při hrabání kovový zvuk od kol

GrounZero - FK

při hrabání kovový zvuk od kol

Příspěvek od GrounZero - FK »

zdravím
už jednou jsem měl podobný problém ale to se mi projevovalo už při jízdě, ukázalo se že to byl krycí plech kotouče ...

zkrátka .. jedu, rozjíždím se, je jedno na jakém povrchu, v téhle době většinou sníh a jakmile začnou hrabat lehce kola, ozývá se jemný kovový zvuk, jakoby někde něco o něco drhlo, sundal jsem kolo a okem co jsem se koukal tak mi přišlo vše v pořádku .. nesetkal se už někdo s tímto problémem ?

Díky
Velda

Re: při hrabání kovový zvuk od kol

Příspěvek od Velda »

zvedni čumak do vzduchu a roztoč kola a poslouchej.
GrounZero - FK

ten zvuk to dělá jen když hrabu, né při normální jízdě, je možný že ty kousky co se odtrhnou ze země dorážejí na nějaký krycí plech nebo něco ? ale že by to dělalo až takhle ... žádný jiný auta to tak nemaj..
Velda

Příspěvek od Velda »

dělá to i když hrabeš jen třeba 2500 otáček? nebo jen ve vysokých otáčkách? ten zvuk by to chtělo slyšet, muže to byt nějaká rezonace
GrounZero - FK

většinou od těch 1500, když hrabu na asfaltu tak to nedělá, to zase ty kola skáčou a jakoby to kope do podběhů a to jde následně do podlahy, když hrabu tak je to max do těch 3000 na tom sněhu to nemá cenu ...
Velda

Příspěvek od Velda »

Pokud kola skáčou tak to je normální, prý je to známka dobré přilnavosti.... gumy mi to taky dělávali. Jinak při vyšších otáčkách sem měl od motoru taky hnusnej zvuk, takovej kovovej a přestalo to po částečný Generálce motoru. Repas hlavy, výměna pístních kroužků, seřízení ventilu atd...
GrounZero - FK

no ještě to radši jednou zkontroluju protože si myslím že motor má tu nejlepší péči ... díky za rady :)
Velda

Příspěvek od Velda »

ono se muže stát cokoli ať má motor sebelepší péči. Takže to ještě zkontroluj, dyžtak zkus nějak udělat video
Odpovědět