Bez rezervy?

Sholi - FK

Bez rezervy?

Příspěvek od Sholi - FK »

Zdravím,

nechal jsem si do feldy namontovat LPG, nádrž mám samozřejmě místo rezervního kola. Co jsem tak vyčetl, tak počínaje favoritem, lze jezdit bez rezervy, pokud mám sadu na opravu kola... doufám, že je to tedy pravda. Nedoporučili by jste mi nějakou cenově přijatelnou sadu na opravu pneumatik? Díky ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Bez rezervy?

Příspěvek od Honza_t »

Bez rezervy se dá jezdit i v případě, že máš sprej co ti kolo zalepí a dofoukne (to vlastně není tak úplně oprava). Jezdím už druhý rok bez rezervy ;)
U vozů škoda je to povoleno, u HB se to nedoporučuje (ale ani nezakazuje), kombi bez problému.

http://www.ahprofi.cz/sprej-nouzova-oprava-pneu
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A jak to je s heverem a klíčem na šrouby kol? Ty musíš vozit dál? :scratch:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Myslím, že pokud nemáš rezervu, nemá cenu mít ani hever a klíč.
Služební BMW nemá rezervu, lepení, klíč na kola, hever, zkrátka nic. Ani nářadí, žárovky, jen náhradní pojistky, 2 trojúhelník a 5x reflexní vestu.
Ale má v TP napsáno, že musí mít spešl pneu samozalepovací. Nedávno jsme to přezouvali na letní a jedna pneu u nás stála přes 7 tisíc, tak jsme je objednali v Německu, tam vyšli za polovic.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

No žárovky mít podle předpisů určitě musí, i když třeba nejdou bez servisního zásahu vyměnit. Takže podobné to bude i s tím heverem a klíčem. :mrgreen:

Obrázek

Nemá to BMW i automatickou kontrolu tlaku v pneumatikách?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

K čemu žárovky, když si je stejně nevyměníš?? Jak píšu, nemá to zhola nic co se výbavy týče, jinak je to luxusní auto v plné palbě a bílé kůži. :o
Obrázek Obrázek
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

V Dójčlandu asi nemusí, u nás jo. :mrgreen:

http://www.klubgenerali.cz/clanky/auto- ... nne-vybave
Přestože u řady současných vozidel není v silách řidiče vyměnit si na silnici žárovku a u některých nejmodernějších osvětlovacích systémů má řidič dokonce povinnost jet na výměnu do servisu, zůstala ve vyhlášce povinnost mít žárovky ve vozidle. Vysvětlením prý je situace, kdy by odborník, nebo asistenční služba při příjezdu k vozidlu pro avizovanou výměnu žárovky nemuseli mít potřebný díl právě u sebe.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Podle všeho to vypadá, že závaží v podobě heveru a klíče musíme vozit i bez rezervy. Já to nevozim, nebudu nikomu dělat debila
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ono jde spis o to ze kdyz ti to nekde nebo o neco prorizne /proriznes tak je ti lepici sada vis na co.....
A navic potrebujes pumpicku nebo kompresor na nafouknuti ...
Ideal je sehnat si maly dojezdovy kolo a je po problemech. Nezabira tolik mista a jde stim hrave dojet.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Pokud koupíš opravnej sprej, tak pumpičku/kompresor nepotřebuješ, on to sám i nafoukne. Ale velký díry to neopraví kdyby ses na hlavu stavěl...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Problém s rezervou jsem pořešil dojezdovým kolem 14". Kolo jsem umístil nastojato na levou stranu kufru. Musel jsem pod kolem proříznou otvor v desce pod kobercem, aby se mi nezvedalo platu. Kolo jsem upevnil dlouhou gumou na střešní zahrádky. Kromě rezervy vozím i opravnou sadu s opravnými knoty a nožní pumpu.
1,6 sportline 1999
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

náhoda je debil, vyndat rezevru, na 100% píchnu někde v horách 80 km od civilizace :D sry za ot
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Já kdysi ještě na škůdce pích kolo při cestě do práce a taxem tam dal rezervu, když jsem jel z práce, taxem se stavil s kámošem v báru (já si dal kafe :D) a když jsem odtamtud odjížděl, měl jsem prázdné další kolo a samozřejmně na opačné straně, než je řidič a ve ventilku syky, byli jsme na sídlišti, kde bydlel známý, taxme se zkoušeli dozvonit a dovolat, ale nebyl dostupný, naštěstí jsme cestou potkali na parkovišti škodovku jiného "známého", taxme z hromady stavební sutě, co tam byla vytáhli kus drátu, odemkli si drátem tu škůdku a pujčili si rezervu, tu jsme hodili na moji škůdku, vypuštěné kolo jsme dojeli nafoukat na pumpu a vypujčenou rezervu jsme pěkně posadili onomu "známému" na sedadlo řidiče a škůdku jsme zase pěkně zamkli 8-) Samozřejmně kolem nás asi 2x projela hlídka policie, takže to bylo napínavé, jak staré gatě, ale celá pointa byla v tom, že jsem se z několika zaručených zdrojů dozvěděl, že onen "známý" byl výlupek z naší vesnice a ještě ten večer se chlubil, že mi vypustil kolo, když pak přišel ke svému autu a našel rezervu hačající za volantem, tak první co udělal, bylo to, že seřval svou nebohou družku, že co mu to jako vyváděla s autem a rezervou :lol:
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

v pátek jsem byl v český lípě a jak jsem šel po parkovišti tak koukám co to tam jeden forman vleče pod sebou ,
v pravým zadním rohu měl zespoda přidělaný kolo pro nouzový dojetí
( jak jsem teď koupil kombíka tak jsem koukal že , v rámci úspor automobilky má pěkně debilně rezervu
nejradši bych ten plech vyříz a otočil )
Odpovědět