Čerstvý řidičák - felda
-
Fariel - FK
Čerstvý řidičák - felda
Zdravím všechny lidi na tomhle fóru, dneska jsem se zaregistroval a hodně věcí mě tu mile překvapilo
. A teď k věci : minulý týden jsem absolvoval poslední jízdu v autoškole, teď už jen čekám (snad nebudu čekat moc dlouho) na závěrečný testy,jízdu, údržbu.. Mám v plánu si koupit feldu jelikož je mi to prostě auto sympatický, samozřejmě cenově, ale taky tím že je prostě jednoduchý hehe. Takže moje otázka : Když dojde na samotný kupování auta ať už v bazaru nebo od někoho... co všechno, jak a kde a do kdy se musí zajistit, přihlásit zaplatit a zaregistrovat. - případně pokud máte typy u koho atd. díky vám moc za radu
)
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čerstvý řidičák - felda
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Fariel - FK
Díky tohle já jsem si pročetl, ale nejde mi ani tak o to co si mám ohlídat na autě, jako spíš o papírování potom.. jaký poplatky musím hned na místě zaplatit, co až potom atd. Ale i tak díky za odpověď.
-
Fariel - FK
No já jsem právě doufal že se najde nějaká dobrá duše, co ten moment obětuje a nějaký info mi poskytne..
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Záleží jak se domluvíš s prodávajícím...
Sepíšete kupní smlouvu (vzory jsou na netu), dostaneš malý TP + pravděpodobně i zelenou kartu, ale to si stejně nejlépe ještě ten den sjednáš novou pojistku na tvé jméno. On auto dojde odhlásit na svůj dopravní inspektorát, pak ti předá velký TP. Dojedeš na STK, uděláš evidenční kontrolu (cca. 200Kč) Pak si dojdeš s SPZkama, malým a velkým TP,s novou pojistkou a papírem z evidečky na tvůj DI a tam auto přihlásíš. Poplatek myslim 800Kč, dostaneš nový malý TP, nové SPZky (pokud kupující a prodávajcí nejsou ze stejného kraje) a máš hotovo.
Sepíšete kupní smlouvu (vzory jsou na netu), dostaneš malý TP + pravděpodobně i zelenou kartu, ale to si stejně nejlépe ještě ten den sjednáš novou pojistku na tvé jméno. On auto dojde odhlásit na svůj dopravní inspektorát, pak ti předá velký TP. Dojedeš na STK, uděláš evidenční kontrolu (cca. 200Kč) Pak si dojdeš s SPZkama, malým a velkým TP,s novou pojistkou a papírem z evidečky na tvůj DI a tam auto přihlásíš. Poplatek myslim 800Kč, dostaneš nový malý TP, nové SPZky (pokud kupující a prodávajcí nejsou ze stejného kraje) a máš hotovo.
-
Fariel - FK
Děkuju moc to je presně to co jsem potřeboval vědět
!
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
plus na inspektoratu zaplatis ekodan,pokud uz nebyla zaplacena drive
-
Fariel - FK
takže cca kolik dám tak za tohle všechno papírování?
vím že eko je 5k za euro 1 a 3k za euro 2
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
eko podle toho kolik se na to dane auto vztahuje + 800 prihlaseni + cca 200 evidencka + pojistka
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o feldu, tak 3000.
Aleši, díky za tu poznámku, na ekodaň jsem úplně zapomněl...
Aleši, díky za tu poznámku, na ekodaň jsem úplně zapomněl...
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Záleží kolik budeš platit povinné ručení,to si zjisti na internetu,je všude plno kalkulaček,třeba tady http://www.srovnavac.cz/povinne-ruceni-porovnani/
Evidenčka je 200Kč,přepis 800Kč,eko 3000Kč
Evidenčka je 200Kč,přepis 800Kč,eko 3000Kč
Naposledy upravil(a) RockSolid dne čtv 22. lis 2012 13:07:46, celkem upraveno 1 x.
