Má to vůbec cenu?

pokec o všem možném i nemožném

Proč si pořizuji HP,15 kola atd.

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

meda45 - FK

Má to vůbec cenu?

Příspěvek od meda45 - FK »

Tenhle příspěvek berte s nadhledem a humorem:) nemá za úkol něco zpochybňovat, jenom mě zajímá váš názor. Když tady tak procházím fórum tak si přijdu že když nemám HP, 15ctky kola a upravenej motor jako bych ani nejezdil :D opravdu je to takový rozdíl v jízdě oproti sériovýmu provedení a kolům 13"? Jasně, něco jinýho je vzhled ale felda s 50kW stehně nemá ambice trhat asfalt, projíždět zatáčky 130 a předjíždět BMW. Možná se mylím, proto chci znát váš názor. Přikládám anketku:)
keenworth - FK

Re: Má to vůbec cenu?

Příspěvek od keenworth - FK »

Má to cenu, pokud chceš mít z auta masážní křeslo :D
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Jak pro koho,někdo to má rád,já jsem spokojen se sportovními sníženými pružinami a tlumiči bilstein a 14koly s gumami 185/60,je to o hodně lepší než serie a měkčí než hp
Tomyas - FK

Příspěvek od Tomyas - FK »

jak píše kennwort je to tak akorát na problémy se zádama ;) ;)
na internetu je každej závodník ale nesmíš jim věřit všechno :lol: ušetři peníze a pořiď si radši lepší auto třeba octavii, na tu teď přechází hodně členů a jak vydíš nikdo si nestěžuje :) rozhodně to máš lepší než sebevytuněnější feldu
keenworth - FK

přesně tak, přecejen ten komfort je tam pak uplně o něčem jiným... felda je super na vyblbnutí, tam fakt když v ní sedíš, víš co dokáže nebo nedokáže, je to hrozně čitelný auto a nechá si toho hodně líbit...nejlepší nechat si feldu na blbnutí a na to, že se bude v čem hrabat a pak koupit pořádný auto na komfortní cestování
Tomyas - FK

no na vyblbnutí nevym kdyš se podíváš na ty bouračky i tu na klubu tak :lol: :lol: felda je tak možná do města a žádný závody!
řídil sem hodně aut a felda fakt není žádná formule ;) ;)
keenworth - FK

jenže tady nejde o to, že musí mít pod kapotou brutální stádo koní... i přes to si s ní užiješ víc zábavy než s ostatními auty, ve kterých sotva víš, že jedeš :) pokud teda nejezdíš s felicii na seriovým podvozku... pak je to spíš jak plavba na lodi
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Hp aji jo, ale s 15" na 1,3 bez posilovače bych si rozmyslel... bude se ti na místě huř točit volantem, a ztratíš tím výkon, kterej poznáš, sice trochu ale znatelný to u seriové 1,3 je... Volil bych spíš nějaké 14" ...
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No nevím, 15" můžou bejt taky lepší než 13" co se dynamiky týče, všechno je to jen o rozměru pneu. Já rozdíl 155 a 185 šířky na výkonu nepoznám (protože si umím spočítat jak vysoký profil mají mít a nervu tam traktory z fábie), na zatáčkách a brzdách ale sakrmentsky. Větší kola automaticky neznamenají lepší jízdní vlastnosti. Většinou je to jen vzhled a lepší výběr a cena gum

HP je úplně jiný svezení, člověk nemusí jezdit zatáčky krokem aby nevypadl dveřma ven. Dokud jsem je nekoupil, netušil jsem jak velkej to bude rozdíl.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Honza_t : Tak pod tu poslední větu se můžu podepsat :) Co jsem jezdit sérii tak jsem si říkal jak to krásně drží....a co jsem nasadil HP tak už na série nechci, pro ten požitek z jízdy to stojí :)

A jak tu někdo chytrej psal o problémy se zádama ... Nevim kde s tim kde kdo jezdít, ale já za tu dobu co HP jezdim žádný problémy nepozoruju a od ostatních co jezděj HP už nějakou delší dobu taky žádný problémy neslyším.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

