FELICIA 1,3MPI nesvieti kontrolka dobijania bateria vybita
-
jopo166 - FK
FELICIA 1,3MPI nesvieti kontrolka dobijania bateria vybita
Dnes som musel dať svoju feliciu 1,3 MPI odtiahnuť vymenil som pred tiždnom bateriu za čisto novu no bateria sa mi počas jazdy uplne vybila kontrolka dobijania nezasvietila pretpokladam že odišiel alternator.Kontrolka dobijania mi však nezasvieti ani ked pretočim klučikom.Je tam alternator magneton 14v,70A TYP 443113516661.Do aut sa nerozumiem preto chcem počuť nazor autoelektrikarou že čim to asi presnejšie bude.Ak motor potlačim naštartuje ale po asi 3 minutach skape zrejme sa vybije baterka uplne.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: FELICIA 1,3MPI nesvieti kontrolka dobijania bateria vyb
úplně první problém je v řidiči , ten si má zkontrolovat jestli se mu před startem rozsvítí kontrolky a po startu zhasnou ,
kontrolka dobíjení funguje tak že :
přede startem se rozsvítí a po startu zhasne - vše je v pořádku
po startu nezhasne nebo se při jízdě rozsvítí - závada
před startem nesvítí - závada
kontrolka dobíjení funguje tak že :
přede startem se rozsvítí a po startu zhasne - vše je v pořádku
po startu nezhasne nebo se při jízdě rozsvítí - závada
před startem nesvítí - závada
-
jopo166 - FK
ak je kontrolka zhoreta može pre nu nedobijať autobateriu?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
může , výrobce na to upozorňuje , ale ještě jsem se s tím nesetkal , vždy byl problém jinde
-
nebulus - FK
Tipujem regulátor altíku.
-
jopo166 - FK
ešte sa vas spitam chlapi kolko vydrži altik vo felicii mam najazdene 60000km na tom altiku otazku davam preto že ked by uš bol na konci života možno by so ho vymenil bud za repas alebo novy
-
jopo166 - FK
no tak kontrolku som otestoval opretim zeleneho vodiča na alternatore o kostru a kontrolka je funkčna skusim vymeniť ten regulator ako sa rozozna česky od činskeho regulatora?a ako sa meraju uhliky ich dlžka ja som meral od umelej hmoty po koniec uhlika a mal 8mm obe su rovnako opotrebene a na zbernich kružkoch po stranach su vystupky či to tak ma byť neviem.
originál: http://www.cc-autodily.cz/drzak-uhliku-s-regul
v naprostý většině krámů ti dají ten čínskej, když si neřekneš o originální. Naši prodejci totiž levný šmejdy překřtili na standart a pokud chceš kvalitu, tak na tebe koukaj divně, tvrdí že se nic jinýho nedělá, případně pak změněj na to, že oni nic jinýho nemaj.
v naprostý většině krámů ti dají ten čínskej, když si neřekneš o originální. Naši prodejci totiž levný šmejdy překřtili na standart a pokud chceš kvalitu, tak na tebe koukaj divně, tvrdí že se nic jinýho nedělá, případně pak změněj na to, že oni nic jinýho nemaj.
-
jopo166 - FK
po vymene regulatora HUCO je to opeť funkčne drži mi to pri svetlach na 14v
-
Tatos
Já mám tento problém, kontrolka zhasíná už na volnoběh, to se mi zdá v pořádku ale při jízdě mi problikává komplet osvětlení, rádio atd, a zřejmě se i nedobíjí baterie, když odpojím altík na baterii nic neproblikává, děkuji za radu jestli sae s tím někdo setkal. Ukostření na motoru i karoserii jsem čistil.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
alternátor , sběrací kroužky , uhlíky , nadměrná vůle ložisek