ked idem startovat zohriaty motor tak potocim k sebe otocim klucom,nažhavy,otocim naspat potenciometer a startujem.
navod na vyriesenie problemovych teplych startov
-
schympanze - FK
navod na vyriesenie problemovych teplych startov
http://pokec.azet.sk/zivotjematrix/foto ... d638385522 tak som sa dal do toho a spravil par fotiek aby mali inspiraciu aj dalsi co maju problem s teplym startom.postup je napisany tu http://felicia-diesel.ic.cz/?p=48 takže nebudem vypisovat ako sa to ma zapajat.na fotkach je vidno ako som to vyriesil.vyvrtal som dierku na kabel cez karoseriu vedla spojkoveho lanka.tak vam vinde kabel nad spojkovim pedalom a tam si ho už umiestnite kde budete chciet.ja som ho potiahol pod kryt volantovej tyče kde som umiestnil potenciometer.nezohnal som sice 100 ale 200 ohmovy ale to nevadi.potenciometer sa zapaja na strednu a jednu z krajnych nožičiek.podla toho kde chcete mat max ohmov a 0 ohmov. ale to nieje az tak dolezite. bude len rozdiel ci budete tocit k sebe alebo od seba tym potenciometrom.
ked idem startovat zohriaty motor tak potocim k sebe otocim klucom,nažhavy,otocim naspat potenciometer a startujem.
-
radekha
Re: navod na vyriesenie problemovych teplych startov
Také prodám jeden návod na aitomatiku bez tahání kabelů a vypínače či potenciometru do kabiny. Zvládne to každý do hodiny a náklady jsou cca 70 kč. Co je potřeba:
Jeden odpor 100om ,rozpinaci relatko a cca 2m drátů. Priccip je jednoduchý. Odpor se naletuje na rozstrizeny kabel od čidla teploty a ktomu se na oba konce odporu napaji i kabely které se nápoji na relatko. Ovládání relatka je: 12+ z 15na spinacce nebo ve svazku mim výbavy a 12- se napojí na čidlo tlaku oleje(tam je 12- jen když motor stojí). Funguje to následovně: když motor stoji a sepnete klíček tak se těle rozpoji a jednotka dostane údaj o teplotě upravený odporem. V momentě kdy nastartujete tak se relatko vypne a tím propojí a vyřadí odpor a jednotka dostává správný údaj o teplotě.
Jeden odpor 100om ,rozpinaci relatko a cca 2m drátů. Priccip je jednoduchý. Odpor se naletuje na rozstrizeny kabel od čidla teploty a ktomu se na oba konce odporu napaji i kabely které se nápoji na relatko. Ovládání relatka je: 12+ z 15na spinacce nebo ve svazku mim výbavy a 12- se napojí na čidlo tlaku oleje(tam je 12- jen když motor stojí). Funguje to následovně: když motor stoji a sepnete klíček tak se těle rozpoji a jednotka dostane údaj o teplotě upravený odporem. V momentě kdy nastartujete tak se relatko vypne a tím propojí a vyřadí odpor a jednotka dostává správný údaj o teplotě.
-
nebulus - FK
Ja som zapojil natvrdo 80ohmovy odpor na červený drôtik čidla, žhavý to tak pod 80°C. 
-
schympanze - FK
no pokial jazdis dlhe trasy tak v pohode