Přehřívání na dálnici

Simos 2P
135M, 136M
FoxVK - FK

Přehřívání na dálnici

Příspěvek od FoxVK - FK »

Zdravíčko,
poslední dobou se mi felda začala nějak péct(1,3MPI 97), venku bylo 23°C jel jsem 130 po dálnici a teplota motoru mi pomalu rostla až nad 110°C Tak jsem si pořádně zatopil a schladil jsem to tak na cca 100 a potom ještě jednou abych nebyl v červeném.... To asi není zrovna normální co ? Pokud v autě nejedu sám nebo ho mám trochu víc naložené a na trase je nějaké stoupání i když třeba mírné tak mám 110 stupňů na teploměru pořád. že by ucpaný chladíč ?
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehřívání na dálnici

Příspěvek od Baldusek »

První bych zkontroloval jestli to není zaseknutý termostat. Pokud se neotevře naplno tak tam není dostatečný průtok aby to uchladilo. Může se stát že zůstává otevřený třeba jen na půl, při běžné jízdě se pak motor neohřeje pořádně a při zátěži se zase přehřívá. Pokud to nebude tohle tak bych teprve hledal chybu v chladiči.
FoxVK - FK

čoveče asi máš pravdu. Vážně bude asi polootevřený na trvalo. Až se mi stím segra vrátí a vychladne to tak to zkusím nastartovat a sáhnout na hadice jestli to pouští vodu do chladiče hned po nastartování.
Je něco na co si dát pozor při výměně termostatu ?
Vasek

Příspěvek od Vasek »

jestli to nebude ten termostat, tak to pravděpodobně bude chladič. Za ty léta se může klidně zanést.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
FoxVK - FK

no když jedu z kopce tak se to zase přechlazuje - to by ucpaný chladič neudělal. Nebo spíš funkční termostat nedovolil.
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Tak pokud se to při zátěži přehřívá a bez zátěže je to zase podchlazené tak moc možností není. Takže bych opravdu první zkontroloval jestli termostat funguje jak má.
FoxVK - FK

Nefunguje :( Nastartoval jsem studený motor a jak ta hadice co je za motorem, tak hadice z termostatu do chladiče se zahřívaly úplně stejně. Je nějaká šance že ten termostat nějak rozchodím? Nebo mám rovnou objednat nový?
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Být na tvém místě tak objednám nový a nejlíp origo. Ale o termostatu je tady toho už napsaného hromada tak stačí pohledat a rozhodnout se podle sebe.
FoxVK - FK

Jojo všimnul jsem si
Díky za rady :) mám teď jakous takous jistotu že do toho nebudu vrtat zbytečně
nowys89

Příspěvek od nowys89 »

čus já mám MPI 1.3 ted v létě co jso u parna se mi auto přehřívá také skoro na 110 stupnů vyndal jsem tedy termostat a je to stále stejné pak jsem měnil těsnění pod hlavou a furt to samé vodní pumpa jede i za studena takže voda koluje nevím kde je závada poradtě někdo.
FoxVK - FK

Tak termostat vyměněný. Ten původní se vevnitř rozpadl. Dodělával jsem to při baterce tak to pořádně vyzkouším až zítra. Akorát mně trošku děsí že mi zbyly tak dvě decky fridexu, když jsem ho tam doléval zpátky :D. Ale tak někde jsem tu četl že by se měl motor odvzdušnít sám provozem tak to snad bude v pohodě.
nowys89 píše:čus já mám MPI 1.3 ted v létě co jso u parna se mi auto přehřívá také skoro na 110 stupnů vyndal jsem tedy termostat a je to stále stejné pak jsem měnil těsnění pod hlavou a furt to samé vodní pumpa jede i za studena takže voda koluje nevím kde je závada poradtě někdo.
Že by chladič ucpaný zevnitř nebo z venku (mouchy) ? Saharu to na těch 110°C zapíná ?
Odpovědět