odkud jsi, třeba najdeš ve svém okolí někoho z nás, kdo ti pomůže.
Ložisko pak koupíš v prodejně s ložisky. ;) Pokud budou mít vícero druhů, kup to kvalitnější, aby vydrželo. Mám stejnej problém, vozík koupenej v baumaxu, po 3 letech ložiska hučí, asi nějaká levná druhovýroba, aby byla prodejní cena co nejnižší. Zatím jsem to ještě nedělal, jelikož není čas.
ondrej256 - FK

Příspěvek od ondrej256 - FK »

Už sem to vyřešil, matka tam uprostřed byla, ale schovaná pod takovou plechovou čepičkou, kterou je třeba nějak vytáhnout. Když se čepička sundá, je vše jasné.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no vono taky se to musí udržovat , což (nebudem si nalhávat) téměř nikdo nedělá ,

většinou jsou tam kuželíkový , dotáhnout momentem 5nm a povolit na nejbliží zajišťovací otvor , přezkoušet vůli , je-li vůle tak dotáhnout na následující zaj otv ,
nikdy nepřetahovat , chvíli to vůli vyřeší ale odejdou ložiska a to tak že velmi , hrozí poškození náby čepu a v tom nejhorším i nehoda
Odpovědět