-
Fariel - FK
Díky moc teď jsem koukal na ten srocvnávač a vyskočilo mi to asi takhle :
Kooperativa- NAMÍRU 35/35 mil. Kč 3973 Kč
ČP Standard 50/50 mil. Kč 4821 Kč
Kooperativa- NA100PRO 35/35 mil. Kč 5173 Kč
ČPP SporoPOV 35/35 mil. Kč 5812 Kč
Hasičská 35/35 mil. Kč 5844 Kč
ČP Exclusive Plus 120/120 mil. Kč 5640 Kč
Triglav Basic 35/35 mil. Kč 6125 Kč
ČPP SpeciálPOV 50/50 mil. Kč 7083 Kč
Wüstenrot 35/35 mil. Kč 7680 Kč
Axa 35/35 mil. Kč 8957 Kč
ČSOB Standard 35/44 mil. Kč 11514 Kč
né že by to byli úplně malý částky
a to povinné ručení teda budu muset vyřizovat ještě ten den předpokládám
Kooperativa- NAMÍRU 35/35 mil. Kč 3973 Kč
ČP Standard 50/50 mil. Kč 4821 Kč
Kooperativa- NA100PRO 35/35 mil. Kč 5173 Kč
ČPP SporoPOV 35/35 mil. Kč 5812 Kč
Hasičská 35/35 mil. Kč 5844 Kč
ČP Exclusive Plus 120/120 mil. Kč 5640 Kč
Triglav Basic 35/35 mil. Kč 6125 Kč
ČPP SpeciálPOV 50/50 mil. Kč 7083 Kč
Wüstenrot 35/35 mil. Kč 7680 Kč
Axa 35/35 mil. Kč 8957 Kč
ČSOB Standard 35/44 mil. Kč 11514 Kč
né že by to byli úplně malý částky
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Plno lidí ti sjedná pojistku za polovinu, s maximálním bonusem. Stejně to nikdo nekontroluje...
-
Fariel - FK
Tak kéž bych až to budu zařizovat na někoho takovýho narazil 
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Na netu si najdi lidi co se tím zabývaj, pokud ti jde o cenu tak se do 2tis v pohodě vejdeš, oni ti to můžou sjednat fakt levně.
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja tohle resil pred mesicem a zadny pojistovak si to na triko vzit nechtel (a to i manzelka kolegy z prace),nakonec jsem nechal napsat pojistku na otce a mam to za 1700/rok. Na me jakozto "nebezpecneho" ridice do 25let bez predchoziho vlastnictvi vozu padaly sumy jako tu vypsal Fariel
Jednou zacit ty bonusy sam na sebe sbirat budu muset,ale aktualne jsem na pojistku 7200/rok za feldu fakt chut davat nechtel.
-
Fariel - FK
No právě, problém je v tom že z rodiny budu defakto první kdo tu bude řídit.. takže na nikoho nic napsat nemůžu
ale jsou to hrozný pálky...
bohužel malý tp nedostane, prodávají ho musí při odhlašování předložit aby ho procvakliSkury píše:Záleží jak se domluvíš s prodávajícím...
Sepíšete kupní smlouvu (vzory jsou na netu), dostaneš malý TP + pravděpodobně i zelenou kartu,
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
nechci ti kazit radost já sem taky mladej ale už mam 4 roky bonusy a stejně na mě ze srovnávače nevyleze suma pod 3000a13sh píše: Na me jakozto "nebezpecneho" ridice do 25let bez predchoziho vlastnictvi vozu padaly sumy jako tu vypsal FarielJednou zacit ty bonusy sam na sebe sbirat budu muset,ale aktualne jsem na pojistku 7200/rok za feldu fakt chut davat nechtel.
Fariel jo ceny sou to hrozný plácnu koupíš feldu za 10tis. ale hned obratem dáš 8tis (eko přepis pojistka) abys moh vůbec jezdit
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bude mit plnou moc k odhlaseni jako ja,tak si muze rovnou odvezt vsechny doklady.Sadra17 píše:bohužel malý tp nedostane, prodávají ho musí při odhlašování předložit aby ho procvakli
To me ten srovnavac s nabidkou pojistovaku celkem dobre souhlasil. Oni to fakt mysleli vazne i s temi 9 tis./rok co mi v Generali nabizeliSadra17 píše:nechci ti kazit radost já sem taky mladej ale už mam 4 roky bonusy a stejně na mě ze srovnávače nevyleze suma pod 3000pojistku už mam ale uzavřenou od loňska a platim něco kolem 2000,- letos ale pojištovny zdražovali
-
Fariel - FK
Uff docela mě to povinný děsí.. nemůžou mi to dát že bych to zaplatil třeba až další měsíc ?