Honza_t píše:No nevím, 15" můžou bejt taky lepší než 13" co se dynamiky týče, všechno je to jen o rozměru pneu. Já rozdíl 155 a 185 šířky na výkonu nepoznám
ty jsi upadl na hlavu ? tady nejde o sirku gumy ale taky o hmotnost, klidne i 2-3x vetsi
najdi si neco o neodpruzene hmote nez zacnes placat dalsi blaboly

ja nevim jak ty, ale ja hned poznal rozdil jestli jsem se rozjizdel s plechacema nebo s 15tkama...a 15tky mi moc "dynamicke" neprisly :lol:
OFCE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OFCE »

15ky jsou podle tebe stejné jako 13ky z hlediska dynamiky???? :shock: :shock: :shock:

No promin ale když sem vzal zatáčku na 15kách , byl to ku*evskej rozdíl než tu samou zatáčku na těch 13kách......
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
ondrej256 - FK

Příspěvek od ondrej256 - FK »

Že felda není na žádné závodění je omyl. Když tam dáš HPčka a širší kola tak to auto pak nepoznáš. Auto drží jako přibité i ve 130 v zatáčce. Pokud si vyhraješ taky s motorem (snížení hlavy, ostřejší vačka, chipneš jednotku, převodovka, sport filtr a uděláš výfuk) tak pak můžeš jezdit klidně rally (když opomeneš bezpečnost - 4boďáky a všechny výztuhy). Pak se z toho konečně stane auto. A kdo nevěří ať přijede a svezu ho
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

xmorfeuz : Já neříkám že jsou, ale že můžou být. Jde totiž opravdu o konkrétní sestavu. Nejvíc se projevuje hlavně celkový průměr a ten udává guma, ne disk. Alespoň 13" a 14" rozdíl opravdu žádný není a to můžu odpřísáhnout, protože jsem jel oboje ve stejné šířce gumy (175) a bylo to na chlup stejný a to je i teď, když mám 185ky gumy. Rozdíl v rozjezdech jsem pocítil až když byla guma o 20mm užší a zároveň byl průměr taky o těch 20mm menší na 13" disku oproti 14" a i tak to nebyl žádnej extrém.

xmorfeuz: Četl jse o tom 4 roky, to mi stačilo. To o hmotnosti gumy nemusí být pravda. Hmotnost gumy se hodně liší i ve stejném rozměru vůči jiným značkám nebo dezénům, stejně jako hmotnost disku, takže není problém mít 13" těžší než 15" :salut:
Neodpružená hmota, hm, to ale s dynamikou absolutně nesouvisí (rozjezdy a maximálka). To souvisí s naladěním podvozku na poměr odpružených/neodpružených hmot (a ten má být samozřejmě co největší, ale už si nikdo neuvědomuje že ho sníží odlehčením pevných částí auta).

Smiřte se s tím, že nejde univerzálně říct, že větší kola (disky) jedou míň - všechno to záleží na konkrétním kusu (kolik váží) a na gumách jaký tam jsou (hmotnost -setrvačnost, šířka -valivý odpor /ikdyž to není moc podstatný rozdíl, celkový průměr -páka- v podstatě mění převod). Jsou kola v 15" co váží podstatně míň než 13" z běžných felďáckých typů. A gumy to samý, tam to lítá +-kila jak nic. Pokud se na to pak hodí lehká guma v takovým rozměru, aby byl celkový průměr menší, budou nějaký 13" oproti tomu brzda.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Všechno je to v tom autě,mě to auto pořád baví svým charakterem,a vždycky se teším na další jízdu,máme doma oktu 2 a když se nejede nekam kort daleko tak jedu radeji feldou
Angelo - FK

Příspěvek od Angelo - FK »

Feldu mám rád, ale závoďák to nikdy nebude a bourat bych v ní nechtěl. 130 do zatáčky? Díky, svézt nechci, od takových lidí se držím dál. Přesně takhle jel kolega z práce s 1.3 MPi 50kw. Jela hodně slušně. Nezvládl zatáčku v rychlosti přes 100 km/h a naboural. Motor cca 20 metrů od auta a jeho našli asi až po dvaceti minutách. Vyletěl čelním sklem, neměl pás. Na místě zemřel. Připoutaný spolujezdec zázrakem přežil. Byl to model po faceliftu a byl bez koroze.
ondrej256 - FK

