4 ram. volant místo 2 ram - stále houká (zapojení klaksonu)

vybavení a úpravy interiéru atd.
buly - FK

4 ram. volant místo 2 ram - stále houká (zapojení klaksonu)

Příspěvek od buly - FK »

Zdravím, snad to tu ještě nebylo nebo jsem nenašel. Pořídil jsem si 4 rammený volant na feldu (bez airbagu), montáž v pohodě ale se zapojením klaksonu si nevím rady: od dvou tlačítek vedou 2 draty a nakonci je svorka to je jasný, potom z volantu (blízko tyče) vede černý ušmiknutý drátek (bez svorky) dal jsem teda volant na auto utahnul srouby a chtel zapojit baterku ale co jsem se dotknul pri zapojovani druheho kabelu baterky tak jsem malem ohluchnul - klakson. Chtěl bych tedy vědět jak je to se zapojením, ještě jsem koukal že pod matkou volantové tyče je takový plíšek kterej tlačí na pružinku s červeným ťuplíkem. Budu rád za každou pomoc díky.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: 4 ram. volant místo 2 ram - stále houká (zapojení klakso

Příspěvek od 103457 »

Dej foto kam si to zapojil klakson spíná kostra, tudíž si to někde trvale uzemnil. Mě se stalo, že jsem drát ke klaksonu přimáčkl sponou, co drží volantovou tyč pod palubkou a taky to furt troubilo.
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Foto dodám právě že jsem klakson NIKAM nezapojil chtěl jsem nejdřív přimontovat volant zapojit baterku a pak si s tim pohrát ale jakmile jsem upevnil volant matkou a zapnul baterii tak to troubí (takže baterie je teď odpojená)
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Obrázek

edit: omlouvám se, nepozornost snad už v pořádku
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 17. zář 2012 16:24:06, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Aha, takže zapojené není nic a přece to troubí. :lol:
Dole pod volantem je kolík na kterej dosedá ten černek kroužek, co je vespodu volantu. K tomu kolíku musí bát přivedenej černej drát. Ten drát je ke kolíku připevněnej konektorem a pravděpodobně ti ten konektor vypadnul a dotýká se nškde volantový tyče - kostry. Možná jen vypadnul a nevědomky jsi ho napojil na kostřící bod pod volantem.
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

posílám jak je to zapojený, snad dobře nikde nic vypadlý nebylo, neni to třeba někde ve volantu v tom kroužku že vysílá že má troubit? Nebo na jakym principu to funguje aby to zatroubilo?

Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty dva hnědý dráty se nikde nesmí spojit, není vidět, jak to máš dál.
Do klaksonu jde stálých +12V a spínaná je kostra. Respektive má být spínaná přes volant, ale tobě se to někde přikostřilo samo. :(
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Ale ten dvouramennej co tam byl tak fungoval normálně, dole jsem nic nedělal, fakt mě nenapadá než ze by to mohlo být v tom kroužku, ještě napíšu že pokud tam volant není (4 ramennej) tak nic nehouká ale když ho nasadím tzn. že ten kovovej kroužek se dotýká kovovýho čaplíku tak to houká. Mimochodem jak mají být spojeny ty černý drátky ve volantu? mají být dohromady? tzn že tam chybí ta zasouvací svorka?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Už to asi vidím, ten drátek co ti vylézá z volantu se nesmí dotýkat kovové-hliníkové části volantu, Ten musí být spojen s konektorem od tlačítek.
Obrázek
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

zejtra se o to pokusím, ale už jsem to zkoušel spojit k sobě (dal jsem na ten holej dratek svorku) nicméně jsem koukal že ten cernej dratek ma prasklou bužírku (dole) tak se to možná dotýkalo toho kovu
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

tak jsem po zkoušení různých kombinací (včetně spojení černých drátů) došel k tomu že pokud je odpojené ukostření pod volantem, tak to netroubí, zkoušel jsem i nasadit jakoby samotný kroužek z volantu, a po dotyku cupliku s kovovou kruznicovou drahou na krouzku uvolantu se nic nestalo ale jakmile ten zub co vypina blinkry zatlacil na plíšek který vede z ukostření směrem k volantové tyči tak to řve. Co vy nato odpojit ukostření a nebo trošku takrátit ten plastovej zub na vypínání blinkru
buly - FK

Příspěvek od buly - FK »

Ták konečně.... v čem byl zakopanej pes: černej drátek kterej vede z kroužku má hnedka na začátku (co nejblíže ke kroukžu) kovovou objímku, ta se pravděpodobně dotýkala kovové části volantu > následně proud šel i přes volantovou tyč.Takže jsem to omotal černou elektrikářskou páskou (doufám že se to nerozmotá :lol: ) a vše funguje jaká má, problém vyřešen :)
Odpovědět