, je to na mně celý hrozně komplikovaný
bydlím v praze na žižkově, to ještě znamená zařizování všelijakejch modrej zónovejech parkovacích karet
jsem z toho nešťastnej
ale fakt už nemluvim o tom jak říkal sadra17 že si dejme tomu koupím auto za 10 a skoro další cenu toho auta dám jen za to abych s tím mohl vyjet 
tak hlavně s tím povinným nevymýšlej kraviny . nemuselo by se ti to vyplatit, jak v případě nehody, tak později jak ti zaklepe exekutor na dveře že auto nebylo nějaký čas nikde pojištěno. Takže si to ošetři tak, at původní pojistka zanikne a hned začne platit tvoje nová.
A peníze nepočítej, jednak je auto (provoz-nejdražší člen rodiny a to i když jezdíš minimálně) a jednak si přepočti cenu tvého auta třeba na litry benzínu.
A peníze nepočítej, jednak je auto (provoz-nejdražší člen rodiny a to i když jezdíš minimálně) a jednak si přepočti cenu tvého auta třeba na litry benzínu.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to plať po čtvrtletí nebo po měsíci... vyjde to celkově dráž o pár korun, ale za např. 4000/4... 
-
Fariel - FK
To je super nápad !
na čtvrtinu by to bylo mnohem víc stravitelný hehe.
můžeš to klidně zaplatit až za měsícFariel píše:Uff docela mě to povinný děsí.. nemůžou mi to dát že bych to zaplatil třeba až další měsíc ?![]()
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
To jsou pěkný pálky no. Je dobře že třeba neexistuje něco jako online dohled nad pojištěným vozidlem, aby bylo vidět jak člověk jezdí a případně mu zvednout pojistku. To bych platil sto litrů ročně 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to pozor, pojištění se platí vždy dopředu, šili zaplatíš na 1/4 roku a 1/4 roku jezdíš. Nikoliv, že 1/4 roku jezdíš a až pak za ní zaplatíš.
Takže logicky z toho vyplývá, že nemůžeš zaplatit až za měsíc.
Takže logicky z toho vyplývá, že nemůžeš zaplatit až za měsíc.
-
Beer - FK
Já mám ručení u Slavie za 2600/rok.Vzhledem k tomu, že je mi 19 tak to neni tak hrozny 
-
Fariel - FK
No mě je taky 19, ale ty to máš asi napsaný na někoho kdo má ty bonusy ne?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
malý TP? proč? Dyť ten potřebuješ k odhlášení... nikdy malej nedávám, ani jsem nikdy nedostal, vše až po odhlášce, a zelenu kartu taky nedávám, neboť se snažím zrušit pojistku ještě ten den kdy jsem auto prodal, a co nejdřív, nebudu přece riskovat že ten co si ode mě koupil auto nezpůsobí někde škodu apod.Skury píše:Záleží jak se domluvíš s prodávajícím...
Sepíšete kupní smlouvu (vzory jsou na netu), dostaneš malý TP + pravděpodobně i zelenou kartu,
-
Beer - FK
je to psaný přímo na mě.Sjednával jsem si to přes epojisteni.cz.Zkus tam kouknout,třeba tam bude něco levnýho 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
pozor na levný pojištovny, většinou tam pak máte ve smlouvě spoluůčast a u některých né malou...
Naposledy upravil(a) RAIMMI dne čtv 22. lis 2012 21:19:48, celkem upraveno 1 x.
- Stanley1464
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím "budoucího Feldaře" do klubu a jestli jen mohu poradit ohledně poviného ručení tak jukni na http://www.epojisteni.cz/. Až budeš mít vyhlídnutou Felinu tak si dej spočítat cenu a tam ti to taky hezky vypíše kolik stojí jaká pojišťovna. Osobně mám Slavia pojišťovnu a platím necelých 3200Kč/rok.