Příspěvek od ondrej256 - FK »

straca píše:Všechno je to v tom autě,mě to auto pořád baví svým charakterem,a vždycky se teším na další jízdu,máme doma oktu 2 a když se nejede nekam kort daleko tak jedu radeji feldou
tak pokud jel v seriovém autě tak ve 100vce do zatáčky to může být fakt o hubu. Když sem ji měl v sérii tak sem zatočil a ono to jelo rovně, gumy pískaly v zatačce pokaždé když sem jel rychleji. Vůbec to nebylo dobré. Když sem ho upravil, tak to bylo něco uplně jiného. V zatačce se auto vůbec nenaklání, gumy vůbec nepískají a už se ani nestává že bych zatočil a auto jelo rovně (nedotáčivost). Je to paráda :thumright:
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Chlapi jestli v normalnim provozu jezdite tak,ze vam hvizdaji gumy,tak by jste meli ubrat nohu z plynu, ne fnukat o tom jaka je felda v serii hujda.
Jinak at nejsem uplne OT. Na HP jezdim teprv par tydnu,neco malo pres 1000km,takze celkem prd. Ale ze je to tvrde a drnca to jsem poznal okamzite. Nejhorsi je zvlnena cesta,to tam hopsam jak sulin,ale jinak si je nemuzu vynachvalit a nekomu kdo ten podvozek zvazuje ho muzu jedine doporucit.
meda45 - FK

Jsem rád, že jste se diskuze zúčastnili. Abych taky přispěl, když už jsem založil tuto diskuzi. Je pravda, že když projedu zatáčku 100 tak felda začíná trochu plavat. Na druhou stranu, nemyslím si, že by to bylo tak hrozný. A lepší přilnavost a jízdní vlastnosti jistě pomáhají k lepší jízdě, na druhou stranu si myslím, že řidič může nabýt falešného pocitu stabilnější jízdy, což vzhledem k nepříliš dobrým výsledkům u feldy co se týče nárazu, není moc dobré. Další věc je čistě ekonomická, investovat nemalé peníze vzhledem k potenciálu a staří felicie není podle mě až tak efektivní. Na druhou stranu chápu, že pro většinu (včetně mě) je felda koníček a tam se na peníze nehledí. Chápu obě skupiny. Já zůstanu u série a 13 kol. Chci feldu jenom udržovat a vzhledem k tomu, že jsem student chci finance investovat účelně tak aby felda nestrádala a ještě dlouho mi fungovala. Protože jinak si nemůžu na feldu stěžovat, levný provoz, velký prostor a i celkem moderní vzhled vzhledem ke stáří.
Angelo - FK

Já osobně na tvrdý podvozek kašlu, protože silnice jsou nic moc a karoserie dostává záhul, protože u Feldy tuhostí neoplývá. A větší kola jsou něco pro dopraváky, protože když chce dát dopravák flastr, jako první jsou kola.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Angelo: Pokud máš v pořádku podvozek byť tvrdý tak to kastly vůbec neuškodí :P
A větší kola ? ... nasadim na auto 15" kola a dopraváci mě můžou ....
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

a13sh píše:Chlapi jestli v normalnim provozu jezdite tak,ze vam hvizdaji gumy,tak by jste meli ubrat nohu z plynu, ne fnukat o tom jaka je felda v serii hujda.
stačí kvalitní gumy a nevyhoupaný starý tlumiče pak i seriová felda sedí dobře
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Angelo - FK

Maty : s karoserií nesouhlasím, ale je mi to jedno, je to vaše auto :)
A když dopravák chce, vždy něco najde a začíná kolama - osobní zkušenost. A lékárnička bylo to poslední, co ho zajímalo. Stavěla mě hlídka na majáky, kontrola v pořádku. O 500 metrů dál dopraváci a dostal jsem flastr. Nic je nezajímalo. Takže je lepší, když auto vypadá nenápadně, není to lapač policajtů.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

A nebo mít všechno v pořádku ;) ... já mam třeba 15" kola v TP zapsaný :P
Angelo - FK

Tak to jo, to si můžou fakt políbit . . . :D
Tomyas - FK

každej chytrej jak rádio jak to tu čtu :lol: :lol: šumacher se může jít zahrabat před váma pání závodníci, akorát jste asi nejely nikdy ničím lepším než felicií ;) ;) taky by se mohl vyjádřit někdo kdo už má jinačí auto a jiní pohled
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Jeeezis ty si kus vola,jestli si tohle myslis. :roll:
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: A já se zase bavím těma závodníkama "v něčem lepším" co tlačej na pilu a v první zatáčce čumí jak půl p*dele z křoví, že nestačej na feldu :mrgreen:
ObrázekObrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

TIW : A to je přesně ten důvod proč mam rád feldu :)
Prcek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prcek1 »

Jo jo, je to tak.
Rovně, umí jet každej blbec jako :pig: , ale o kus dál ho tlačíš před sebou v zatáčkách.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

A co kdyz je to trochu jinak ?

