Ahoj, mám trochu problém. Klakson mi začal troubit kdy se mu zachce. nemusím asi říkat že je to dost nepříjemný. mám 4 ramenný volant. původně tam byl dvouramenný. volanty jsem vyměnil asi před třemi lety a do teď to bylo bez problémů.
včera jsem to měl rozebraný a pootočil jsem kroužkem pod volantem, ale nepomohlo to. asi se někde ve volantu někdy ty dráty dotýkají, ale když jsem na to koukal včera tak to nevypadalo.
nemáte nápad čím by to mohlo být? někde něco zaizolovat, aby se dráty nedotýkaly?
klakson troubí jak se mu chce
-
robin1 - FK
Re: klakson troubí jak se mu chce
Z klaksónu ide hnedý kábel priamo do volantu. Vo volante sa ten hnedý prepája s červeným, ktorý ide priamo do tlačítka klaksónu. Stlačením tlačítka sa hnedý (červený) kábel uzemní a klaksón začne húkať. Ty tam máš ten problém, že sa to uzemňuje aj bez tvojho pričinenia.
Vo volante odpoj hnedý kábel od červeného. Koniec hnedého preventívne zaizoluj, aby nebola možnosť, že sa niekde oprie o kostru. Takto s tým chvíľu jazdi. Ak to ďalej bude samovoľne trúbiť, znamená to, že chyba nie je v tlačítku, ale že sa to ukostruje niekde po ceste toho hnedého kábla (pravdepodobne porušená jeho izolácia).
Vo volante odpoj hnedý kábel od červeného. Koniec hnedého preventívne zaizoluj, aby nebola možnosť, že sa niekde oprie o kostru. Takto s tým chvíľu jazdi. Ak to ďalej bude samovoľne trúbiť, znamená to, že chyba nie je v tlačítku, ale že sa to ukostruje niekde po ceste toho hnedého kábla (pravdepodobne porušená jeho izolácia).