Minulé vozidlo: Škoda Felicia combi GLX 1.6, 55KW r.v.1998 - malinově červená (né růžová) :-)
Výbava: 2x Airbag, posilovač řízení, ABS, klimatizace, el. zrcátka, centrální zamykání, imobilizér, mlhovky
Současné vozidlo: BMW E46 Touring 318i, facelift 2.0 benzin 105KW r.v.2004
Výbava: 2x Airbag, posilovač řízení, ABS, klimatizace, el. zrcátka, centrální zamykání, imobilizér, mlhovky
Současné vozidlo: BMW E46 Touring 318i, facelift 2.0 benzin 105KW r.v.2004
-
Fariel - FK
Ahoj, děkuji za pěkné přivítání
, určitě na to hned juknu. 
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
ja mam ČPP SporoPOV 35/35 mil. jelikoz nejezdim za hranice tak mi je jedno 12tis spoluucast sumak... mam 36 bonusu a platim 2400Kc/rok ... u takovy castky se to docela vyplati platit na rok dopredu... jelikoz je 10% sleva ze to platis najednou a jeste ten clovek co ti dela pojistku je schopnej dat 10% dolu za to ze to delas u nej... proste s tim umi kouzla. Kdybych to bral na tatu tak bych platil 1100Kc ale nemel bych bonusy pro sebe a to se mi nevyplati. Jinak sem mival do predevcirem pojistku u Generali a tam chteli za to samy pojisteni 4700Kc
... U Generali sem mival i motorku ... 2800Kc/rocne a hodne rychle sem presel k cpp a platim 720Kc. Proste s tim jde krasne kouzlit... najdi si nekoho z okoli kdo to dela. Pripadne neni problem zaridit i na dalku... Muzu ti dat kontakt na myho pojistovaka
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
Fariel - FK
Ok to by bylo taky super, však se to použít nemusí, ale třeba to bude fajn
) tak kdyžtak sz prosím
)
-
Honza9007 - FK
Jak psal Raimmi: bacha na levný pojištění
Často je problém s plněním, v případě nutnosti. Já osobně auta pojišťuju zásadně u Allianz (jako všechno) - jsou sice o chlup dražší, ale nikdy nebyl žádný problém s jakýmkoliv plněním. A to ani v zahraničí, kde se většinu času pohybuju. Vždy bylo vše vyřízeno během max. 48 hodin a plnění jsem zpravidla dostal do týdne od dodání všech potřebných dokladů.
foglik: Pokud máš na Feldě spoluúčast 12 tisíc, tak to je opravdu "VÝHRA"
Nejlepší je si dojít přímo k pojišťovákovi (anebo vícero) a poptat se přímo. Hodně věcí dokáží udělat až přímo na přepážce/v kanceláři, to se nikdy neřeší ofiko a přes telefony
foglik: Pokud máš na Feldě spoluúčast 12 tisíc, tak to je opravdu "VÝHRA"
Nejlepší je si dojít přímo k pojišťovákovi (anebo vícero) a poptat se přímo. Hodně věcí dokáží udělat až přímo na přepážce/v kanceláři, to se nikdy neřeší ofiko a přes telefony
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
12tis je mi uplne jedno. S autem za hranice stejne nemuzu jelikoz spoustu veci je na aute aniz by tam smelo byt... Hlavne kdyz to sjednas s tou spoluucasti, tak usetris pres 1000kc rocne.
Mě teda 2400 ročně se spoluúčastí 12tis. a krytím 35/35 přijde docela dost špatný a rozhodně bych se nerozplýval nad jak je to výhodný... Ale máš pravdu, pokud způsobíš škodu (nic špatnýho Ti nepřeju) třeba "jen" za 36 milionů, tak spoluúčast 12tis. je opravdu pomíjivá...
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne tu skodu bych musel zpusobit za hranicema. na uzemi CR spoluucast neni, ale to uz sem psal o kousek nahore
-
Fariel - FK
Je pravda že pokud se to vztahuje jen na škodu v zahraničí, tak to není tak hrozný pokud tam stejně nejezdíš
)