Vypadnutý vnútorný homokineťák -

Přední i zadní
Aero - FK

Vypadnutý vnútorný homokineťák -

Příspěvek od Aero - FK »

Ahojte, menil som pravy vonkajší homo klb, a keď som ho vytiahol z náboja kolesa, zostala mi v ruke celá poloos.
Klb pri prevodovke sa "rozpadol" na dve plovice - v prevodovke ostal unášač a v ruke mi zostala poloos s hvizdicou a manžetou.
Manžeta bola asi voľná a zošmykla sa z unášača... Zrejme by to malo niečo držať pohromade nie ... ??
V knihe "Jak na to" sa píše niečo o "upevňovacej doske" ale mám takú nekvalitnú PDF verziu že z obrázka neviem rozoznať ako to má vyzerať a ako upína kĺb...
V manžete je nejaký plechový prstenec - zrejme tá doska, ale neviem či je to použiteľné alebo sa to nejako rozpadlo...
Nemá niekto foto alebo niečo čo by pomohlo zložiť to naspeť tak ako to má byť???
Dá sa to zložiť aj keď mám ten unášač stále v prevodovke? Nechce sa mi vypúšťať olej :)
Ešte pripomeniem že vo vonkajšom klbe bol rozlámaný poistný krúžok, t.j. poloos mala zrejme veľkú pozdĺžnu vôľu - asi aj to dopomohlo tomu vnútornému klbu k rozpadu...???

Dik za rady..
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadnutý vnútorný homokineťák -

Příspěvek od 103457 »

Trochu jsem nepochopil co myslíš rozpad kloubu, kloub je normálně demontovatelnej, zůstane unašeč a ta hvězdice s prstýnkama, pod kterýma jsou jehly. Unašeč v převodovce není nutné při montáži poloosy vytahovat z převodovky s ohledem na olej v převodovce.
Pokud máš kloub celej, nespadly ti prstýnky a nepoztrácely jehly, tak je to OK, vlož z5, přetáhni manžetu a manžetu upevni stahovací páskou.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-555 ... louha.html
Aero - FK

Příspěvek od Aero - FK »

No nepochopil som tu upevňovaciu dosku o ktorej sa piše v knihe. Chapal som to tak že ňou sa majú 2 časti klbu zaistiť dohromady.
Vnútri v tej manžete za hviezdicou aj nejaký plišok je, ale je tam len tak navoľno a nechápem jeho funkciu, či náhodou nieje zodratý, netreba ho vymeniť...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Bude tam pravděpodobně jen proto, aby se kříž neopíral přímo o gumu. Ani se nepamatuju, zda je tam taky mám.

Edit:
Tak jsem tu desku nenašel ani v Etce.
Obrázek
Aero - FK

Příspěvek od Aero - FK »

No to je možné...
Ale predsa - pridávam časť z knihy...
Čo ty na to ?

Kód: Vybrat vše

http://www.freeimagehosting.net/ldxwt
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je chybnej překlad, nemá tam být "Vnitřní kloub zajistíme upevňovací deskou" nýbrž "Vnitřní kloub zajistíme upevňovací páskou"
Velda

Příspěvek od Velda »

Aero píše:Ahojte, menil som pravy vonkajší homo klb, a keď som ho vytiahol z náboja kolesa, zostala mi v ruke celá poloos.
Klb pri prevodovke sa "rozpadol" na dve plovice - v prevodovke ostal unášač a v ruke mi zostala poloos s hvizdicou a manžetou.
Manžeta bola asi voľná a zošmykla sa z unášača... Zrejme by to malo niečo držať pohromade nie ... ??
V knihe "Jak na to" sa píše niečo o "upevňovacej doske" ale mám takú nekvalitnú PDF verziu že z obrázka neviem rozoznať ako to má vyzerať a ako upína kĺb...
V manžete je nejaký plechový prstenec - zrejme tá doska, ale neviem či je to použiteľné alebo sa to nejako rozpadlo...
Nemá niekto foto alebo niečo čo by pomohlo zložiť to naspeť tak ako to má byť???
Dá sa to zložiť aj keď mám ten unášač stále v prevodovke? Nechce sa mi vypúšťať olej :)
Ešte pripomeniem že vo vonkajšom klbe bol rozlámaný poistný krúžok, t.j. poloos mala zrejme veľkú pozdĺžnu vôľu - asi aj to dopomohlo tomu vnútornému klbu k rozpadu...???

Dik za rady..

mam takovej dojem že takovýto "rozpad" je naprosto normální :D zustal ti na poloose takovej... jak bych to popsal. tři kulatý ložiska okolo poloosy? :D
Odpovědět