jak poznám výměnu motoru ?
jak poznám výměnu motoru ?
Teď projížďím starý velký TP, který mám jen vyfocený, protože už jsem dostal nový a je tu dole poznámka výmaz v.č. motoru dle EK STK tak se chci zeptat jestli to souvisí s jiným motorem ?? už od března co jsem to auto koupil se pořád divím co je to auto zač, dle tacho tam je teď nějakých 199000 což se mi zdá skoro nic aby se měnil motor. Dávám sem fotku TP a ještě jsem si všimnul proč 1.6ky maji v TP jen max. rychlost 160 ? i 1.3 tam maji 162. díky

Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: jak poznám výměnu motoru ?
Výmaz motoru se často dělá, když někdo mění motor. Číslo motoru se už neeviduje, stačí když se shoduje typ motoru.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
takže když se podívám na motor v autě a číslo tak už bych měl poznat jestli je měněný nebo ne že ? v tp je to sice škrtlé, ale jde to přečíst normálně, mám pořád pocit, že jsem koupil nějakou totálku bouranou na předek
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a taky spusta lidí , v době kdy schválili motor jako výměnný díl který se nebude evidovat , šla na úřad a nechali ho vymáznout , popř u nás ho úředníci vymáznou při jakékoli změně v tp
v tomhle "novým" techničáku nejni kolonka na číslo motoruSkury píše:Výmaz motoru se často dělá, když někdo mění motor. Číslo motoru se už neeviduje, stačí když se shoduje typ motoru.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sadra: Vím, že v novém TP není číslo. Proto píšu, že se číslo motoru už neeviduje. 
Hanis: Pravděpodobně ho měněnej budeš mít, nicméně teď už je to asi stejnak jedno. Nebo chceš auto vrátit? To se ti stejně nepodaří, protože v standardní kupní smlouvě je, že kupující byl se vším seznámen a čágo belo.
Hanis: Pravděpodobně ho měněnej budeš mít, nicméně teď už je to asi stejnak jedno. Nebo chceš auto vrátit? To se ti stejně nepodaří, protože v standardní kupní smlouvě je, že kupující byl se vším seznámen a čágo belo.
vracet už to nemá cenu mám to auto už přes půl roku, spíš uvažuju co s ni dál jestli si ho nechat nebo prodat, taky je zajímavé, že třeba kulové čepy na ramenech jsou ještě původní nýtované a ten spodní plech co je pod motorem vůbec nepasuje, je toho víc, ale to už je zase mimo téma
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je možný, že měnil třeba celou přední nápravu včetně motoru. Já to na svým pickupu řešil stejně. Je s tím míň práce. Případně jestli to bylo bouraný na čumák, tak se mrkni na svařovací body. Napojení blatníku a příčky, na šavle a podobně...
Ber to tak, že je to auto 15let starý a za pár šupů, tak se dá docela čekat, že s tím je něco dělaný. Já třeba poznal až při rozebírání, že moje auto bylo bouraný na levou stranu, nosník byl jen vyklepán a zakrytován origo plastovými díly, které vše zakryly....
Ber to tak, že je to auto 15let starý a za pár šupů, tak se dá docela čekat, že s tím je něco dělaný. Já třeba poznal až při rozebírání, že moje auto bylo bouraný na levou stranu, nosník byl jen vyklepán a zakrytován origo plastovými díly, které vše zakryly....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Číslo v dokladech je čitelné, tak se jednoduše podívej na číslo motoru a víš hned, jestli je to původní, nebo měněný motor. Nevím v čem je problém.
Nakonec budeš rád, když je alespoň číslo kastle stejné a původní. Víš jak je to tady v čechách s ojetinama.
Nakonec budeš rád, když je alespoň číslo kastle stejné a původní. Víš jak je to tady v čechách s ojetinama.