Demontáž převodovky prosím o radu.

vše okolo převodovek
kopi95
Kontaktovat uživatele:

Demontáž převodovky prosím o radu.

Příspěvek od kopi95 »

Zdravím všechny chci se zeptat jak demontuji převodovku z felicie 1.6 MPI.Děkuji předem za všechny odpovědi ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Demontáž převodovky prosím o radu.

Příspěvek od 103457 »

Povolit stabilizátor, poloosy a vyndat je z těhlic a posléze z převodovky. Tady je zádrhel, pokud budeš vyndavat poloosu v místě manžety a unašeč necháš v převodovce, musíš ihned po vyjmutí zajistit kříž, aby ti z něj nevypadly kloboučky a jehly. Pokud budeš vyndavat i unašeče z převodovky, tak vyndat jednu, strčit dírou dovnitř ruku, jistit diferák, pak vytáhnout druhou poloosu. Pak prostrčit nějakej kolík nebo drát, kterým zajistíš diferák. Někdo vyndavá jen jednu polosu a druhou nechává v těhlici, ale je pohodknější vyndat obě. Demontovat svody s katem, odpojit táhlo řazení, lanko spojky, náhon tachometru.
Podložit převodovku a motor heverem, odpojit zadní silentblok převodovky a boční silentblok ( levej ve směru jízdy. Pomalu spouštět převodovku a vyšroubovat všechny šrouby a matky co spojují převodovku s motorem, nahoře je pod jedním šroubem držák pera hřídele ložiska a taky držák svorkovnice pro lambdu a čidlo klepání, tak ať to neutrhneš.. Pak jde převodovku opatrně sundat. Ideální je kaná a kanálový hever a ve dvou lidech, převodovka je dost těžká. Ikdž jde to i solo, já to dělal sám. Vndat jde snáž než nasadit. Montáž je v opačném pořadí. K montáži lamely a přítlačáku potřebuješ "mrkev" kolík o shodném průměru, jako je hřídel převodovky, aby jsi vycentroval lamelu před zpětnou montáží převodovky. Možná jsem na nějakou drobnost zapomněl, ostatní jistě doplní.
Eventuelně koukni do chytrých knih, odkaz je v naší knihovně.
A taky můžeš zkusit používat HLEDÁNÍ !
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =24&t=8073
MIC_BJUKENEN - FK

Příspěvek od MIC_BJUKENEN - FK »

prvni by jse melo auto zaparkova tna rovne plose zabrzdit parkovac ibrzdou prizvednout predek bezpecne podlozit a sunadt predn ikola.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak nám řekni, když zvedneš auto a sundáš kola, jak povolíš poloosy :?: :?: :lol: :lol:
MIC_BJUKENEN - FK

ahoj ja mam razovy utahovak na kompresor jestl ivis co to je. ;) tim to de jak prd i pokud jse to predtim utahlo dlouhou pakou: hehehehewoe :lol: :lol: :lol: :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jo ikdyž máš zvedlý kolo. :?:
MIC_BJUKENEN - FK

samozdrejme.zaradi mjednicku nasadim orisek to je nejaka 24 bo nejak atakova velka pumpnu aje to na druhe strane tosame.pak jse jen musi vyradit n aneutral.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Aha, jsem nevěděl, že tobě se netočí kola, když máš zařazenou jedničku. Nespletl jsi si to s PV3S ?, felda má na poloose 30 matku. A spousta našich členů ti může vyprávět, jak viseli na 2m lešenový trubce, aby to vůbec povolili, někteří dokonce museli odvrtat matku, aby ji vůbec povolili.
Já sám jsem trhákem z tatry protáčel kolem, když auto stálo na zemi a nemohl jsem to povolit, až mi kolega musel stoupnout na brzdu. ;)
Tak už neblázni a nech si poradit?
Tvoje připomínka
MIC_BJUKENEN píše:prvni by jse melo auto zaparkova tna rovne plose zabrzdit parkovac ibrzdou prizvednout predek bezpecne podlozit a sunadt predn ikola.
je hloupá nikdo tu není takovej truhlík, aby tohle nevěděl. :o
MIC_BJUKENEN - FK

musis met poradne vybaven iporadny naradi a nemuzes podle jedne spatne skusenosti delat zavery.dalsi vecjsou ruce pokudjsou olsove tak jse neda ni cdelat a je jasne ze to dopadne blbe. :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je to marný, je to marný, je to marný.

kopi95 - prosím tě, jen aby tě nenapadlo demontovat převodovku za jízdy, kdyby si to náhodou nevěděl, musíš nejdřív zastavit, já jsem to zcela lehkomyslně a nerozvážně opomněl napsat. Omlouvám se :hlava: :hlava:

Postupuj jak ti radí ten plavčík:
MIC_BJUKENEN píše:prvni by jse melo auto zaparkova tna rovne plose zabrzdit parkovac ibrzdou prizvednout predek bezpecne podlozit a sunadt predn ikola.
MIC_BJUKENEN - FK

jo jo hlavne jsi sezen poradne narad ia poradne jsi toauto podloz abyna tebe nespadlo. ;)
Odpovědět