Koupite si nove auto ( perfektne odhlucnene, tiche ) na rovinkach mezi mesty jedete klidne 150 a dokud se nepodivate na tachometr tak o tom ani nevite...
bohuzel pred zatackama predjedete zavodnika ve felicii, ktery to bere jako vyzvu a zacne se vam lepit na zadek...po zatackach si nasadite svych 150 a frcite dal.

Potom zavodnik s felicii na hpckach prijde domu plny adrenalinu jak pred sebou tlacil novy vuz ( ktery musi do zatacek pomalu kdyz je o 500kg tezsi )
prihlasi se na forum a pise svoje dojmy jak na rovinkach umi jezdit kazdy blbec, ale v zatackach se ukaze.

Napadla vas tahle moznost ?
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Pokud člověk tochu umí číst v chování jiných šoférů, tak pozná, jestli si někdo jede svým tempem, nebo "závodí" ;) Jsou i tací, co se nechaj vyprovokovat k vyloženým kýčovinám a to je ti pak jasné, že dospělej pán nejede na vejlet v třílitrovém luxuskáru, ale většinou to jsou právě mladí kluci co si něco dokazujou a předjíždí na plné a do zatáček, kam nevidí, jen aby ti ujeli, nebo tě pro změnu dojel, protože máš nějakou "wotuněnou statou mrdku, která je na ho*no, protože je to socka a škodoFka ještě k tomu", páčto oni maj nejlepšího Forda, nebo nedejbože nějakého žabožrouta ;)
ObrázekObrázek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

a13sh píše:Jeeezis ty si kus vola :roll:
Má pravdu ten chlapec :lol: :thumleft: :lol: :lol: ;)
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

tomyas: a jaky jiny auto mas napr namysli? ja mam treba alfu gtv,motokara,drzi to jak pribyty,svezeni super,ale felda kdyz je dobre udelana tak ma proste svoje kouzlo a strasne rad se s ni kdykoliv svezu,kdyz je na HPckach a ma neco s motorem.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

tiw: zapomel si na oktavkare s tdy a fabie v rsu, prasaty a golfy
meda45 - FK

Nejhorší je, když se člověk ráčí předjíždět někoho z výše zmíněných aut. Většina majitelů pak jaksi neunese tíhu okamžiku, kdy jsou předjížděny "pouhou" felicíí. A začnou jak ty největší deb**** zrychlovat a myslet si, kdoví jak nejsou pány silnice. V tu chvíli by člověk pár koníků navrh potřeboval.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

meda45 píše: A začnou jak ty největší deb**** zrychlovat a myslet si, kdoví jak nejsou pány silnice. V tu chvíli by člověk pár koníků navrh potřeboval.
jo to se mi taky občas stane :oops: pak jim hážu myšáka ať se poserou :mrgreen:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

meda45 píše:Nejhorší je, když se člověk ráčí předjíždět někoho z výše zmíněných aut. Většina majitelů pak jaksi neunese tíhu okamžiku, kdy jsou předjížděny "pouhou" felicíí. A začnou jak ty největší deb**** zrychlovat a myslet si, kdoví jak nejsou pány silnice. V tu chvíli by člověk pár koníků navrh potřeboval.
V takovou chvíli se vždy začnu za volentem strašně smát a na předjíždějícího ukazuji palec nahoru :thumleft:
Koně ve feldě zatím nijak nepotřebuju, když si budu chtít honit ego nad jinými auty tak si zapnu klimu a a užívám si v klidu chládeček :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
keenworth - FK

To si teda vytáhneš ego, když klimu má dneska 90% aut :lol:
favo

Příspěvek od favo »

Ty koně navíc pod kapotou jsem řešil tak dlouho, až jsem to na nějaký čas vyřešil. Už mi zbývá dořešit jen tu klimu :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Strach, koně a chládeček, to já nikdy neměl :D :D :D
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

keenworth: No závodníci co mě předjíždějí ji mají opravdu minimálně...neberu silnici jako závodní dráhu :lol: Rád se svezu, ale nejsem blázen a když si můžu ve vedru vybrat mezi pár koněma na výkonu a klimou tak beru klimu :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Odpovědět