využití trumpetek
-
G30RG3 - FK
využití trumpetek
Nedávno sem vymontoval trumpetky zvuk je možná o trochu lepší ale výkon se mi zdá pořád stejný nemám zaslepené erg (protože pokud by nebylo potřeba tak by ho tam nedávali) a napadlo mě že by se ty trumpetky dali znovu použít uříznout vršek a dát na ně trubku (něco jako svody) aby se vzduch zbytečně nemotal v té plastové krabici a šel rovnou do motoru. Má to smysl nebo to zhorší proudění vzduchu do motoru?
Re: využití trumpetek
pokud vim, tak egr se na motory dává jen z důvodů nižších emisí a výkon vždy sníží. Příklad- někteří výrobci náklaďáků mají na výběr shodné motory s rozdílným řešením emisí- ten levnější má pouze EGR a nižší euro, verze se vstřikováním močoviny má vyšší euro, nemá egr a stejný motor poskytuje vyšší výkon. Co se týče trumpetek tak nevim, ty jsem nikdy neviděl a ani nevim co to je.
-
G30RG3 - FK
slyšel sem že erg je tam aby je líp prohřála hlava motoru (z toho usuzuje že sníží spotřebu protože se motor dřív zahřeje na provozní teplotu)
nemyslim si, my jsme se učili, že je tam kvůli snížením emisí. Navíc kdyby to bylo jen kvůli rychlejšímu ohřátí, tak bude egr v "akci" jen při studenym motoru. A to neni. Navíc se "starý nafťáky" ohřívají rychle a nemyslim si, že by potřebovaly takovýhle udělátka.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
O EGR jsme se taky učili - je to ekohovadina, která jen snižuje výkon.
A na ty hlášky "kdyby to bylo dobře jinak, tak to tak udělají ve výrobě" pozor. Už na to začínám být přímo alergickej. To se totiž týká máločeho. Většina věcí na autě je podřízena dvěma věcem
1. jednoduchost výroby (cena), čili vše co nejvíc ošulit. Platí pravidlo 1kč na autě = 1 000 000kč na 1 000 000 aut.
2. ekologický normy
A na ty hlášky "kdyby to bylo dobře jinak, tak to tak udělají ve výrobě" pozor. Už na to začínám být přímo alergickej. To se totiž týká máločeho. Většina věcí na autě je podřízena dvěma věcem
-
nebulus - FK
Tie trumpety žiaden výkon nejako neoplivňujú, iba ak by boli zanesené. Ale pre lepší pocit som ich pri čistení sania vyhodil
EGR som odstavil už dávno.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Trumpetky
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trumpetky
Pokud budeš dodržovat zásady BOZP, nasazeny brýle a šnorchl, nosit rukavice a mít navlečený kondom tak určitě ....mathers322 píše:Teď jsem si tady četl v nějaké diskuzi že vyndáním trumpetek u feldy 1,9 ničemu neuškodím a zvýší se výkon.
Plánuju je taky vyndat, co se může stát? je to bezpečné?
-
manchman - FK
Trumpetky jsem taky vyndal a žádný rozdíl jsem nepostřehl. Zvukový projev byl pořád stejný, dokonce to ani netrhalo asfalt, jak jsem myslel
.
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Trpělivost hombre ...